Ontdek de andere Barcelona met Apartments Barcelona Checkin

Deze stad is een erg populaire bestemming voor vakantie bij families uit alle landen mede door het gunstige klimaat, de prachtige stranden, de vele faciliteiten en het grote scala aan entertainment en recreatiemogelijkheden. Dit artikel beveelt u enkele activiteiten aan en toont u wat tips voor uw vakantie in Barcelona.

Hint: Ontvang gratis de praktische pocket reisgids en de kortingskaart van Appartementen Barcelona Checkin In.

Aanbevolen activiteiten:

  • Een dagje naar het strand (A)
  • Dagje met het gezin
  • Dagje cultuursnuiven (C).

Het Aquarium

Het Aquarium is op de Moll d'Espanya, in een gebied met de naam Maremagnum. In het aquarium vindt u 35 reservoirs en meer dan 10 duizend dieren uit de middellandse zee. De tunnel onder zee is tachtig meter lang en daar werken over 100 mensen. Het oceanarium in het Aquarium is de enige in zijn soort. Het is een kindvriendelijk en educatief centrum met allerlei diersoorten uit de middellandse zee. Het Aquarium heeft een groot aanbod voor kinderen en volwassenen.

Helaas is het Aquarium niet dagelijks geöpend. Als u niet bang bent aangelegd kunt in het aquarium zwemmen met haaien.Deze uitdaging is wel aan de prijs (€ 300). Ook zonder met haaien zwemmen is een dagje Aquarium een unieke belevenis.

Volwassen betalen 17,50 euro en kinderen (4-12) €12,50 aan entreegeld. Voor personen over de 60 is de toegangs prijs € 14,50.

  • Met het openbaar vervoer is het Aquarium makkelijk te bereiken.
  • Met het openbaar vervoer neemt u een van de buslijnen naar Barceloneta of de blauwe route van de Bus Touristique.
  • Of per ondergrondse met lijn 3 Drassanes of lijn 4 Barceloneta.

Wilt u meer details over het Aquarium, kijk dan op deze pagina: www.aquariumbcn.com

Voor een accommodatie in Barcelona kijk ook eens op deze aanbieder van Appartement Barcelona Checkin.

De MNAC

Een bezoek aan de MNAC is de moeite waard als u op vakantie bent in Barcelona. Het Nationaal Museum van Catalaanse Kunst (MNAC) is gesitueerd in het Nationaal Paleis op de berg van Montjuïc. Naast de MNAC vindt u in Montuïc ook resten van de Wereldtentoonstelling uit 1929. In het museum vindt u belangrijke werken uit de Romaanse kunst. Ook ziet u de verscheidene houtsnijwerken, stukken van goud, email en stenen beelden. De meeste stukken zijn voorbeelden van de Romaanse kunst in Catalonië. Uit de Gotische tijd toont het museum kunst gemaakt middels verschillende technieken die als doel hebben om deze historische periode in Catalonië te illustreren. Een van de trekpleisters van het museum zijn de tafels van Bartolome Bermejo. Ook vindt u diverse werken van Pablo San Velázquez. Plantilla:Sinds Hieronder vallen werken van onder meer Fortuny, Graner, Casas, Hermen en Tápies. Ook recent, heeft de MNAC verschillende kunstwerken van Picasso toegevoegd aan de collectie, onder meer “Vrouw met hoed en bont kraag”. Openingstijden zijn van 10:00 tot 19:00 uur vam dinsdag tot en met zaterdag. 's Zondags is de MNAC open van 10:00 uur tot 14.30 uur. 's Maandags is het museum gesloten voor bezoekers. Op elke 1e zondag van de maand is de entree gratis! Een entreekaartje kost € 8,50 per persoon. Wilt u meer details, kijk dan even op www.mnac.cat, de officiële website van de MNAC. Als u Barcelona bezoekt en nog geen onderdak heeft geregeld, kijk dan eens op de website van Appartementen Barcelona Checkin, waar u een fantastisch overzicht aan goedkope accommodaties in de hele stad vindt.

Een dagje naar het strand van St. Sebastia

Dit strand is naast dat van Barceloneta het oudste van de stad. Het is gesitueerd in de wijk Ciutat Vella.Het heeft groot aantal sportclubs die activiteiten aan zee organiseren.Met een lengte van circa 11 honderd meter is het een van de langste stranden van Barcelona.Dit strand is erg populair.Er zijn veel bezoekers die elke week van dit strand gebruik maken, maar ook veel bezoekers die een dagje komen.Over 50% van de mensen is man.Bovendien kiezen scholieren regelmatig voor dit strand.Een vrij hoog percentage mensen gaan naar het strand lopend of met het openbaar vervoer.Vlak bij het strand is een metrostation, dat van Barceloneta, en er zijn tal van bushaltes in de buurt.Op het strand van Sant Sebastia is een gedeelte voor lichamelijk gehandicapten.Er is onder andere een dienst die bezoekers helpt in en uit het water te komen.Ook is er een amfibische stoel aanwezig.Daarnaast zijn er wandelpaden aangelegd, er is op maat gemaakte kleding, er is een douche stoel en een kraanwagen.De dienst is elke dag tijdens de maanden juli, augustus en de eerste week van september van 11 tot 14.In juni en de 2e helft van september wordt de hulp ook gegeven in het weekend en op feestdagen.

Aarzel niet om een appartement te huur in Barcelona Checkin als je een weekend in Barcelona.