EBook Schrijven én Verkopen!

Ebooks zijn makkelijk te maken. Als er een onderwerp is waar u veel van weet zou u een ebook erover kunnen schrijven. Maar als u een ebook gaat verkopen, moet u uw klanten wel een goed boek geven. Dit betekend geen stukken kopieren en plakken van andere sites, dus originele content, een mooie layout en nuttige tips geven. Niet alleen de tekst is dus belangrijk, u moet er ook voor zorgen dat het er goed uit ziet anders is het natuurlijk niet aantrekkelijk om te lezen!

Beginnen met het schrijven

U kunt beginnen met het schrijven van een ebook met gratis PDF create software. Hier kunt u uw gratis PFD create software downloaden: Voor Windows, Mac OS X

Verkopen

Als u uw ebook wilt gaan verkopen zijn er meerdere mogelijkheden, u kunt de ebooks verkopen op marktplaats.nl of op eBay.nl maar er is ook een andere manier, ClickBank!

Marktplaats

Op marktplaats.nl kunt u het ebook aanbieden zonder dat u aan verplichtingen vastzit. U kunt het ebook verkopen aan degenen die er genoeg voor bieden, een vaste prijs instellen of het voor elk bod weggeven. U kunt het verkopen hoe u het zelf wilt, u heeft immers zo veel kopien van uw ebook als dat u nodig hebt!

eBay

Op eBay.com kunt u het ebook internationaal verkopen en op verschillende manieren aanbieden:

  • Voor een vaste prijs en er zoveel als u wilt van verkopen.
  • Als veiling hiermee kunt u een hoog minimum bedrag invoeren, dit werkt echter wel minder goed. Als u het ebook veilt dan kunt u het best beginnen met 0,99 euro als iemand dit namelijk ziet dan denken ze vast van, “mmm dit is wel goedkoop, het bidden waard” hiermee zal u dus ook sneller verkopen. Maar het kan ook zo zijn dat u ondanks de lage prijs die u voor het ebook vraag, het toch niet verkoopt.

Clickbank

Op ClickBank.com stelt u een prijs in waarvoor u uw ebook wilt verkopen en een percentage dat de verkoper van het ebook krijgt (dit persoon kent u niet, dit kan iedereen zijn). Het ebook wordt dan op de ClickBank Marketplace gezet, hier kunnen ClickBank affiliates een promotiecode voor uw ebook aanvragen, hiermee kunnen ze uw ebook promoten en uiteindelijk verkopen. De verkoper van het boek krijgt dan een percentage van de prijs van het boek dat u zelf in heeft gesteld. Op deze manier wint iedereen, de klant want die heeft een goed ebook aangeschaft, de verkoper want die krijgt geld voor het verkopen van het boek, en u want u heeft uw boek verkocht voor geld.

Dit is echter niet het enige wat hier bij komt kijken, want u moet een een promotie site maken, of laten maken. Dit kost wel weer tijd en geld. Maar als u een goed ebook schrijft zal uw ebook uiteindelijk wel verkopen als u het goed promoot!

Dit waren mijn tips voor degenen die geld willen gaan verdienen met het schrijven van ebooks. Als het niet lukt kan ik niet aansprakelijk worden gesteld. Voor vragen kunt u mij natuurlijk een bericht sturen.

Met vriendelijke groet,

iBex