Barcelona uitje naar strand, dierentuin of museum

Door het prachtige weer en de mooie stranden is Barcelona uitermate geschikt als vakantiebestemming. Er zijn veel faciliteiten en veel reacreatie mogelijkheden. We geven u hier wat ideeën voor activiteiten in Barcelona en wat nuttige tips.

Het Strand van San Sebastián

In Barcelona vindt u meer dan vier kilometer strand. Het San Sebastián strand is zeer centraal gelegen en op loopafstand van de metrohalte van Barceloneta.

De Barcelona Zoo

De dierentuin van Barcelona (Barcelona Zoo) is gelegen in het Ciudadela park. Het dierenpark is een prachtige tuin van meer dan een eeuw oud en bevat een verzameling van dieren uit meer dan 400 verschillende soorten wereldwijd, met bij benadering 7500 soorten. Van 1966 tot 2003 was de Zoo een populaire attractie voor vakantiegangers om de wereld beroemde Snowflake te bekijken, de unieke albino gorilla in de wereld. De dierentuin van Barcelona is geschikt voor een leuke dag met de familie. In 2010 zijn in het dierenpark tal van miereneters ondergebracht om uitsterven van deze diersoort te voorkomen. Helaas is in de wilde natuur de afgelopen jaren de populatie van deze diersoort aanmerkelijk afgenomen. Voor meer informatie en het laatste nieuws zie de officiële website van de dierentuin op: www.zoobarcelona.com.

De ingangen van de Zoo van Barcelona zijn aan de Calle Wellington en de Paseo de Picasso.Het dierenpark is open van 10:00 uur tot 17 uur 's winters en 19 uur in de zomer. De entreeprijzen zijn € 15,40 voor volwassenen en € 9,30 voor kinderen van 3-12 jaar. Vergeet niet dat u voordelig een appartement kunt huren in Barcelona in de buurt van de dierentuin op de website van Appartementen Barcelona Check In. Wij hopen dat u een vermakelijk verblijf heeft in een van onze appartementen.

Kunstzinnig MACBA

In de MACBA, ofwel Museum van Hedendaagse Kunst in Barcelona, ontmoet u een fantastische schat aan kunst van de grootste kunstenaars van de twintigste eeuw in Catalonië. Tot de vaste verzameling behoren werken die u de grondslaggevende aspecten tonen van hedendaagse artistieke creaties. De oudste werken zijn van de jaren 1950 en bestaat uit een uitgebreide verzameling van kunst van Catalaanse, Spaanse en andere kunstenaars. U vindt het museum in de Raval, een wijk dichtbij de Rambla. Naast vele vaste werken zijn er ook retournerende tentoonstellingen. De toegang voor de tentoonstellingen is voor 18 jaar en ouder € 6 en voor scholieren of groepen groter dan 20 personen € 4,50. Voor personen jonger dan 14 of ouder dan 65 is de toegang gratis.

Een toegang voor het complete museum, inclusief de tijdelijke tentoonstellingen is voor volwassen € 7,50, voor scholiere en groepen boven de 20 personen € 6 en gratis voor personen jonger dan 14 of ouder dan 65 jaar. De openingstijden zijn maandag t/m vr van 11 tot 19:30, op zaterdag van 10:00 to 22:00 en op zon- en feestdagen van 10:00 tot 15:00 . Het museum is geopend van maandag t/m vrijdag van 11 tot 19:30 uur. 's zaterdags van 10 uur tot 22:00 uur en tijdens feestdagen en op zondag van 10 tot 15. Als u meer wilt weten over het museum of over de tentoonstellingen, neem dan een kijkje op de officiële website: www.macba.net Een betaalbaar en geriefelijk appartement boekt u eenvoudig online bij Apparatementen Barcelona Check In.