Rondreis Peru 10 nuttige tips voor een geslaagde rondreis door Peru

Inleiding

Wie op rondreis gaat naar het prachtige land Peru, doet er goed aan om zich uitgebreid voor te bereiden. Hieronder vindt u een aantal nuttige tips voor uw reis naar Peru.

10 Nuttige tips voor een geslaagde rondreis door Peru

Tip 1 Reistijd Peru

Het beste seizoen voor een reis naar Peru is de Peruaanse winter (juni, juli, augustus, september). Dit is tevens het droge seizoen. De zomer in Peru is warmer, maar het risico op regen is groter. Tussen dag en nacht zijn er in de zomer vaak grote temperatuurverschillen, in tegenstelling tot de winter.

Tip 2 Vliegen naar Peru

U kunt direct vliegen naar Lima (de hoofdstad van Peru) met KLM/Air-France. De KLM is echter niet de goedkoopste aanbieder. Wilt u voordeliger vliegen, dan kunt u met een overstap in Madrid met LAN (Chili) of Iberia (Spanje) vliegen. Indien u ook binnenlandse vluchten heeft, dan kunnen sommige reisorganisaties (http://www.las.nl ) een voordelige airpass voor u reserveren in combinatie met het intercontinentale ticket.

Tip 3 Verblijftijd

Om een goede indruk van Peru te krijgen met al haar prachtige bestemmingen, is aan te raden om ongeveer twee weken uit te trekken voor uw reis.

Tip 4 Hoogtepunten die u niet mag missen!

  • Cuzco en de heilige vallei;
  • Machu Picchu;
  • Titicaca meer;
  • Arequipa & Colca Canyon;
  • Ongerepte jungle van Manú;

Tip 5 Hoe te reizen binnen Peru?

In Peru kan men goed met de bus reizen. Het is goedkoop en comfortabel. Vooral tussen de grote steden zijn er zeer goede verbindingen. Het beste is om de bus van te voren te boeken zodat u zeker weet dat u een plaats heeft. Maar u kunt ook op het laatste moment nog met de bus mee reizen als er plek is. U kunt kiezen voor een iets duurdere busmaatschappij die extra service biedt. Deze maatschappijen hebben naast de standaard economic-service vaak een business class of een bus-cama service (bed). Bij deze service heeft u meer beenruimte en bij de bus-cama kunt u bovendien de stoel vrijwel horizontaal gedraaid worden zodat het lijkt alsof het een bed is. Wie een rondreis door Peru maakt doet er verstandig aan een gespecialiseerd reisbureau in te schakelen. Deze zijn vaak voorzien van speciale tarieven en hebben voordelige airpassen voor de binnenlandse vluchten in combinatie met bepaalde intercontinentale tickets.

Tip 6 Betalingsmogelijkheden

Veel betalingen kan men in US dollars doen, het is dus handig deze mee te nemen bij voorkeur cash en in kleine coupures. Men kan op veel plaatsen met Creditcard betalen (Visa, maar ook Master, Amex en Diners). Dit kost bijna altijd circa 8 tot 10 % aan commissie. Beter is het om te pinnen.

Tip 7 Veiligheid in de Peruaanse hoofdstad Lima

Lima is op zich een redelijk veilige stad, echter zoals elke groet stad in Zuid Amerika moet men op zijn hoede blijven. Wie een bezoek aan Lima brengt raden we altijd aan in de wijk Miraflores te overnachten.

Tip 8 Taxi’s in Lima

Het is in Lima goed te doen om een taxi te nemen. Een ritje naar het centrum kost ongeveer USD 7,50 en naar Miraflores ongeveer USD 10. Aan te raden is om altijd even te checken of de taxi chauffeur een taxi-rijbewijs in zijn taxi heeft.

Tip 9 Eten & drinken in Peru

Peruaanse specialiteiten die men niet mag missen zijn ceviche, cuy (geroosterde cavia!) en lomo saltado (roerbakgerecht van rundvlees, groenten en friet). Dit alles gaat vaak gepaard met een glaasje pisco sour.

Tip 10 Vertrekbelasting

Net als in andere Latijns- Amerikaanse landen moet u bij vertrek van het Peruaanse grondgebied vertrekbelasting betalen. Deze bedraagt ongeveer USD 30 en kunt u cash of met creditcard betalen.

Nuttige links

Latijns Amerika Specialist (LAS), hét reisbureau voor uw rondreis door Peru!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden