Affiliate Marketing - Welke producten promoten - (3-5)

Affiliate marketing - Welke producten promoten?- (3/5)

In dit artikel gaan we weer verder in op affiliate marketing. In deel 1 en 2 heb je de basis kunnen lezen, en hebben we gekeken naar het plan van aanpak. In dit derde artikel kijken we naar welke producten geschikt zijn voor affiliate marketing.

Welke producten promoten?!

Er zijn letterlijk honderden verschillende producenten en leveranciers die op zoek zijn naar actieve affiliates (dat zijn wij dus, de affiliate marketeers), om hun producten aan de man te brengen.

We kunnen dus veilig stellen dat er zeker geen tekort is aan affiliatemogelijkheden / productmogelijkheden. Dit geldt overigens voor zowel digitale als fysieke producten.

Digitale producten

De meeste affiliates beginnen met het promoten van digitale producten (zoals e-books). Deze producten kan je vinden op www.paypro.nl of www.daisycon.nl voor de Nederlandse markt.
Wil je buitenlandse producten promoten, kijk dan eens op www.clickbank.com of paydotcom.com.

Fysieke producten

Er is nog steeds veel geld te verdienen met het promoten van digitale producten. Wil je je activiteiten echter uitbreiden, kijk dan ook zeker naar fysieke producten om te promoten.

Via Daisycon.nl kan je honderden bedrijven vinden die fysieke producten aanbieden. Denk aan bedrijven zoals bv Wehkamp.nl en Drogisterij.net etc.

Diensten

Naast fysieke producten kan je ook diensten op je website promoten. Heb je bv een site die gaat over verzekeren dan kan je via daisycon.nl advertenties op je site plaatsen waarbij mensen doorverwezen worden naar een verzekeringsmaatschappij. Als de klant vervolgens een verzekering afsluit krijg jij provisie over deze verkoop. Hetzelfde geldt voor bv vakanties. Als iemand via jou site een vakantie boekt op Roompot Vakanties krijg jij al snel 5 - 10% commissie (reken maar uit als iemand een vakantie boekt van 1000 euro. Is toch snel verdiend of niet?!

Lead Generation

Tot slot kan je doen aan Lead Generation. Nou de naam zegt het eigenlijk al. Het gaat hier om aanbiedingen waarbij je in plaats van een verkoop, je de mensen moet aansporen tot een bepaalde actie.

Bv. het inschrijven voor een gratis aanbieding. Voor deze inschrijving ontvang jij dan weer commissie. Of mensen een bepaalde actiecode laten gebruiken. Of mensen zich in laten schrijven voor een mailinglijst. Enzovoorts enzovoorts. De mogelijkheden zijn eindeloos zoals je merkt!

Wanneer klanten in eerste instantie geen geld hoeven uit te geven zijn ze eerder geneigd zich in te schrijven op bv zo'n gratis aanbieding en heb jij je eerste euro's snel te pakken!

Om mee te beginnen is lead generation dus een mooie manier!

Welke vorm moet ik kiezen?

Ik zou adviseren om een mix te maken van alle vormen die hiervoor beschreven staan. Op die manier komt je geld vanuit meerdere bronnen, en mocht een van die bronnen het even iets minder doen dan heb je daar minder last van. Je andere inkomstenbronnen blijven namelijk gewoon cash binnenbrengen!

Welke vorm je ook gaat gebruiken, hou dan deze gouden regel in gedachten:

"Ongeacht in welke markt je opereert, verkoop of biedt altijd producten en diensten aan die mensen willen hebben en willen kopen!"

Als je verkoop in een markt waar al duizenden kopers zich bevinden, dan zal je zonder twijfel geld verdienen in die markt.

Er zijn vele manieren om te achterhalen welke markten interessant zijn. Kijk maar eens op sites zoals Ebay, Marktplaats, Amazon, Wehkamp en Bol.com. Je ziet daar snel genoeg waar veel op wordt gezocht en wat veel wordt aangeboden. Zo kan je bepalen in welke markten voldoende kopers zitten!

Ok, dat was het weer voor dit artikel.

Heb je iets gemist of snap je iets niet? Kijk dan even terug in deel 1 of deel 2.

Heb je inmiddels de basis in de smiesen, en je product(en) bepaald? Dan is het tijd voor de promotie van die producten. Hoe? Dit lees je in het volgende artikel!

Links

Dit MOET je echt even lezen als je serieus geld wilt verdienen met affiliate marketing. KLIK!

Ook interessant: Leer mij hoe