Rondreis Mexico 10 handige tips

Inleiding

Wie op rondreis gaat naar het prachtige land Mexico, doet er goed aan om zich goed voor te bereiden. Hieronder vindt u een aantal nuttige tips voor uw reis naar het land van de sombreros en de tequila.

Tip 1 Reistijd Mexico

Mexico kent veel verschillende klimaten. Aan de kust is het warm en vochtig, landinwaarts is het gematigder en droger. Het regenseizoen is van mei t/m oktober. De beste reistijd is tijdens het droge seizoen van november tot mei. In de overige maanden liggen de gemiddelde temperaturen rond de 25 graden, maar is er een hoge luchtvochtigheid.

Tip 2 Vliegen naar Mexico

Met Martinair vliegt u direct naar Cancún en KLM vliegt direct naar Mexico city. Andere maatschappijen als Iberia en Continental Airlines vliegen via Madrid of Houston.

Tip 3 Verblijftijd

Afhankelijk van het gebied dat u gaat bezoeken is 3 weken een goede tijd om in Mexico door te brengen. In 3 weken kunt u aardig wat hoogtepunten bezoeken en eventueel een mooie fly-drive doen met een huurauto. Vooral de schiereilanden Yucatan en Chiapas lenen zich goed voor een rondrit per huurauto.

Tip 4 Hoogtepunten die u niet mag missen!

  • Yucatan: het schiereiland Yucatan staat bekend om haar Maya tempels en de Caribische kust met haar hagelwitte stranden en kristalblauwe zee.
  • Palenque: Palenque een uitvalsbasis voor een bezoek aan de spectaculaire ruïnes en de imposante watervallen Agua Azul en Misol-Ha.
  • Oaxaca: een stad met een rijk historisch verleden en grote verscheidenheid aan culturen.
  • Mexico City: Hoofdstad van Mexico, met de piramides van Teothiuacán in het noorden.

Tip 5 Hoe te reizen binnen Mexico

De eerste klas bussen in Mexico zijn zeer comfortabel, voorzien van airconditioning, TV en toiletten. De grote busmaatschappijen rijden tussen alle bestemmingen in het land. In de grote steden is er ook lokaal busvervoer. Ook autohuur is een goede optie in Mexico. De wegen zijn goed en er zijn prachtige routes die in korte tijd gereden kunnen worden. Binnenlandse vluchten, die naar alle uithoeken van Mexico vertrekken, worden voornamelijk verzorgd door Aero Mexico en Mexicana. Deze vluchten zijn naast accommodatie en excursies te boeken bij www.las.nl

Tip 6 Betalingsmogelijkheden

In vrijwel alle middelgrote en grote plaatsen in México is het mogelijk te pinnen met een europas bij een automaat waar het cirruslogo op staat. Bij sommige privébanken. De meest gangbare creditcards worden in de grotere hotels en winkels geaccepteerd.

Tip 7 Veiligheid in Mexico

Reizen naar Mexico verlopen gewoonlijk zonder problemen, maar helaas is het land de laatste tijd negatief in het nieuws geweest door de steden in het noorden van het land die lijden onder een criminaliteit verbonden aan de drugshandel en de immigratieproblemen naar de V.S.

Tip 8 Taxi’s in Mexico

In de grote steden in Mexico is het gemakkelijk om een taxi op straat aan te houden, Sommige taxi’s hebben een meter, bij andere is het nodig van te voren een prijs af te spreken. Taxi’s van- en naar de luchthaven gaan volgens een vastgesteld tarief.

Tip 9 Eten & drinken in Mexico

Onder traditioneel Mexicaans eten worden verstaan: tortillas, taco’s, chilipepers, vers fruit, jumiles (kevers) en chapulines (sprinkhanen). Het Mexicaanse ontbijt is stevig met eieren en pittige tomatensaus. De lunch gebruikt men in Mexico vanaf 14.00 uur; het diner wordt pas na zonsondergang geserveerd. Bekende Mexicaanse dranken zijn natuurlijk Tequila, Tia Maria, Kahlua, Pina Colada, Mezcal en de biermerken Corona en Sol.

Tip 10 Feestdagen

Mexico heeft een reputatie voor kleurrijke feesten en festivals. Bijna elke maand is er wel een nationale feestdag of fiësta. Eén van de meest karakteristieke feesten van het land is de macabere ‘Día de los Muertos’ (Dag van de Doden), dat wordt gevierd op 2 november. De zielen van de geliefde overledenen komen volgens de gelovigen op die dag terug naar de aarde, en een week van te voren puilen de markten uit van attributen die gebruikt worden op dit festival, zoals snoepschedeltjes en papier-maché skeletten.

Nuttige links

Latijns Amerika Specialist (LAS); uw gespecialiseerde reisbureau voor rondreizen door Mexico.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden