De risico's van thuiswerk

Thuiswerk oplichting

Thuiswerk begint erg populair te worden en veel oplichters proberen hier misbruik van te maken door massaal mensen op te lichten. Deze pagina bevat tips en informatie in de hoop deze oplichtingen een STOP toe te zeggen, tientallen mensen worden hier wekelijks door opgelicht, mensen die niet in staat zijn fysiek werk te doen, of door psychologische redenen.

25 euro per "verwerkte e-mail

Je komt deze advertenties regelmatig tegen op allerlei websites. Dit komt omdat mensen 25 euro verdienen als ze jou een "e-book" weten te verkopen. Je moet dan namelijk betalen voor een "starterspakket" van 25 euro. Degene die je dit verkoopt heeft op deze manier 25 euro verdiend, en jij kan beginnen met het verkopen van de "starterpaketten".

Alhoewel bij de marketing het verwerken van e-mails centraal staat, gaat het er eigenlijk om dat je zoveel mogelijk starterspaketten weet te verkopen. Dit moet je dan doen via het plaatsen van advertenties. Er geld mee te verdienen. Dit wordt wel steeds minder aangezien het aantal potentiele mensen verminderd naarmate je meer mensen weet te werven "oplichten" Het is een aanrader om GEEN starterpakket te kopen. Je moet hiervoor namelijk betalen voordat je aan het 'werk' kan.

Garantiebedragen

Er zijn honderden meldingen en klachten gedocumenteerd over betaalde garantiebedragen. Je moest dan een garantiebedrag betalen, maar thuiswerk bleek er niet te zijn. Wees hier altijd voorzichtig mee: controleer altijd de gegevens van het bedrijf wat je zogenaamd thuiswerk aanbiedt, zorg dat je een adres hebt of referenties of een contactpersoon en het allerbelangrijkste, zorg dat je de gegevens hebt van de KvK

Betaal nooit thuiswerk borg

Ik weet niet toe hoeverre dit echt waar is: maar ik las ooit een gerucht op internet dat er een thuiswerk bedrijf vroeg om borg voor een "frankeermachine" maar de frankeermachine werd nooit gestuurd en thuiswerk was er niet, er waren toen 5 mensen opgelicht en hebben toen aangifte gedaan bij de politie, maar veel kon er niet gedaan worden omdat het IPadres van het "bedrijf" afkomstig was uit Egypte. De mensen die opgelicht waren hierdoor hebben hun geld dus nooit weer gezien. Zo zie je maar hoe snel je opgelicht kan worden

Geen rekeningnummer doorgeven aan thuiswerkbedrijven

Geef geen rekeningnummer door, want er wordt geld van uw rekening afgeschreven en niet wat de meesten denken, geld gestort. Als er geld wordt afgeschreven weet u niet hoe u het moet stoppen omdat de bank aangeeft de rode kaart te sturen naar de incasseur, maar moet u wel het adres hebben en dat is niet te vinden en dan zit u behoorlijk met uw handen in het haar. Geen rekeningnummer doorgeven is de meest veilige manier.

opgelicht en wat nu?

In vele gevallen zult u uw geld NOOIT weer terug zien door het feit dat de bedriegers zich op de website vaak indekken doormiddel van een disclaimer onderaan de website waarop u moet klikken voor u het kunt lezen, velen mensen doen dit nooit.

Voorbeeld: Earnings Disclaimer. Hoewel we persoonlijk van mening zijn dat u succesvol zult worden als u onze startpakket instructies opvolgt en gebruik maakt van onze producten en diensten, kunnen we niet garanderen dat u enige mate van succes of inkomsten zult behalen.

Alle potentiele inkomsten die worden vermeld op onze salespages zijn uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en moeten niet letterlijk worden genomen, noch mag het een indicatie zijn van wat u zult verdienen.

Ieder individu is anders en daarom zal elk individu verschillende resultaten behalen. Als gevolg van de extreme verschillen in de verdiensten, de tijd die u aan deze bijverdienste besteed, en de wil om te slagen, kunnen we op geen enkele manier garanderen dat u geld zult verdienen.

Deze disclaimer geeft simpelweg aan dat als u niets verdient, de "bedrieger" niet aansprakelijk is voor uw verlies en daarmee volgens de wet uw geld niet hoeft terug te geven.

Heeft u ervaring met opgelicht worden door bedrijven over thuiswerk of wilt u controleren of het veilig is om met een thuiswerkbedrijf een contract aan te gaan?

Dan kunt u ook terecht op meldpunt thuiswerk

Conclusie

Bent u op zoek naar werk dat goed betaald en kunt verrichten vanuit huis, zorg dan dat je altijd eerst goed en uitgebreid informeerd, dit kan mede door informatie aan te vragen bij de KvK, en als mensen referenties aanbieden deze altijd na te vragen voor bewijzen. Want als je op google zoekt naar thuiswerk denk je al gauw aan slapend rijk worden, terwijl je in feite slapend armer gemaakt wordt. And remember: Google is your best friend.

Interessante Links: