10 onmisbare tips voor een rondreis door Chili

Inleiding

U bent voornemens om een rondreis door Chili te gaan maken. Lees voordat u deze rondreis gaat plannen nog onderstaande tips door, om zo goed mogelijk voorbereid te zijn en bovendien zeker te zijn dat u naar de mooiste plekjes gaat in Chili en weet waar u op moet letten!

 

10 onmisbare tips voor een geslaagde rondreis door Chili

Tip 1. Reistijd Chili:

De beste reistijd voor Chili is afhankelijk van het gebied dat u wilt bezoeken. De seizoenen zijn precies omgekeerd aan de Nederlandse. De woestijn in Noord Chili is het aangenaamst in de herfst of in de lente. Het middelste deel van Chili kent een Mediterraan klimaat met zachte winters en kan het hele jaar door bezocht worden. Het zuiden kent buiten de zomermaanden december - februari een grote neerslag.

Tip 2. Vliegen naar Chili:

Er zijn geen directe vluchten naar Chili. De meest betaalbare maatschappij die naar Santiago de Chile vliegt is Iberia, via Madrid. Wie kiest voor meer comfort kan met LAN vliegen die ook via Madrid vliegt. Air France en Lufthansa vliegen beiden via Parijs en Frankfurt.

Tip 3. Verblijftijd:

Chili is een land met veel verschillende highlights. Aan te raden is om 2 weken uit te trekken om een goed beeld te krijgen en meerdere bestemmingen binnen het land te bezoeken.

 

Tip 4 Hotspots Chili van Noord naar Zuid

  • De Atacamawoestijn in het Noorden met bijhorende geisers, warmwaterbronnen en maanvallei
  • Iquique, ook wel het Miami van Chili genoemd, door de vele stranden en hotels.
  • La Serena, een prachtige historische stad met de groene Elqui vallei en grote stranden.
  • Santiago, de hoofdstad van Chili en bijbehorende wijnvalleien en skigebieden.
  • Het Merengebied; Vanuit Puerto Montt kunt u het merengebied met vulkanen, meren en watervallen georganiseerd of per huurauto verkennen.
  • Torres del Paine, het walhalla voor wandelliefhebbers kunnen een aantal dagen verblijven in dit schitterende natuurpark met granieten torens (‘Torres’), meren en gletsjers.

 

Tip 5. Hoe te reizen binnen Chili:

Het Noorden en het Merengebied lenen zich uitstekend voor autohuur. Het busnetwerk in Chili is ook erg goed, met comfortabele stoelen en een goede service aan boord. Wilt u veel zien in aanzienlijk korte tijd, dan zult u een aantal binnenlandse vluchten moeten boeken. Wie een rondreis door Chili doet er verstandig aan een gespecialiseerd reisbureau in te schakelen. Deze zijn vaak voorzien van speciale tarieven en hebben voordelige airpassen voor de binnenlandse vluchten in combinatie met bepaalde intercontinentale tickets.

Tip 6. Betalingsmogelijkheden:

U kunt in Chili in de grote steden gewoon geld pinnen. Er wordt echter aanbevolen ook creditcards mee te nemen. Creditcards: American Expres, Diners, Club, Visa en cards die voorzien zijn van de logo's 'maestro', 'cirrus' en /of 'mastercard'. U kunt ook travellers cheques meenemen, maar de administratiekosten zijn relatief hoog. Wilt u in winkels met uw creditcard betalen, dan moet u hierbij uw paspoort tonen.

 

Tip 7. Veiligheid in hoofdstad Santiago de Chile:

Hoewel Santiago bekend staat als een “veilige” stad, dient u ook in Chili, net als in ieder vreemd land, alert te zijn. Draag geen juwelen of kostbare horloges in het openbaar, houd uw rugzak of tas altijd in de gaten en ga niet in op mensen die aanbiedingen doen voor souvenirs of accommodatie. Waardevolle spullen kunt u het beste in een moneybelt of dicht bij u dragen. Ga ’s nachts niet allen over straat.

 

Tip 8. Taxi’s in Santiago:

Het taxivervoer in en rondom Santiago de Chile is relatief goedkoop en is goed te doen. De taxi's zijn voorzien van meters; Check van te voren of de meter aan staat.

 

Tip 9. Eten & drinken in Chili:

Probeer zeker de verschillende regionale specialiteiten uit, zoals empanadas, parillada en de landelijke specialiteit curanto. De belangrijkste maaltijd in Chili is de lunch. ‘Pisco’ is een pittig traditioneel drankje dat gemaakt wordt van eiwit, citroensap en suiker, maar ook voor een goede wijn bent u in Chili aan het juiste adres.

Het kraanwater is NIET drinkbaar en overal zijn flessen mineraalwater te koop.

 

Tip 10. Vertrekbelasting:

Net als in andere Latijns- Amerikaanse landen moet u bij vertrek van het Chileense grondgebied vertrekbelasting betalen. Deze bedraagt ongeveer USD 25 en kunt u cash of met creditcard betalen.

Nuttige links

Latijns Amerika Specialist LAS, hét reisbureau voor een op maat gemaakte rondreis of vakantie in Chili


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden