De beste en goedkoopste hotels en hostels tijdens onze rondreis op vakantie door het Andes gebergte in centraal en zuid Bolivia

Bolivia is een zeer interessante vakantie bestemming. De bevolking van Bolivia is overwegend zeer vriendelijk voor toeristen. Het land is prachtig mooi. Het toerisme staat in vergelijking met omringende landen, zoals Peru, Chili en Argentinie nog behoorlijk in de kinderschoenen. Voor de verwende reiziger zijn slechts weinig luxe hotels en hostels in Bolivia. En Service laat soms zeer te wensen over. Echter, voor kampeerders met eigen tent (en backpackers die in goedkoop in hotels en hostels willen overnachten) is Bolivia een niet te missen bestemming. Het land is naar Europese begrippen spotgoedkoop te noemen.

Hieronder worden enkele leuke bestemmingen in Centraal Bolivia en Zuid Bolivia beschreven die wij hebben bezocht in de zomer van 2009. Er zijn twee aparte Leerwiki artikelen voor La Paz en Noord Bolivia.

Centraal Bolivia

Bolivia is geen bestemming voor de zon zee en strand liefhebber. Bolivia ligt namelijk niet aan zee en heeft daarom geen strand. Bovendien liggen veel dorpen en steden in Bolivia hoog boven de zeespiegel, waardoor de temperatuur vaak laag is.

Copacabana

Wij reisden per bus over land vanuit Puno in Peru via Copacabana naar La Paz in Bolivia. Een tussenstop van enkele dagen in Copacabana is zeer aan te raden. Copacabana ligt namelijk aan het hoogste en grootste bevaarbare meer ter wereld, Lake Tikikaka. Op het meer Titikaka kan je de beroemde ‘Floating Islands’ bezoeken. Deze drijvende eilanden zijn gemaakt van riet en drijven in het meer. Ooit leefde de lokale bevolking uit noodzaak op deze drijvende eilanden. Nu wordt het vooral in stand gehouden voor toeristen.

Daarnaast zijn er nog ‘echte’ eilanden in het Titikaka meer, waaronder de twee eilanden Sol y Luna (zon en maan). De tocht met de boot naar deze eilanden duurt ongeveer drie uren. Op deze eilanden kan je overnachten bij de lokale bevolking. ’s Avonds mag je dan mee naar het dorpsfeest.

Hostals Copacabana

Hostal Centre ligt in het centrum van Copacabana en heeft uitzicht op lake Titikaka.

Hostal Centre Av. 6 de augosto, plaza Sucre.

La Paz

La Paz wordt vaak de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld genoemd. La paz is een zeer dynamische stad, gelegen in de kom van zeer hoge bergen. Daardoor is het uitzicht op de stad met name ’s avond prachtig. La Paz is dusdanig interessant dat er een apart artikel op Leerwiki is gewijd.

Sucre

Sucre is een ideale stad in Bolivia. Sucre was ooit de hoofdstad van Bolivia. Nu heeft La Paz de meeste politieke macht naar zich toegetrokken. Het klimaat in Sucre is erg aangenaam en de stad is relatief schoon en kent weinig criminaliteit. Sucre is tevens een ideale stad om Spaans te leren.

Hostels in Sucre

La Dolce Vita is een hostal dat wordt gerund door heel leuk stel. Hij is een fransman en zij is afkomstig uit Zwitserland. Het hostel is een van de schoonste en mooiste hostels dat wij op onze rondreis door Bolivia hebben bezocht.

La Dolce Vita Calle urcullo 342, Sucre www.ladolcevita-sucre.com

Hostel Libertad Hostel Libertad ligt in het historische stadscenrum van Sucre. www.HostalLibertad.com

Calle Aniceto Arce 99 (op de hoek met San Albert)

Hospedaje Casa Kolping Sucre is o nderdeel van de Grupo Casas Kolping. Hier kan je voordelig een hotelkamer boeken. Ook wordt ontbijtbuffet en lunchbuffet geserveerd in het restaurant. Het uitzicht op de stad Sucre is erg mooi. Hospedaje Casa Kolping Sucre Zona ‘La Recoleta’ Pasaje Iturricha 265

Restaurants Sucre

Vanaf Casa Kolping kan je nog iets omhoog lopen. Dan kom je uit op een mooi plein met aan de linkerhand een kerk. Aan de rechterkant heb je vanaf de gallerij een fraai uitzicht op de stad Sucre. Onder de gallerij bevind zich cafe-restaurant El Mirador. El Mirador is de ideale romantische plek om de zonsondergang te bewonderen..

Cafe-restaurant El Mirador

Zona ‘La Recoleta’ Pasaje Iturricha 297

Restaurant Florin

De Nederlandse eigenaar heeft een zeer goedlopend en populair restaurant in Sucre. Restaurant Florin

Calle Bolivar 567, deze straat loopt parrallel aan de Plaza 25 de mayo.

Zuid Bolivia

Het zuiden van Bolivia is beroemd vanwege de mooie natuur. Zoals bijvoorbeeld de zoutvlaktes bij het dorpje Uyuni, ook wel ‘Salar de Uyuni’ genoemd.

Uyuni

Het dorp Uyuni is volledig ingericht op het verzorgen van toeristen. Je vindt hotels en hostels in alle prijsklassen in Uyuni. Het centrum biedt bovendien zeer veel restaurants, met verschillende gerechten uit de gehele wereld. Net zoals in geheel Bolivia is het advies: trek een dikke wollen trui aan als je uit eten gaat. Er is bijna nergens verwarming. Het dorp Uyuni heeft ook zeer veel reisbureaus, waar je een leuke tour over de zoutvlaktes kan boeken. Elke tour naar de zoutvlaktes stop bij het eiland Incahuasi. Het eiland Incahuasi wordt ook wel kaktus eiland genoemd. Je betaalt 15 Bolivianos entree en het is zeer de moeite waard.

Hotels in Uyuni

Hotel Cristal Samana is een uit zout opgetrokken Hotel. Het gebouw heeft ronde buitenmuren en is volledig volgens de Feng Shui principes ingericht.

Potosi

De stad Potosi is onder andere beroemd vanwege de hoge ligging in de bergen. Op ruim vierduizend meter boven de zeespiegel ligt Potosi. Potosi claimt daarmee de hoogst gelegen stad ter wereld te zijn.

De geschiedenis Potosi is zeer interessant. Ooit was Potosi een van de rijkste steden ter wereld. De reden daarvan is de aanwezigheid van de zilvermijnen. Om een indruk te krijgen van het leven in de mijn is het raadzaam de film ‘Devils Miner’ te kijken.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden