Welke leuke dingen kun je allemaal doen rond Pasen

Inleiding

Binnenkort is het weer Pasen en hebben we allemaal een paar dagen vrij. Pasen kan vroeg vallen, maar ook laat in het jaar. Afhankelijk van datum en weer kun je allerlei leuke dingen rond Pasen doen.

Welke leuke activiteiten zijn er allemaal te bedenken en makkelijk uit te voeren rond Pasen?

Wanneer kan Pasen vallen

Pasen kan vallen tussen 22 maart en 25 april. De berekening die daar bij hoort is als volgt; Pasen valt op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente. Een volle maan op de eerste dag van de lente telt ook, maar indien de eerste volle maan van de lente op een zondag valt, wordt Pasen de volgende zondag gevierd. Zodoende kan Pasen vallen tussen 22 maart en 25 april. Zo kun je weer hebben dat varieert tussen sneeuw en warm lenteweer. De dingen die je kunt zijn dan ook net zo verschillend, maar wel allemaal leuk!

Paaslekkernijen maken

Het eerste wat je kunt doen rondom Pasen is het maken van lekkernijen. Het maakt niet uit of het warm of koud is en wanneer Pasen in het jaar valt. Lekkernijen maken is altijd leuk. Zo kun je paasbrood maken of chocolade eitjes. Ook koekjes in de vorm van de paashaas of een kuiken zijn erg leuk om te maken. In de betere bakwinkels kun je bakvormen kopen met paaseieren waar je kleine paascakes kunt maken in de vorm van een ei. De kinderen kunnen deze dan leuk versieren.

Paaskaarten maken

Voornamelijk in het buitenland stuurt men kaarten rond Pasen, net als dat men dat doet rond Kerst. Kaarten kun je natuurlijk kopen, maar het is ook leuk om zelf een kaart te maken. Laat de kinderen een kaart inkleuren of knutselen voor opa of oma. Als volwassene kun je een 3D kaart maken door dezelfde figuurtjes meerdere malen op elkaar te plakken, creëer je een kaart met diepte. Dit klusje neemt wel wat tijd in beslag.

Nadenken over de Paastafel

Servetten vouwen voor op de paastafel!

Ga je mensen uitnodigen rond Pasen? Denk dan na over de aankleding van de tafel. Wil je een speciaal paaskleed, speciale paasservetten en wat ga je precies doen? Kies je voor een brunch of een diner. Afhankelijk daarvan moet je boodschappen doen. Plan dit zo dat je niet de laatste dag voor Pasen de grote inkoop moet doen, het is dan vaak overal druk en sommige producten zullen uitverkocht zijn.

Vouwen van servetten

Naast dat je servetten koopt, kun je ze ook zelf vouwen. Dit geeft een origineel uiterlijk aan de tafel. Vormen zijn onder andere rozen, kronen, waaiers, en Franse lelies.

Eieren verven

Paaseieren verven!
Eieren koken en daarna verven is leuk om te doen met kinderen. Kies dan wel waterverf zodat het makkelijk uit de kleren gaat en eventuele vlekken makkelijk te verwijderen zijn.

Als het de bedoeling is de eieren na het verven op te eten, moet je verf nemen die daarvoor geschikt is. Er zijn altijd restjes verf die door de eierschaal heen gaan en je zo binnen kunt krijgen.

Zelf een paasei maken

Je kunt een groot paasei van papier maché maken. Op een regenachtige middag, lekker knutselen en versieren. Vervolgens kun je hiermee de paastafel aankleden en het huis opvrolijken.

De Keukenhof bezoeken

De Keukenhof in bloei!
De Keukenhof is open van 22 maart tot 20 mei. In deze tijd van het jaar staat er van alles in bloei, zoals tulpen, hyacinten en narcissen. Het is een kleurig en fleurig geheel dat helemaal past bij het voorjaars- en paasgevoel.

Het bos of strand bezoeken

Wil je niet naar de Keukenhof, maar wel naar buiten, ga dan naar het strand of het bos. Maak een lekkere wandeling en als het warm genoeg is kun je nog even gaan zitten bij een strandtent. Voordeel van deze uitjes is dat ze gratis zijn.

Verder lezen

Wil je meer lezen over voorjaarsbloeiers? Kijk dan eens verder in; Wat zijn de leukste voorjaarsbloeiers voor in huis .