Vakantie op Mallorca

Inleiding

Het eiland Mallorca (ook wel geschreven als Majorca) ligt in de Middellandse Zee. Mallorca behoort tot de Balearen groep. De oppervlakte van het eiland bedraagt 3625 km2. De kustlijn is bijna 550 km lang. Miljoenen jaren geleden zaten de eilanden Mallorca en Ibiza nog vast aan het vasteland van Spanje. Door het stijgen van de zeespiegel ontstonden ontstonden er ongeveer 12000 jaar geleden de eilandengroep Balearen.

Het landschap van Mallorca bestaat uit steile rotsen, duingebieden, grote bergen en diepe ravijnen. Mallorca heeft een warm klimaat. Gedurende de maanden maart t/m oktober kun je ruimschoots van de zon genieten.

De hoogtepunten van Mallorca op een rij.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van Mallorca. Palma is een leuke stad met vele winkeltjes, restaurantjes en barretjes. Wie van winkelen houdt zit hier goed. Palma heeft ook een goed nachtleven. Daarnaast kent Palma vele bezienswaardigheden zoals de kathedraal La Seu, een immens grote kathedraal en het Almudaina paleis. In het paleis bevindt zich een museum en een kapel. Dit paleis wordt gebruikt als onderkomen van koning Juan Carlos.

Klooster van Lluc

Het klooster van Lluc is een belangrijk bedevaartsoord gelegen aan de noordkant in de bossen van Mallorca. Vele pelgrims komen hier jaarlijks naar toe om hulde te brengen aan de zwarte madonna.

Coves del Drac grotten

De Coves del Drac grotten liggen aan de oostkust van Mallorca en behoren tot de meest toeristische trekpleisters van Mallorca. De legende leert dat in deze grot een draak zou hebben geleefd vandaar de naam Drac. Met een gids kun je de grotten bekijken. In de grotten bevinden zich veel druipstenen. Aan het einde van de tocht in de grot ga je met een boot over het meer naar de uitgang. Dit meer is het grootste ondergrondse meer van Europa. Het is bijna 180 meter lang.

Banys Arabs ruïnes

Banys Arabs betekent Arabische baden. Deze baden behoorden vroeger tot een paleis. Nu is het nog mogelijk om de overblijfselen van de baden en de waterkanalen te bezichtigen.

Torrent de Pareis

Torrent de Pareis is een kloof die ligt bij het plaatsje Sa Calobre. Het is mogelijk door deze kloof te bewandelen. Dit kan echter alleen bij goed weer. Bij slecht weer loopt de kloof onder water.