Geld verdienen met schrijven op internet

Schrijven

Er zijn een paar mensen in Nederland die genoeg geld verdienen met het schrijven van artikelen op internet. Het overgrote deel van de schrijvers doet het voor het leuke zakcentje dat je kunt maken met Google Adsense . Maar er rijk van worden zullen ze nooit. Behalve natuurlijk als ze heel veel geluk hebben en een veel bezocht artikel schrijven. Net zoiets als het gat in de markt vinden en het met jouw product kunnen dichten voordat iemand er invalt.

⬇ Index

Geld verdienen met internet

Nu zijn er meer manieren om geld te verdienen met internet dan met schrijven. Je kunt ook websites gaan ontwerpen of bouwen of ontwerpen en bouwen. Je kunt serverruimte gaan verhuren. Je kunt websites bouwen waarop schrijvers kunnen schrijven. Je kunt mensen gaan adviseren hoe ze hun website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten kunnen krijgen. Je kunt gaan adviseren hoe mensen moeten omgaan met negatieve berichten over hun producten of diensten. Je kunt adviseren over het beveiligen van websites. Je kunt databases gaan bouwen. Je kunt leren programmeren in java, javascript, php, Flash of een andere programmeertaal die website bouwers kunnen gebruiken om een site te verlevendigen. Het is allemaal geld verdienen. Ik geloof niet dat er al mensen zijn die geld verdienen met het corrigeren van websites op taalfouten, hoewel er vast wel tekstschrijvers zijn die ingehuurd worden om foutloze teksten te leveren voor websites. In ieder geval ik kan nog wel even doorgaan met manieren over hoe je geld kunt verdienen met internet.

⬇ Index

Schrijven om geld te verdienen

Hier wil ik het echter verder alleen nog hebben over geld verdienen met schrijven op Internet. Dan bedoel ik dus niet als tekstschrijver voor mensen die het zelf aan creativiteit ontbreekt om hun site vol te krijgen met interessante, leesbare en leerzame teksten. Ik bedoel al die auteurs met blogs en artikelen op sites als LeerWiki.

Je kunt die groep schrijvers in tweeën delen. Je hebt de groep die het gewoon leuk vindt om iedere dag iets te schrijven. Dat kan gaan van hoe leuk de kat eruit zag toen hij uitgleed over het tapijtje tot het nieuwste gedicht of de laatste mening over de kabinetsformatie. De andere groep vindt het leuk om informatief te schrijven en hoopt er ook nog een centje aan te verdienen door gebruik te maken van Google Adsense of een andere vorm van affiliate marketing.

Waar de eerste groep het eigenlijk niet uitmaakt hoeveel mensen er op zijn blog komt, daar moet de tweede groep natuurlijk manieren vinden om mensen te trekken naar de eigen artikelen of website. Want je kunt nu eenmaal geen geld verdienen met tien bezoekers per week, die vooral geïnteresseerd zijn in de inhoud van je artikelen.

⬇ Index

Lezers trekken

Nu denken sommige schrijvers die geld willen verdienen met Google Adsense dat je daar rijk van kunt worden. Even vergetend dat er tientallen miljoenen gebruikers van Adsense zijn, terwijl er waarschijnlijk maar een paar miljoen adverteerders voor Adsense zijn. Er zijn in het gewone leven toch ook niet meer bedrijven dan inwoners in Nederland. Het zijn die bedrijven die de 23 miljard omzet voor Google creëren door advertenties te plaatsen via Adsense. Maar als Google en de schrijvers geld moeten verdienen aan Adsense dan kun je bij vele tientallen miljoenen sites met Adsense natuurlijk niet iedere schrijver een leuk jaarsalaris betalen. Daarvoor is 23 miljard omzet nooit voldoende. Toch zijn er schrijvers die gegarandeerd meer dan honderd Euro per maand binnenhalen via Adsense. De belangrijksteBezoekersreden daarvoor is dat ze artikelen schrijven waar dure advertenties bij geplaatst kunnen worden. Als je eventjes nadenkt dan weet je waarschijnlijk wel welke onderwerpen je moet kiezen om dure advertenties te krijgen. Laat ik er hier drie noemen:

