Wie zijn de rijkste kinderen van Rusland

Inleiding

AlgemeenIedereen droomt er wel eens van wat ze zouden gaan doen als ze een € 1.000.000,- zouden hebben. In Rusland leven meer dan 100 kinderen die in een zo rijk gezin leven, dat wanneer paps overlijdt zij een vermogen erven van meer dan $ 1.000.000.000,--, jawel dit is geen typefout, het is één miljard dollar.

Stappen

De jonge multimiljonairSommige van deze kinderen zijn al zo rijk omdat zij dit zelf bij elkaar hebben gewerkt. Deze gouden kinderen van Rusland hebben vaak hun opleiding in Groot Brittanië gevolgd. De meeste van hen zijn geboren nadat de Sovjet-Unie uit elkaar gevallen was en de meeste ouders van deze kinderen hebben nauwe betrekkingen met het Kremlin of met Poetin.

In 2005 is de wetgeving van Rusland veranderd, waarbij de erfbelasting is afgeschaft, waardoor de rijkdom van de jeugd wordt beschermd.

Enkele jonge multimiljonairs Eén van deze jonge multimiljonairs is onder andere de 16 jarige Kira Plastinina, die een eigen kledinglijn heeft opgezet; “Kira Plastinina”, waarin de Amerikaanse Paris Hilton regelmatig wordt gesignaleerd. Kira, een hogeschool studente en dochter van Sergey Plastinin, heeft zelfs meer vermogen (geschat wordt ongeveer $ 600.000.000,--) dan haar vader. Deze is de oprichter van Wimm Bill Dann, Ruslands grootste voedingsmiddelenmerk.

Een andere beroemde tiener die een enorm vermogen heeft is Dasha Zhukova, dochter van Michael Zhukov (oliemiljardair). Zij heeft ook een eigen kledinglijn, namelijk “Kova&T”. Amerikaanse sterren als Drew Barrymore en The Olsen Twins dragen haar kleding graag. Daarnaast is zij ook de eigenaresse van de “Garage” in Moskou, een centrum voor moderne kunst.

De jongste rijken zijn de 5 jarige Marina en de 7 jarige Petia. Broer en zus, kinderen van Oleg Deripaska. Wanneer pappa zijn ogen voorgoed sluiten erven zij ieder minimaal $ 20.000.000.000,-.

De kinderen van Roman Abramovich (hij heeft er 5), waaronder Ilya van 7 en Arina van 5 zullen ieder meer dan

$ 4.000.000.000,-- erven wanneer pappa ooit doodgaat.

De rijkste jongeren in Rusland anno 2008In september 2008 werd een lijst gepubliceerd door Forbes met daarop de rijkste jongeren onder de 21 jaar. De eerste tabel hieronder laat de top van de rijkste jongeren zien, de tweede tabel de top 5 van de rijkste volwassenen.

Naam Vermogen
Yusuf Alperov (17 jaar) 12,3 miljard dollar
Marina (5 jaar) en Petio (7 jaar) Deripaska 10,6 miljard dollar (elk)
Ekaterina (9 jaar) en Lora (12 jaar) Friedman 6,9 miljard dollar (elk)
Zhakhangir Makhmudov (20 jaar) 6,7 miljard dollar
Sai Kermomov (12 jaar) 6,05 miljard dollar
Naam Vermogen
Oleg Deripaska 28,6 miljard dollar
Alexey Mordashow 24,5 miljard dollar
Roman Abramovich 24,3 miljard dollar
Vladimir Lisin 23,9 miljard dollar
Mikhail Prokhorov 22,6 miljard dollar

Het nadeel van superrijke oudersHet gebeurt regelmatig dat kinderen van superrijke ouders (en niet alleen in Rusland) ontsporen. Zij krijgen als kind vaak al veel te weinig aandacht, omdat pap en mams bezig zijn met het oplossen van hun problemen. Vaak worden deze kinderen dan “afgekocht” met dure cadeaus en veel geld in plaats van de aandacht die hun kroost nodig heeft en ook wil hebben.

Hierdoor kan het gebeuren dat deze groep jongeren hun aandacht gaan zoeken in sociale groepen, waar hun ouders hen liever niet zien. Alcohol, sigaretten en drugs zijn vaak de eerste dingen waar deze jongeren mee gaan experimenteren. Soms gebeurt het dat een jonger serieus verslaafd raakt aan één of meer van genoemde genotsmiddelen. Dit is dan vaak het gevolg van vervanging van de zo gewenste aandacht van één of beide ouders.

====