Hoe wordt u een affiliate partner

Hoe word je affiliate?

Neemt u maar van mij aan dat affiliate marketing één van de beste manieren is om geld te verdienen op het internet. Waarom is affiliate marketing één van de beste manieren om online geld te verdienen? Wel, zoals u wellicht vaker heeft gezien bij artikelen over affiliate marketing, hoeft u niet persé een eigen website te hebben als u affiliatewerk verricht, e-mails beantwoorden van klanten is ook niet nodig, klachten oplossen komt ook niet aan de orde en het belangrijkste: u hoeft niet over een eigen product te beschikken. En vooral dat laatste gaat u een hoop werk besparen. (het maken van een eigen product - zoals een ebook - kan maanden tijd kosten)

Affiliate. Het enige wat u moet doen om geld te verdienen als affiliate is zoveel mogelijk doelgericht verkeer (bezoekers) naar een verkoopwebsite sturen. Daar gaat het om!  Via een blog, via advertenties, via Google AdWords, via YouTube. Het maakt niet uit hoe u bezoekers naar de site stuurt, zolang het maar gerichte bezoekers zijn. Daar bedoel ik mee dat de bezoeker interesse moet hebben in datgene wat de verkoopwebsite te bieden heeft en niet zomaar een bezoeker moet zijn die de weg kwijt is geraakt op internet.

Als de bezoekers vervolgens wat kopen op de website van de verkoper dan ontvangt u een gedeelte van de verkoopprijs (pure winst). Vergis u niet, affiliate commissies kunnen hoog zijn. Het gaat hier niet om centen verdienen. Dat is wel belangrijk om te weten.

Er zijn producten die voor 1000 euro verkocht worden en 50% commissie opbrengen per sale. Nou, dat is toch mooi 500 euro aan 1 verkoopje. Wat nog mooier is, is dat er behoorlijk wat producten in omloop zijn, zoals amerikaanse webhosting, die een recurring affiliate income hebben. Wil gewoon zeggen dat u uw behaalde commissie extra maanden krijgt uitgekeerd (maand, na maand, na maand) zonder daar extra werk voor te leveren. Dat komt door de abonnementsdienst die op webhosting ziet. Een webhosting klant betaalt namelijk per jaar zonder definitieve stopzetting. Het jaar daarna ontvangt u dus steeds nog diezelfde heerlijke commissies. Makkelijk geld verdienen dus!

Hoe dan ook, elke vorm van affiliate marketing is het wel van belang dat de klant via uw affiliatelink een aankoop heeft gedaan, anders ontvangt u de commissie niet. De link bevat een code waaraan herkent kan worden dat u de bezoeker naar de website heeft verwezen.  

Dus, geld verdienen als affiliate is niets anders dan het doorsturen van bezoekers naar een website (met een speciale link) - als de bezoekers via uw speciale link een product aanschaffen, verdient u een deel van de winst. Dat is affiliate.

Wat heeft u nodig om affiliate partner te worden?

Wat heb je nodig om direct aan de slag te gaan als affiliate?

Vrijwel niets. U moet alleen weten wat affiliate marketing precies is, hoe u geld kunt verdienen als affiliate en hoe u aan goede affiliate producten kan komen. In feite is het gewoon zo dat u een product kunt uitkiezen en direct kunt gaan promoten.

Affiliate marketing is beslist geen verdienmodel waarmee u snel veel geld kunt verdienen. Op de lange termijn kunt u behoorlijk veel geld verdienen met affiliate marketing, maar als beginner is die kans vrij klein. U moet eerst leren. Gevorderde affiliate marketeers maken namelijk ook gebruik van een eigen website, list building, keyword marketing, search engine marketing en nog veel meer. Geavanceerde toepassingen. Een beginner hoeft alleen de basis te kennis, de rest komt later wel.  

Affiliate marketing stelt je in staat om een prachtig maandinkomen op te bouwen van huis uit, mits je bereid bent om keihard te werken. Affiliate marketing is geen snel-rijk-formule! Misschien willen er mensen in uw omgeving wel een handje meehelpen? Het kan hoor, het is een prachtige manier om extra geld te verdienen voor iedereen.

