Verdien geld met het lezen van e-mails

Geld verdienen met e-mailtjes lezen

Waarschijnlijk heb je deze manier van geld verdienen al vaker op je scherm voorbij zien komen. Er zijn namelijk heel wat websites die internetgebruikers proberen te overtuigen om met het lezen van mails geld te verdienen. En eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er ook wel degelijk geld mee te verdienen valt. Het is weliswaar niet realistisch om bergen geld te verwachten, maar het kan toch een leuke extra bijverdienste opleveren.

Hoe werkt het?

Sites die deze mogelijkheid aanbieden worden online spaarprogramma's of GPT-sites genoemd (GPT staat voor 'Get Paid To', in het Nederlands: 'Krijg betaald voor'). Het inschrijven bij deze sites is altijd gratis en het centrale punt tijdens de registratie is steeds het opgeven van je e-mailadres. Het basisprincipe is eenvoudig. Het spaarprogramma zorgt voor contacten met adverteerders en stuurt dan mailtjes met reclame van die adverteerders naar haar leden. De adverteerders betalen voor het versturen van die reclame, en een deel van de inkomsten die het spaarprogramma daarmee genereert wordt vervolgens weer aan de leden uitbetaald. Als lid verdien je steeds door in zo'n betaalde mail op een bepaalde link aan te klikken. Per aangeklikte link kan het bedrag oplopen tot 5 eurocent. Daarnaast kan je vaak ook nog wat extra geld bijverdienen als je vrienden, kennissen, familie of andere mensen zich via jou ook laat registreren bij het spaarprogramma. Dat worden referrals genoemd, en met referrals kun je op zich wel veel verdienen; afhankelijk van het spaarprogramma per referral wel 1,50 of zelfs 2,00 euro! Fluitje van een cent… niet? Het bekendste Nederlandse online spaarprogramma is Euroclix

Het voordeel voor de adverteerder

Je kan je terecht afvragen wat nu het voordeel is voor de adverteerder. Het lijkt niet onwaarschijnlijk dat de meeste leden van spaarprogramma's alleen op de betaalde link klikken om betaald te krijgen en vervolgens meteen weer de website afsluiten. De werkelijkheid is echter anders. Een redelijk deel van de mensen blijft namelijk op de website om een kijkje te nemen, slaat hem om bij zijn/haar favorieten, of doet zelfs een aankoop. Bovendien moet je bij je registratie bij het spaarprogramma meestal je interesses en hobby’s opgeven. Op die manier kan het spaarprogramma er voor zorgen dat de reclame die je te zien krijgt ook echt interessant voor jou is, de kans de groter is dat jij ook daadwerlijke even een kijkje blijft nemen op de site van de adverteerder, en het voordeel voor de adverteerders dus relatief groot is. Zowel het lid, het spaarprogramma, als de adverteerder halen er in ieder geval profijt uit. Een leuke wisselwerking dus!

Hoeveel kan ik verdienen?

Doorgaans is het per online spaarprogramma goed mogelijk om met enkel het lezen van de betaalde mailtjes 1 tot 2 keer per jaar een uibetaling aan te vragen van zo'n 12,50 euro (Bij de meeste spaarprogramma's bedraagt het uitbetalingsminimum 10,00 of 12,50 euro). Als je met veel spaarprogramma's meedoet is het daardoor goed mogelijk om vrij eenvoudig een paar honderd euro per jaar bij te verdienen. Hoe zit het dan met die sites die spaarprogramma's aanprijzen en je met allerlei uitbetalingsbewijzen proberen te overtuigen dat je ook echt veel geld kunt verdienen, zoals bijvoorbeeld op http://www.geld-surfen.nl/uitbetalingen.html? Zijn die uitbetalingsbewijzen allemaal nep? Nee dat niet, de uitbetalingsbewijzen op die sites zijn in vrijwel alle gevallen allemaal echt. Het addertje zit hem echter in het volgende; veruit het grootste deel van wat die websites verdienen, verdienen ze met het aanbrengen van referrals bij de spaarprogramma's, en niet met het lezen van de betaalde e-mailtjes en het klikken op de betaalde links in die mailtjes. En zoals eerder aangegeven, is de vergoeding per referral vaak best wel hoog. Veel geld verdienen met online spaarprogramma's is in principe dus zeer zeker wel mogelijk, alleen heb je dan wel een goede website met veel bezoekers nodig, zodat je ook veel referrals kunt krijgen.

Enkele zaken om in acht te nemen

Het is aan te raden om allereerst even uit te zoeken welke spaarprogramma's echt betrouwbaar zijn, zoals het eerdergenoemde Euroclix, en dus ook echt het geld uitbetalen dat ze je beloven. Er zijn ook vele nepsites op de markt die enkel en alleen van jouw klikken profiteren zonder daarvoor iets uit te betalen. Bekijk dus even de ervaringen en reacties van mensen op de bekende Spaarprogramma overzichtsites, forums en blogs om de ideale website uit te kiezen. Daarnaast is het zeker ook niet overbodig om een virusscanner te installeren om spam en eventuele virussen te vermijden. Als je na deze grondige checks aan de registratie gaat beginnen, lees dan ook even de richtlijnen en voorwaarden van de website en kijk ook naar hoe de betaling zal plaatsvinden. Word je betaald per gelezen mail, krijg je punten voor een gelezen mail die je kan inwisselen, krijg je het geld pas nadat je een bepaald bedrag hebt behaald? Voor je eigen bestwil is het ook handig om te weten hoeveel mails je per dag kan verwachten. Soms zijn het zo weinig mails dat het inschrijven niet echt de moeite waard is. Tot slot nog een handige tip: gebruik voor het aanmelden bij de spaarprogramma's een apart, nieuw e-mailadres (bijvoorbeeld een gratis Gmail adres) zodat je je privé mail gescheiden houdt van de betaalde mailtjes, en als je uiteindelijk toch zou besluiten te stoppen met deze manier van geld verdienen, je dat ook goed kunt doen, zonder de rest van je leven lastig gevallen te worden met allerlei spammailtjes in je privé mailbox.