Vakantie op Menorca

Inleiding

Wie van rust, zee, strand en historische gebouwen houdt gaat op vakantie naar Menorca. Menorca is het tweede grootste eiland behorende tot de Balearen in de Middellandse Zee. Menorca wordt door de Spanjaarden ook wel “isla verde y azul” genoemd, oftewel het blauwe en groene eiland. Het is minder toeristisch dan het vlakbij gelegen eiland Mallorca. Menorca heeft een oppervlakte van ongeveer 700 km2 en heeft een kustlijn van 216 km. Het landschap van Menorca is vrij vlak en kenmerkt zich vooral door bossen met pijnbomen, een weelderige flora en fauna, mooie baaitjes en zandstranden, grotten en lagunes. Menorca is ook echt een prima eiland om met kinderen op vakantie te gaan, de stranden lopen rustig af in zee, zijn veelal vrij overzichtelijk en de temperatuur is niet al te warm. Menorca heeft een mediterraans klimaat, dus warme zomers en milde wineters. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is 25 graden Celsius.

De hoogtepunten van Menorca op een rij.

Mao

Mao of Mahon zoals het ook wel wordt genoemd is de hoofdstad van Menorca. Mao telt ongeveer 20.000 inwoners. Het heeft een gezellig centrum met veel leuke winkels en een grote haven. Er zijn prachtige pleinen en huizen te bewonderen. Er zijn tal van bezienswaardigheden in Mao. Een voorbeeld daarvan is de grote Santa Maria kerk en het stad in het centrum.

Stranden

Menorca heeft veel mooie zandstranden. Het langste zandstrand ligt bij Playa de Son Bou en is met zijn twee kilometer het langste zandstrand van Menorca. De meeste stranden zijn trouwens gelegen in mooie baaien en goed overzichtelijk.

Naveta d’es Tudons

Naveta d’es Tudons zijn ruïnes en behoren bij de best bewaarde historische overblijfselen van Menorca. De meeste overblijfselen op Menorca stammen uit de tijd dat de Talayoten er woonden, zo rond 1500 v. Chr. Deze bouwwerken waren meestal van heel grote afmetingen.

Ciutadella

Ciutadella is na Mao de grootste stad van het eiland. Het is gelegen langs de westkust van Menorca. Ciutadella is een leuke plaats om te bezoeken. Er zijn veel gezellige pleintjes, winkeltjes en er is ook een grote haven. Ciutadella kent vele bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, het Olivespaleis, een klooster, een burcht en verschillende kerken.