Waar kan ik gratis parkeren in Barcelona

Barcelona is een zeer toeristische stad, het is er altijd een drukte van belang. Mede daardoor is het moeilijk om te parkeren in het centrum van de stad. Dit artikel geeft u advies over parkeren. Het geeft u uitleg over de verschillende parkeermogelijkheden van de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Lees dit artikel als u van plan bent een bezoek aan Barcelona met de auto te brengen.

Openbare parkeerplaatsen in Barcelona

B: SM is het bedrijf dat de publieke parkeerplaatsen in Barcelona beheert. Op hun website vindt u alle parkeerplaatsen, zowel bovengrondse als ondergrondse. Daarnaast zijn er interactieve kaarten te vinden waarop u makkelijk een nabijgelegen parkeerplaats kunt vinden.

Voor een uur parkeren betaald u €2,67. U betaald per minuut. Naast het vaste uur tarief kunt ook kiezen voor speciale parkeertarieven, zoals parkeren per dag, 1 nacht of per maand. Op de website van B: SM vindt u hier meer informatie over.

Gratis parkeergelegenheid in Barcelona

In het centrum van Barcelona zult u geen gratis parkeerplaats vinden, dit is echt onmogelijk. U zult dus moeten betalen voor uw parkeergelegenheid, ook in de blauwe zone, openbare parkeergarages en particuliere parkeergarages.

Toch als gratis wilt parkeren in Barcelona, dan kan u dat doen in de meer afgeleden gebieden en vervolgens met het openbaar vervoer naar het centrum verplaatsen. Er zijn bijvoorbeeld gratis parkeerplaatsen in de buurt van metrostation Vall d'Ebron (lijn 3) en Zona Universitat (lijn 3).

Meer gratis parkeerplaatsen vindt u in Montblau Trinitat Nova. Het zal ongeveer een kwartier in beslag nemen om met de metro in het centrum te komen.

In winkelcentra buiten het centrum kan u meestal gratis parkeren voor een periode van 2 tot 3 uur. Zo kunt u bijvoorbeeld 3 uur gratis parkeren bij Diagonal Mar (lijn 4 Maresme Forum). In het winkelcentrum van Gloria (lijn 1 Gloria) heeft u gratis parkeergelegenheid voor 2 uur. Met de metro bent u vervolgens in ongeveer 10 minuten in het centrum van de stad. Bij Gloria vindt u metro lijn 1 (halte Sant Anreu y Bages Torres) en een trein (Sant Andreu Comtal).

In augustus is parkeren in zowel de groen als de blauwe zone op sommige plaatsen ook gratis. Let wel dat in de groene zone veel parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor inwoners van de stad. En in de blauw zone zijn niet alle parkeerplaatsen gratis. In de districten Ciutat Vella en Eixample zal u moeten betalen en tevens in het gebied tussen Diagonal en Travesera de Gracia.

Parkeerplaats vinden

Allereerst moet u weten waar u graag wilt zijn in Barcelona. Vervolgens is er op de website van Barcelona een handig zoeksysteem waarmee u parkeerplaatsen kunt vinden dichtbij uw bestemming. Ook vindt u er informatie over de verschillende parkeergarages.

Particuliere parkeerplaatsen in Barcelona

Deze particuliere parkeerplaatsen in Barcelona hebben niet een vast tarief. Elk bedrijf stelt hun eigen tarieven vast. Meestal liggen de tarieven hoger dan die van de publieke parkeerplaatsen. Twee grote particuliere parkeerplaatsen zijn die van Nuñez en Navarro.

Geniet van een comfortabel verblijf in de buurt van uw auto op zoek naar een appartement in Barcelona Checkin voor uw weekend in Barcelona.