       • Huizen
        • Kopen
        • Hypotheken
        • Inrichten
       • Autos
        • Ferrari
        • Rolls Royce
        • Mercedes Benz C-serie
        • Bentley
       • Dure merken
  • Louis Vuton
  • Prada
  • Patek Philippe
  • Chanel

⬇ Index

Aandachtspuntje

Maar het juiste artikel wil nog niet zeggen dat je geld gaat verdienen. Je moet ook bezoekers krijgen. Daarbij is een belangrijk punt om te onthouden, dat mensen die je artikelen bezoeken omdat ze je leuk vinden schrijven, niet gaan klikken op je advertenties. Dat hoeft ook niet, want waarom zou iedereen op advertenties bij je artikelen moeten klikken. Het is toch ook gewoon leuk om lezers te hebben die het leuk vinden om je te lezen. Zoiets als de krant kopen omdat je de column van Youp van ‘t Hek wilt lezen of omdat je je graag opwindt over wat die rare snijboon van een Jan Mulder nu weer heeft geschreven.

Waar je bij Google Adsense advertenties vanuit moet gaan is dat iemand je artikel bezoekt, omdat hij je gevonden heeft in een zoekmachine. Hij is dus geïnteresseerd in het onderwerp van je artikel en hoopt informatie te vinden die hem verder kan helpen. Zo iemand is een potentiële advertentieklikker, dat is ook waar de plaatsers van de advertenties op hopen. Ze hopen dat jouw artikel de lezer zo prikkelt dat hij geïnteresseerd raakt in de advertenties bij het artikel. Waar het bij Adsense dus op neer komt is dat je als schrijver optreedt als reclame bord voor een adverteerder. Dat is waarom de adverteerder Google wil betalen voor het plaatsen van zijn advertentie bij passende artikelen. Dat is ook de reden waarom adverteerders bereid zijn veel geld te bieden op de meest gebruikte zoekwoorden in Google in hun markt, om zo op zoveel mogelijk paginas wereldwijd of lokaal getoond te worden. Schrijf een artikel over Coca Cola of hun geschiedenis en gegarandeerd dat Coca Cola of Pepsi reclame maakt op je pagina. Schrijf een artikel over Patek Philippe horloges en gegarandeerd dat een juwelier een advertentie wil hebben op jouw pagina.

⬇ Index

Andere technieken

Als auteur ben je dus het uithangbord voor de advertenties van bedrijven, waarbij de bedrijven niet teveel moeite hoeven te doen om klanten te vinden, want dat doe jij als schrijver voor ze.

⬇ Index

Reageren

Een techniek die je dan ook kunt gebruiken is het veel reageren op blogs en andere sites, wel natuurlijk met de mogelijkheid om een backlink achter te laten. Het voordeel van veel reageren is ook dat als je regelmatig reageert, mensen je leren kennen en ook jouw artikelen gaan lezen. Maar het belangrijkste is dat Google backlinks op blogs en in fora ziet als pure links, niet reclame voor je website of bedoeld om je site onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen te brengen. Dit zou je ook A-links kunnen noemen of zoals ze dat doen in de bankwereld met hun erg betrouwbare ratingsysteem triple A. Dit soort backlinks werkt helemaal goed als de site waarop je reageert een hoge pagerank heeft.

⬇ Index

Backlinks

Een andere manier om bezoekers te realiseren is het verzamelen van backlinks, dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van sites als eKudos, Tipt, Grubb, Delicious, Facebook en ga zo maar door. Ze heten tezamen ook wel het social web of web 2.0 of social bookmark sites . Maar je kunt ook proberen om links te krijgen op startpagina achtige sites als startpagina, bestestart, goedbegin, startspot en ga maar door of Mybloglog. Je kunt ook de RSS feed van je website doorsluizen naar Twitter via een site als twitterfeed.

Het punt met deze backlinks is echter dat Google ze erg laag rate, zeg een B of C rating voor een bank. Je moet dus heel veel van deze backlinks verzamelen om hetzelfde te bereiken als met een triple A rating met een reactie op een website met een hoge pagerank.

Overigens heeft het plaatsen van links op SBm’s wel voordelen, je krijgt er gewoon meer lezers door, omdat veel mensen SBm’s gebruiken om snel te zien wat er aan nieuwe artikelen beschikbaar is. Vaak makkelijker dan met RSS feeds of op de sites zelf gaan kijken.

