De beste en goedkoopste hotels en hostels op vakantie tijdens onze rondreis langs de Amazone in Noord Bolivia

Bolivia is een land van uitersten.

Bolivia heeft in het noorden een jungle met zeer hoge tropische temperaturen. In het zuiden van Bolivia kan het ’s winters erg koud worden, tot en wel 25 graden Celsius onder nul, aan de grens met Chili en Argentinie. Houd er rekening mee dat Bolivia ten zuiden van de Evenaar ligt en dat de winter en zomer dus precies omgekeerd is met wat wij in Nederland gewend zijn. Dus in onze winter en is het zomer in Bolivia. Hieronder wordt uitgelegd waarom de jungle in het noorden van Bolivia zeker een bezoek waard is.

De jungle in Bolivia: Rurrenabaque

Rurrenabaque is een van de grotere dorpen in de jungle van Bolivia. Het centrum van Rurrenabaque bestaat uit een twintigtal straten met goede hotels, hostels, restaurants, disco’s en bars. Rurrenabaque is een goed uitgangspunt voor rondreizen door de pampa’s en rondreizen door de jungle.

Rurrenabaque ligt aan de rivier de Beni. Vanuit Rurrenabaque kan je een watertaxi nemen naar het dorp aan de overkant van de rivier. Vanuit Rurrenabaque worden met name twee soorten rondreizen georganiseerd, een Pampatour en een Jungletour.

Rondreis door de Pampa’s

Een pampatoer is met name gericht op het kijken naar dieren. Een goede rondreis door de Pampa’s duurt minimaal drie dagen. Elke Pampatour begint met een drie uur durende tocht per 4*4 Jeep of terreinwagen. Deze Jeep brengt je naar het dorpje Santa Rosa in het nationaal Park Madidi. In het Madidi Park leven meer dan 1000 verschillende vogels en 300 andere diersoorten, waaronder krokodillen, dolfijnen en pirana´s. Het belangrijkste vervoermiddel is de kano. Er zijn verschillende bush lodges in de pampa, vanwaar vele excursies worden georganiseerd. Een bushlodge biedt de mogelijkheid tot overnachten.

Rondreis door de Jungle

Elke jungletoer is met name gericht op het kijken naar bomen en planten. Een Jungletoer door de jungle van Bolivia wordt veelal afgelegd te voet. Overnachten gebeurt veelal in een tent. Deze tent kan je laten dragen door de lokale bevolking. Elke toer neemt een eigen kok mee.

Hotels Rurrenabaque

Rurrenabaque is volledig gericht op toeristen. Daarom is er een grote keuzen aan hotels en hostels. Wij bezochten verschillende hotel. De beste ervaringen beschrijven wij hieronder.

Hotel Los Tucanes de Rurre

Het hotel ligt aan een van de drukke straten van Rurre. Dit betekent dat er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat veel verkeer op straat is. Wij vonden het daardoor erg rumoerig en zijn vertrokken naar Hotel Santa Ana.

Hotel Santa Ana

Hotel Santa Ana.is een zeer sfeervol hotel, gelegen in het centrum van Rurre. Het heeft een grote binnentuin en een aparte relax ruimte met veel hangmatten. Wij hadden kamer 28, gelegen aan de binnentuin. Het was ’s nachts echt stil in dit hotel. Mede daardoor is Hotel Santa Ana een echte aanrader.

Hotel El Ambaibo

Dit hotel is erg schoon en heeft een zwembad.

Adres: Hotel El Ambaibo Avenido Santa Cruz y Calle Bolivar

Ecological Hotel

Het Ecological Hotel wordt ook wel genoemd Hotel Mirador del Lobo. Mirador is het Spaanse woord voor Uitzicht of uitzichtpunt. Het Ecological Hotel in Rurrenabaque heeft een prachtig uitzicht op de Beni rivier. Je vindt het Ecological Hotel aan einde van de Calle Comercio.

Betrouwbare luchtvaart maatschappijen in Bolivia

Wij vlogen met TAM, Amaszonas en AEROSUR.

De vlucht van La Paz naar de jungle van Rurrenabaque in het Noorden van Bolivia kan met TAM en Amaszonas. Amaszonas had in de zomer van 2009 geen goedkope aanbiedingen. De vaste prijs was 1050 Bolivianos. Ongeveer 50 euro. De luchtvaartmaatschappij TAM vliegt met een groter vliegtuig en heeft wel aanbiedingen. Controleer regelmatig de website van TAM.

Restaurants in Rurrenabaque

Houd er rekening mee dat de hygiënische standaard in Bolivia anders is dan wij in Europa gewend zijn. Vraag bijvoorbeeld altijd of het ijs in jouw drankje gemaakt is van mineraal water. Let op dat het vlees goed doorbakken is. Een lekkere medium gebakken biefstuk kan ervoor zorgen dat je maag erg van streek raakt. Daarom is het verstandig af en toe pizza te eten. Van de pizza´s in Bolivia hebben wij nooit maagklachten gekregen.

Een leuk restaurant is La Casa del Turista aan de Abaroa straat.

Tips bij rondreizen door Bolivia

  1. houd rekening met vertragingen in het vluchtschema van de vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappijen Amaszonas en TAM. Met name bij het boeken van je vluchten tussen La Paz en Rurrenabaque. De reden is dat het vliegveld van Rurrenabaque niet meer is dan een weiland. Bij regen wordt de landingsbaan al snel drassig en wordt het vliegveld snel gesloten….
  2. wij hebben vaak de bus genomen voor het reizen door Bolivia. De bussen in Bolivia zijn echter veel minder comfortabel dan de bussen in Peru (wij reisden met busmaatschappij ‘Cruz del Sur’ door Peru en hebben daar goede ervaringen mee.)
  3. Een goede busmaatschappij in Bolivia is Grupo Todo Turismo. Wij gebruikten deze nachtbus om van Uyuni naar La Paz te reizen. Let goed op het verschil tussen drie soorten bussen: normal, Semi-Cama en Cama. Als je weet dat het Spaanse woord voor bed Cama is, dan weet je precies dat je een Cama bus moet boeken voor een nachtbus. Bij Todo Turismo krijg je diner en ontbijt geserveerd. Een deken en een kussen maken het feest in de nachtbus compleet. Zie ook www.touringbolivia.com. Adres Uyuni: Cabrera straat 158, tussen Bolivar en Arce.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden