Rondreis Brazilie Hier 10 onmisbare tips!

Inleiding

U bent van plan om een rondreis door Brazilië te gaan maken? Lees voordat u deze rondreis gaat plannen nog onderstaande tips door, om zo goed mogelijk voorbereid te zijn en bovendien zeker te zijn dat u naar de mooiste plekjes gaat in Brazilië en weet waar u op moet letten!

10 tips voor een geslaagde rondreis door Brazilië

Tip 1. Regenseizoenen:

Omdat Brazilië zo`n enorm land is en bestaat uit verschillende regio’s, zijn er ook verschillende klimaten te vinden. Wanneer u een reis in gedachten heeft naar Brazilië, dan moet u rekening houden met de regenseizoenen. Het regenseizoen in het Amazonegebied, de Pantanal en het zuiden loopt van december tot en met maart, en in het noordoosten van het land van mei tot augustus.  

Tip 2. Vliegen:

De enige rechtstreekse (lijndienst) vlucht vanuit Amsterdam naar Brazilië is de vlucht met KLM, naar Sao Paulo. Alle andere bestemmingen bereikt u via een overstap. Andere maatschappijen die naar Brazilië vliegen zijn Lufthansa, Iberia en TAP.

Tip 3. Verblijfsduur:

Brazilië is immens en heeft zó veel moois te bieden voor de reiziger! Wie een aantal highlights wil zien, ontkomt niet aan binnenlandse vluchten. Trek daarom minimaal 2 weken uit voor uw rondreis naar Brazilië.

Tip 4. Must see in Brazilië:

  • Rio de Janeiro; de bruisende stad waar zoveel te doen is en zo mooi ligt.
  • Foz de Iguaçú; de watervallen op de grens met Argentinië en Paraguay
  • Amazone; het groene hart van Brazilië. Een verblijf in de jungle wordt beloond met mooie avontuurlijke tochten door het Amazonewoud.
  • Pantanal; Het moerasgebied van Brazilie. Wie van het buitenleven houdt en paardrijdliefhebber is, zal in de Pantanal volop genieten.
  • Bahía; Salvador de Bahía is een sfeervolle koloniale plaats waar de Afrikaanse soul nog terug te vinden is in muziek en de keuken.
  • Noordoosten; Hier bevinden zich de mooiste stranden van Brazilië. Van Recife tot aan Fortaleza…een paradijs!

Tip 5. Binnenlandse vluchten en bussen:

Door de afstanden ontkomt u niet aan binnenlandse vluchten. U kunt met GOL of met TAM vliegen. De gespecialiseerde reisorganisaties (www.las.nl) bieden ook voordelige airpassen, voor wie meerdere binnenlandse vluchten heeft. Voor de kortere afstanden is er een goed busnetwerk, met comfortabele bussen om van punt A naar punt B te reizen.

Tip 6. Betalingsmogelijkheden:

De meeste internationale creditcards worden geaccepteerd in winkels, restaurants en bij autoverhuurmaatschappijen. Bij sommige banken kunt u met uw creditcard bovendien geld opnemen. Veel geaccepteerde creditcards zijn: Visa, Mastercard en in ietwat mindere mate American Express en Diners Club.Op veel plaatsen in de grote steden en op de meeste luchthavens kunt u geld opnemen met uw pinpas (mét Maestro teken). Dit kan echter lang niet bij alle banken. U kunt met uw pinpas geld opnemen bij de Banco do Brasil en 24-hours banking pinautomaten en kiosken.Travellers cheques in Amerikaanse dollars of Euro's worden vrij algemeen geaccepteerd. Let wel op dat travellercheques niet door iedereen worden geaccepteerd, omdat men bang is voor vervalsingen. Op de internationale vliegvelden is dit probleem echter niet aanwezig. Travellercheques geven een iets lagere koers dan cash geld.

 

Tip 7. Veiligheid in Rio de Janeiro:

Rio de Janeiro staat helaas vaak negatief in het nieuws als het gaat om veiligheid voor de toerist. Toch is het geen reden om deze geweldige en bijzondere stad te mijden. In tegendeel: Wanneer u met gezond verstand op reis gaat heeft u weinig te vrezen.

Blijf alleen in de centrale zones van de stad en begeef u niet in de buitenwijken. Ga nooit naar het strand op de Copacabana buiten de tijden dat het er vol is van de mensen. Ga niet op pad met creditcard of veel cash geld en als laatste: laat uw sieraden in het hotel, neem alleen een simpele camera mee in uw broekzak en kleed u zich eenvoudig zodat u zo min mogelijk opvalt als toerist.

 

Tip 8. Taxi:

U kunt vanaf de internationale een nemen. Kies altijd voor de gele taxi’s, deze zijn goedkoper. De belangrijkste taximaatschappijen zijn Central de Taxi, Ouro Taxi en Yellow Taxi. Kijk voor de zekerheid of de meter aanstaat. De tarieven staan vast; Een rit naar Copacabana kost ongeveer twintig euro, naar het zuiden van de stad ongeveer twaalf euro.

 

Tip 9. Uit eten, betalen per kilo:

Een lokaal fenomeen in Brazilië zijn de restaurants ‘ao kilo’. Hier betaalt u niet het gerecht, maar het gewicht van het eten dat u op uw bord hebt liggen. Uit eten in Brazilië is geen dure aangelegenheid, voor 15 tot 10 euro heeft u al een heerlijk maaltijd!

 

Tip 10. Vertrekbelasting:

Iedereen die Brazilië via de luchthaven verlaat,  dient vertrekbelasting te betalen. Deze bedraagt ongeveer USD 38 en kunt u cash of met creditcard betalen.

Nuttige links

Latijns Amerika Specialist LAS, uw gespecialiseerde reisorganisatie voor rondreizen in Brazilië

 


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden