De beste hotels en hostels tijdens een rondreis op vakantie door Ecuador

Enige tijd geleden ben met een kleine Nederlandse delegatie vrijwilligers naar Zuid Amerika gegaan. Wij hebben daar samen gebouwd aan een kleine school. Onder de deeelnemers waren advocaten uit Amsterdam , consultants uit Rotterdam, http://www.resultaatmakelaarstwente.nl@@makelaars Hengelo. De reis werd mede gesponsord door de leverancier van bouwmaterialen zoals http://www.dupo.nl/de/@@spritzgussteile.

Mooi vakantie land

Ook hebben wij daar vakantie gevoerd. Ecuador is een onontdekte vakantie bestemming voor Europeanen. Jaarlijks groeit het aantal toeristen dat vanuit Europa naar Ecuador reist voor een strandvakantie of rondreis door de mooie binnenlanden van Ecuador. Ecuador is een populaire vakantiebestemming, want het klimaat is zeer aangenaam, het landschap is zeer afwisselend en de inheemse cultuur mis zeer boeiend.  Daardoor heeft Ecuador veel te bieden voor de moderne toerist.

De afstand van noord naar zuid Ecuador is slechts 1000 kilometer. Daarmee is Ecuador een van de kleinste landen van Zuid Amerika. Ecuador heeft 13 miljoen inwoners en grenst in het noorden aan Colombia en in het zuiden aan Peru. Ecuador is zeer geschikt voor de luxe toerist die moderne hotels zoekt. Ook de backpacker die graag overnacht in hostals kan goed naar Ecuador voor een rondreis.

Quito, hoofdstad van Ecuador

De hoofdstad Quito heeft een zeer relaxte sfeer en de mensen zijn zeer vriendelijk. Toch wonen er in Quito ongeveer 1.4 miljoen mensen. De stad is verdeeld in een nieuw stadscentrum en een historisch stadscentrum. In het nieuwe gedeelte vind je hoogbouw en moderne restaurants en bars. Wij bezochten met name het historisch stadscentrum, met prachtige gebouwen uit het koloniaal verleden.

Vanuit de hoofdstad Ecuador zijn vele interessante dagtochten en meerdaagse trips te boeken. Zo kan je fietsen over de vulkanen Cotopaxi en Chimorazo. De Cotopaxi vulkaan is de hoogste vulkaan van Ecuador. Wij fietsten met de Bikingdutchman naar de Quilotoa vulkaan en de Cotopaxi vulkaan. 

Galapagos

De Galapagos eilanden vormen een van de belangrijkste attracties van Ecuador. De Galapagos eilanden zijn een levend museum, waar vele interessante diersoorten leven, zoals leguanen, flamingos, schildpadden en vogels met blauwe poten, ook wel’ Blue footed Boobie’ genoemd. De Galapagos eilanden liggen in een van de belangrijkste nationale parken van Ecuador en de  eilanden zijn dagelijks te bezoeken. Wij gingen op een 8 daagse rondreis met een cruiseschip langs de belangrijkste eilanden van Galapagos. Het grootste eiland van de Galapagos archipel is Isabella Island. De overige eilanden zijn: San Christobal Island, Santa Cruz Island, San Salvador, Santa Maria en Espanola. 

Banos

Het stadje Banos is beroemd vanwege de thermale baden. Je hoeft je nimmer te vervelen in Banos. Zo kan je wandelen over de vulkaan, raften over de rivier en fietsen naar het nabij gelegen dorp Puyo. Dit laatste hoef je niet met een touroperator te boeken. Wij huurden zelf een fiets voor 5 US dollar per dag en fietsten op eigen gelegenheid naar Puyo. Tijdens deze ga je vanuit de bergen naar de jungle en daardoor verandert het landschap aanzienlijk. Zo zijn er wel twaalf watervallen onderweg en dat maakt de rit van Banos naar Puyo zeer spectaculair.

Tot slot over Ecuador

Ecuador is een mooi land en het heeft voor elk wat wils. Houd er rekening mee dat de levenstandaard van de mensen in Ecuador hoger ligt dan de levenstandaard van andere landen in Zuid Amerika, zoals Peru en Bolivia. Dat betekent dat er meer luxe en welvaart is in Ecuador en dat het prijsniveau van goederen en diensten hoger ligt. Concreet betekent dat het leven in Ecuador duurder is dan Peru en Bolivia. 

Hotels in Ecuador

Er zijn Hilton hotels in Quito en de havenstad Guayaquil, in het zuiden van Ecuador

www.hilton.com

Mercure hotel

In het Mercure hotel is het Casino Monte Carlo gevestigd.

Roca E4/122 en Amazonas Av.

Zie ook www.mercure.com en

www.accorehotels.com

Marriot hotel

Adres van het  Marriot hotel in Quito,

Op de hoek van de straten Orellana 1172 en Amazonas Av.

Hotel Patio Andaluz

Zie ook www.Hotelpatioandaluz.com

Hotel Quito

www.hotelquito.com.ec

Het zwembad van dit hotel is erg groot en heeft vele strandstoelen. 

Hostels in Ecuador

Hostel in Quito

La Casa Sol

www.lacasasol.com

Dit hostel ligt in de wijk Mariscal in Quito.

Hostel in Otavallo

La Casa Andina

www.lacasaandina.com

Hostal Ecuador

www.hostalecuador.com

Dit hostal is een heel gezellig hostal, met bed en breakfast service.

Luchtvaartmaatschappijen voor Ecuador

De belangrijkste binnenlandse luchtvaart voor Ecuador zijn Tame, Aerogal en Icaro

Zie ook: www.icaro.com.ec en

www.avianca.com 

Reisorganisaties in Ecuador

Fietsen kan je doen met de Biking Dutchman

www.Bikingdutchman.com

Bergbeklimmen kan je doen met High Summits Touroperator,

www.climbing-ecuador.com


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden