Geld verdienen met Facebook

Geld verdienen met Facebook

Het is echt waar! Je kan met je Facebook-account geld verdienen! Online Marketing heeft een enorme wending
Facebook-seo-google.png
gemaakt in de laatste paar jaren. Google presteerde en presteert nog steeds goed met hun Google Adwords en Adsense. Maar wie dreigt hier alle roem te ‘stelen’? Facebook!

Facebook Marketing is de nieuwe revolutie in de wereld die internetmarketing heet en je mag jezelf gelukkig prijzen dat Facebook je laat profiteren van deze unieke kans als (internet) marketeer of ondernemer.

Laten we eens een kijkje nemen naar de mogelijkheden van geld verdienen met Facebook; meestal een site die bekend staat om te ‘linken’ met vrienden over de gehele wereld.

Facebook Marketing

Social Media heeft de gehele advertentie-industrie overgenomen met de geboorte van Facebook. Het is veruit de beste manier om online reclame te maken voor je bedrijf. Je zou dit ‘Facebook-marketing’ kunnen noemen.

Laten we nu eens gaan kijken wat populair is in de internetmarketing: Multi Level Marketing (MLM), Affiliate Marketing, Search Engine Optimisation (SEO), Network Marketing.

Netwerken: het fundament van Facebook

Network Marketing ofwel netwerkmarketing. Alleen al de naam ‘netwerk’ marketing gaat hand-in-hand met wat Facebook te bieden heeft. Anders dan zoals Google primair is gebouwd als zoekmachine, is Facebook gebouwd als netwerksite. Dus aan alle marketeers die zich afvragen waarom hun omzet plots aan het dalen is: kijk waar je klanten zich bevinden (‘waar is je verkeer?’). Ga actief op zoek waar ‘jouw’ netwerk zich bevindt.

Facebook draait om ‘sociaal netwerken’. Als Affiliate of Network Marketeer heb je dus toegang tot een zeer groot netwerk en dus onbeperkte toegang tot al je potentiële klanten en kopers.

Bovenstaande ‘Facebook-secrets’ zijn zo simpel zul je denken, ‘waarom heb ik dat zelf niet bedacht?’. En dat is nou precies waarom Facebook veruit de beste manier is om je producten of diensten online te promoten. Pioniers op het gebied van internetmarketing zijn je al voorgegaan en geven lezingen over hoe jij ook een deel van de Facebook-pie kunt verdienen.

Bedrijfsaccount aanmaken

Hieronder volgen de stappen om een bedrijfsaccount aan te maken bij Facebook, zodat je direct in contact kunt komen met jouw omzet.

  1. Ga naar http://www.facebook.com/
  2. Rechts onderin het scherm klik je op de link ‘Maak een pagina voor een beroemdheid, band of bedrijf’
  3. Kies in het volgende scherm de juiste categorie en vul vervolgens je bedrijfsgegevens in
  4. Er wordt vervolgens gevraagd of je dit bedrijfsaccount aan een bestaande of nieuwe account wilt koppelen. Kies voor een nieuwe account; in een later stadium kun je beheerders toevoegen aan de bedrijfsaccount
  5. Onder de tab ‘info’ (links in je scherm) kun je je bedrijfsgegevens aanpassen
  6. Je kunt je bedrijfslogo toevoegen door linksboven in je scherm op het grote vraagteken te drukken.
  7. Als je bedrijf een twitter-account heeft, kun je deze koppelen, zodat statusupdates automatisch worden doorgestuurd naar twitter.
  8. Op het prikbord kun je nu berichten plaatsen, maar je kunt ook een advertentie aanmaken door op de knop ‘promoten met een advertentie’ te klikken.
  9. Voeg de ‘Vind ik leuk’-knop toe aan je site en zorg ervoor dat meer dan 25 vrienden je ‘liken’. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om een directe link naar je facebookpagina te krijgen. Zoals bijvoorbeeld: www.facebook.com/redbull