De sleutel tot succes zit hem in het leren en kennis vergaren. De beste manier om kennis te vergaren over affiliate marketing is het lezen van goede artikelen over aff. marketing en lezen van ebooks. Het bezoeken van een forum over affiliate marketing is ook een goede manier om affiliate marketing onder de knie te krijgen. En wees niet bang om vragen te stellen! Open gerust een nieuw topic om antwoorden op uw vragen te krijgen.

Waar moet ik beginnen?

U kunt beginnen met het promoten van producten via het PayPro affiliate netwerk. Op dit netwerk kunt u alleen producten promoten die te downloaden zijn (digitale producten). Het grote voordeel van het promoten van digital products is de hogere commissie per sale ten opzichte van fysieke producten zoals bloemen en boeken.

PayPro

Ga naar PayPro en registreer een gratis affiliate account. Na registratie dient u de bevestiginglink in uw inbox (e-mail) aan te klikken om uw registratie definitief te maken. Vervolgens logt u in en gaat u naar het kopje "product overzicht" om te bekijken welke producten u kunt promoten. Dat zijn er heel veel. Kies het gewenste product uit en promoot het product met de blauwe link. Zodra klanten een bestelling plaatsen via die blauwe link, verdient u geld als affiliate..

Elke nieuwe affiliate kan direct beginnen met het promoten van producten.

Het PayPro winkelcentrum is een soort overzichtlijst waar alle promootbare producten worden weergegeven. Dit is dus de plek om producten te zoeken en uw affiliatelinks op te halen. PayPro zorgt ook voor de uitbetalingen aan affiliates.

Hoe stuur ik verkeer naar mijn affiliate link?

Vervolgens dient u zich te focussen op de promotie van het product dat u heeft uitgekozen. Ook dient u nu een bepaalde manier te vinden om bezoekers via uw affiliatelink door te sturen.

Enkele tips:

Tips om bezoekers via uw affiliate link naar de verkooppagina te sturen

  • Start een blog en vul uw blog met berichten over het betreffende product. Plaats uw affiliate links onder elke post. Dit is misschien wel de beste manier om geld te verdienen aan affiliate marketing!
  • Bouw een simpele website met behulp van het sitebuilder pakket van Strato. (geen kennis van HTML vereist, makkelijk te gebruiken!) Het website maken is echt niet zo moeilijk als het lijkt en u kunt al starten van €0.

Neem even een kijkje - maak snel even een website voor uw nieuwe affiliate business.Plaats wat goede teksten op uw website. Plaats uw affiliatelink op uw website. Met een web-site kunt u namelijk op meerdere manieren geld verdienen dan alleen affiliate marketing (denk aan Adsense, eigen Ebook, advertentieruimte verkopen en nog veel meer.)

Wat heb ik nodig om een website online te krijgen?

Nogmaals, u hoeft niet persé een website te hebben om geld te verdienen als affiliate, maar het heeft wel zo zijn voordelen.

  • Schrijf een review. Deel uw ervaringen dus met anderen. Wat zijn de voordelen van het product dat u promoot en wat zijn de nadelen of, indien nog niet besteld, wat zijn uw verwachtingen? Waarom zouden anderen dat product moeten hebben? Biedt het product een oplossing voor een probleem? Waarom zouden mensen naar de informatie op zoek zijn? Geef simpelweg antwoorden op vragen. Zo genereert u content. Content is gewoon inhoud of tekst wat erg gewaardeerd wordt door de zoekmachines. Hierdoor word gevonden door Google! Plaats dus actief tekstinformatie op uw website.

Veel succes!

Wilt u meer informatie hebben over dit artikel? Tips? Opmerkingen? Klik dan hieronder op de link om te reageren. Vond u dit een nuttig artikel, mail dan de link van dit artikel naar uw vrienden en kennissen, sla de link op in uw favorieten of plaats de link naar dit artikel ergens op internet, zodat anderen ervan kunnen profiteren. Verspreid het woord! Dank u wel.

Links


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden