Dit is geen thuiswerk

Niet legale thuiswerkvormen

Op deze pagina treft u een overzicht aan van malafide thuiswerkvormen. Dit zijn niet legale vormen van (thuis)werk die op het internet en in dagbladen gepromoot worden.

Misleiding

Kenmerken van bedrijven en organisaties die bewust misleidend bezig zijn om geld te verdienen aan werkzoekenden naar thuiswerk zijn:

  • op de website zijn geen duidelijke contact gegevens te vinden, men heeft geen vestigings adres, is telefonisch niet bereikbaar of uitsluitend bereikbaar via een 0900 nummer
  • er wordt geld gevraagd bijvoorbeeld om u in te schrijven.

Andere heldere weetjes:

  • Geen enkele werkgever, uitzendbureau, wervings- en selectiebureau of arbeidsbemiddelaar vraagt een werkzoekende om te betalen voor er (mogelijk) werk wordt aangeboden.
  • websites die geld vragen voor het bekijken van vacature zijn geen betrouwbare vacaturesites. Hun doel is het verdienen aan werkzoekenden, niet het helpen aan werk voor deze doelgroep.

Bekende malafide thuiswerkvormen:

Email Verwerken

Er zijn talloze advertenties te vinden waar mensen worden gezocht voor het verwerken van emails. Er wordt gesuggereerd dat het gaat om sturen van emails en hiervoor betaald krijgen. Het is gebaseerd op het kettingbrief idee, in een brief worden instructies gegeven over hoe geld te verdienen met het verwerken van emails, om deze informatie te kunnen bemachtigen dient eerst betaald te worden. Dit is geen legaal thuiswerk, waar het feitelijk om draait is het verkopen van misleidende informatie en anderen leren ditzelfde te doen.

Pyramide spel

Er wordt een investering gevraagd waarbij de garantie wordt gegeven dat u echt geld kunt verdienen. Dit is een gelijke constructie als het email verwerken, echter met dit verschil dat hier vaak grotere bedragen gevraagd worden waarmee men een zogenaamd startpakket kan kopen. Pyramidespelen zijn in Nederland strafbaar, het wordt altijd aangeraden aangifte te doen wanneer iemand u aanbiedt hieraan mee te doen.

Opzetten eigen Sms Dienst

Ook deze lijkt zeer populair te zijn, er wordt gesuggereerd dat het werk bestaat uit het beantwoorden van binnenkomend sms verkeer. In de praktijk draait het vooral om het promoten van profielen van dames, dit zijn misleidende advertenties. De dames in kwestie bestaan niet, er worden nep profielen van dames aangemaakt, die moeten worden gepromoot op het internet. Dit moet bezoekers overtuigen om sms berichten te versturen. Op zich is met het concept van een sms dienst niets mis, echter wel met de manier waarop dit wordt aangeboden als thuiswerkmogelijkheid.

Schrijven van kaarten

Er wordt gesuggereerd dat er vraag is naar mensen met een mooi handschrift, om in aanmerking te komen voor dit werk dient men zich eerst in te schrijven en maandelijkse inschrijfkosten te betalen. Met de huidige mogelijkheden van internet en printen van handgeschreven teksten mag duidelijk zijn dat dit geen echt thuiswerk is maar een poging van de initiatiefnemers om geld te verdienen met de inschrijfgelden. Van de sites die dit werk promoten is tot nu toe nooit melding gemaakt van thuiswerkers die dit werk daadwerkelijk aangeboden hebben gekregen.

Rondrijden met reclame

Ondanks dat er wel serieuse aanbieders zijn die dit volgens een helder concept aanbieden zijn er ook een aantal vage spelers op de markt. U weet wanneer u met een vage aanbieder te maken heeft wanneer u gevraagd inschrijfgeld te betalen voor u in aanmerking komt voor opname in een database.

Links

Betrouwbare vacaturesites

Thuiswerkvacaturesite

Thuiswerksite