Hoe kan je geld verdienen met je oude spullen

Je oude spullen

Iedereen heeft wel spullen waar ze niks meer mee doen. Het is een beetje mens-eigen om al je spullen maar te bewaren, want wie weet komt het ooit nog van pas. Het is tenslotte zonde om iets wat nog goed is weg te gooien. Maar heb je nou echt je spullen en kleding van 10 jaar geleden nog nodig? Of spullen van je kinderen terwijl die er allang niet meer na om kijken? Of wat te denken van alle cadeaus die je eigenlijk niet mooi vond. Tijdens een grote opruiming kom je al je oude spullen tegen. Je kan alles wat je niet meer nodig hebt weggooien, maar er zijn ook nog andere manieren om van je spullen af te komen en daarmee nog wat geld te verdienen.

Rommelmarkten en braderieën

In de meeste dorpen en steden wordt een paar keer per jaar wel een rommelmarkt of braderie georganiseerd. Dit is een manier om van je oude spullen af te komen en wie weet verdien je er nog wel wat mee. Van al je oude rommel zoek je de bruikbare dingen uit. Je doet een ander geen plezier met spullen die kapot of versleten zijn. Tijdens een braderie of rommelmarkt stal je al je spullen uit op een kleedje of kraampje en dan maar wachten tot er kopers komen. Om van je spullen af te komen, moet je je prijzen niet te hoog maken. Houd in je achterhoofd het voor jou rommel is en dat je het anders had weggegooid. Het voordeel van op een braderie of rommelmarkt staan is dat het vaak erg gezellig is. Veel mensen komen een praatje met je maken en het is voor jezelf ook leuk om mensen te kijken. En wie weet kom je nog wel wat leuks bij een andere verkoper tegen. Wanneer je er zelf geen zin in hebt, heb je vast wel een dochter/zoon/ nichtje/neefje/buurkind dat er wel zin in heeft.

Uitzoek avond voor bekenden

Wanneer je het zonde vind om je oude spullen zo weg te gooien, is het een idee om een avondje te organiseren met vrienden, familie en kennissen. De spullen waar je vanaf wilt stel je als het ware tentoon. De uitgenodigde mensen kunnen dan tussen jouw spullen snuffelen om te zien of er iets tussen zit wat zij misschien wel kunnen gebruiken. Wie weet maak je ander wel blij met jouw afgedankte spullen. Voor je bekenden maak je natuurlijk symbolische prijs. Maar iedere euro is toch mooi mee genomen voor iets dat je eigenlijk in de container wou gooien.

Een andere mogelijkheid is een ruil-avond. Laat vrienden en kennissen hun eigen oude spullen meenemen. Misschien zie je er zelf wel iets tussen zitten dat van pas komt. Geld verdienen doe je in dit geval niet, maar het is wel een leuke manier om van je eigen oude spullen af te komen en misschien nieuwe spullen in de wacht te slepen.

Internet

Er zijn verschillende sites waar je je spullen te koop kan aanbieden. De bekendste hiervan is toch wel marktplaats. Het idee van marktplaats is heel simpel. Je maakt een advertentie van jouw aanbieding(en). Dit kan door een foto neer te zetten en een omschrijving van jouw aanbieding. Zorg wel dat het spullen zijn waar een ander echt nog wat aan heeft en zet er geen troep op. Verder vermeld je de prijs wat je er voor wilt ontvangen, maar wanneer je er erg graag vanaf wilt kan je ook anderen laten bieden. Je krijgt dan een soort veiling idee. Wanneer iemand intresse heeft in jouw spullen en een deal heeft gemaakt, kan je je spullen opsturen of als degene in de buurt woont wilt hij het misschien wel komen ophalen. Het nadeel van internet is dat je er wel aardig wat tijd aan kwijt bent. Je hebt ten eerste al je voorbereiding van alles op internet zetten. Verder moet je regelmatig je email checken of er al iemand gereageerd heeft. Maar wanneer het geen haast heeft om van je spullen af te komen is dit wel de manier om wat geld te verdienen aan je oude spullen.