Vakantie in Antalya, Turkije

 Antalya

Antalya is een stad en tevens een van de populairste badplaatsen in het Zuidwesten van Turkije. De stad Antalya telt meer dan een half miljoen inwoners en ligt in de buurt van andere toeristische (bad)plaatsen. De stad beschikt over talloze (religieuze) historische gebouwen die allemaal zeker een bezoekje waard zijn. In de zomermaanden worden er veel festivals en evenementen georganiseerd en daarnaast heeft Antalya een bruisend nachtleven.

Antalya

Bezienswaardigheden in Antalya en omgeving

  • Termessos. Deze mooie ruïnes liggen op een 1500 m hoge bergtop en zijn ongeveer 35 km van Antalya verwijderd. De ruïnes liggen tussen de wilde bloemen. Het bevat tevens een theater, dat vroeger plaats bood aan maar liefst 4500 toeschouwers), is absoluut een bezoekje waard. Verder kun je er o.a. historische graven, watertanks en de Hadrianus poort bewonderen.
  • Perge. Deze historische stad is 24 km van Antalya verwijderd en heeft een indrukwekkend theater (goed voor maar liefst 15.000 toeschouwers) en arena die vroeger maar liefst 25.000 toeschouwers kon herbergen. De stad kwam tot grote bloei onder leiding van de Romeinen waar een einde aan kwam in de Byzantijnse tijd. De stadspoort dateert uit 300 v.Chr. en is in goede staat bewaard gebleven. Achter de poort is goed te zien hoe de stad er uitzag 23 eeuwen geleden. Er zijn o.a. Romeinse baden bewaard gebleven waardoor je een goed beeld kunt vormen van de geschiedenis van deze prachtige stad.
  • Aspendos. Dit is een van de best bewaard gebleven amfitheaters van de wereld. Het amfitheater van Aspendos werd in de 2e eeuw gebouwd en wordt tot op de dag van vandaag gebruikt voor opera's, festivals en balletvoorstellingen. Het amfitheater biedt plaats voor 20.000 toeschouwers en het is aan te raden om dit theater te bezoeken wanneer een van de voorstellingen plaatsvinden. Het theater 'leeg' aanschouwen is ook absoluut de moeite waard.
  • Phasilis. Dit is een mooie plaats aan de kust en bevat een haven dat vroeger speciaal voor het leger werd aangelegd. Je kunt hier een lekkere frisse duik in de zee nemen, maar neem wel waterschoenen mee i.v.m. de zee-egels.