⬇ Index

Actualiteit

Actualiteit

Een derde optie is schrijven over de actualiteit. Zeker als je één van de eerste schrijvers bent over het onderwerp, maakt eigenlijk niet uit wat je schrijft, als je titel het onderwerp van de actualiteit maar bevat en het onderwerp terugkomt in je artikel. Dan word je al snel goed gevonden in Google. Het nadeel is alleen wel dat actuele artikelen eventjes veel bezoekers opbrengen, maar als de publieke opinie weer een nieuwe trend vindt om te volgen zul je van onderwerp moeten veranderen. Hopelijk ben je dan iemand die veel heeft te zeggen over alles wat trend gevoelig is. Het nadeel is natuurlijk ook hier weer, dat je dan allemaal bezoekers krijgt die niet opzoek zijn naar informatie waarmee ze iets meer kunnen dan zichzelf vermaken. Zulke bezoekers zullen niet snel gaan klikken op advertenties bij je artikelen. Het punt is wel dat je vaak gevonden wordt in Google en dat betekent weer dat Google je vaak komt bezoeken en je artikelen dus snel gevonden worden.

⬇ Index

Het effect

Al deze technieken en techniekjes, die overigens ondergeschikt zijn aan kwalitatief goede artikelen , zorgen er voor dat je hoger in de zoekmachines komt. Hoger in de zoekmachine betekent meer bezoekers, de meeste zoekers komen namelijk niet verder dan de eerste tien resultaten in hun vindopdracht, dus hoger is beter. Meer bezoekers betekent meer kans dat iemand op een advertentie klikt bij je artikelen omdat hij opzoek is naar informatie over het onderwerp en dat terugziet in een advertentie.

⬇ Index

Extra

Afbeeldingen

Afbeeldingen via Imageafter.com

Index van koppen

Schrijven
Geld verdienen met internet
Schrijven om geld te verdienen
Lezers trekken
Aandachtspuntje
Andere technieken
Reageren
Backlinks
Actualiteit
Het effect
Extra
Afbeeldingen
Index van koppen

Reacties (3)

Reageer
Leo reageerde 11 jaar geleden
19 Apr 19:47
In april 2013 is er een nieuwe site gestart waar je artikelen kunt schrijven. Je kunt er bij de artikelen ook b.v. You Tube filmpjes plaatsen. Daarnaast is het naast de bekende Facebook en Twitter knoppen ook de mogelijkheid om een artikel naar bijna 100 andere sociale websites door te sturen d.m.v. een druk op de knop. De site ziet er netjes uit en zou wel eens bij de grotere kunnen gaan horen.
zie artikelsite.info
Normyo reageerde 11 jaar geleden
16 Dec 14:35
Jammer dat je url niet klopt, misschien is het de volgende keer een idee om de code te vervangen door een woord dat duidelijk maakt waar de url naar verwijst. Dus als je bijvoorbeeld op blogspot publiceert, de code vervangen door blogspotster77 of iets dergelijks. Dan weet je zeker dat je geen fouten maakt bij het knippen en plakken.

Op deze manier heeft het plaatsen van een tinyurl naar je website dus geen enkele zin.
Ster77 reageerde 11 jaar geleden
16 Dec 13:43
Hey,
Inderdaad de ads zijn niet specifiek maar je moet google ook een beetje kennen natuurlijk. Zoek maar even iets specifiek op internet. Ik zeg nu maar iets gouden juwelen en goudhandelaars. Kijk deze avond of morgen nog eens naar zo’n advertentie. Je zal zien dat deze advertenties veranderd zijn naar oude metalen inwisselen, goudhandelaars enz. Google plaatst ads die aansluiten bij jouw zoekacties.
In ieder geval, ik ben zelf actief op
tinyurl.com/c8t65fz20
en ik heb er al zo’n 350 geschreven. Dat brengt mij iets minder als het overeenstemmend bedrag op. Maar ik schrijf wel meer artikels over verkoopbare onderwerpen waar dus makkelijk ads kunnen bijgezet worden. Op die site worden ook meer doelgerichte advertenties geplaatst.
Google account openen, pub-code kopiëren en in je account plaatsen en je bent vertrokken.
Ik heb al verschillende artikelswebsites uitgetest. Ik blijf bij deze…
groetjes