Wat is affiliatemarketing

Wat is Affiliatemarketing?

Bij affiliatemarketing gaat het om geld verdienen met het promoten van diensten en/of producten van anderen. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze vorm van reclame. De kosten zijn vaak lager dan dure reclame campagnes, bijkomend voordeel is dat hun website veel genoemd wordt op andere sites, wat de positie in zoekmachines ook ten goede komt.

Praktisch starten met affiliatemarketing

Als webmaster is het zaak om goed na te denken voor u zich inschrijft als affiliatepartner. Zoek naar partners met producten en/of diensten die aansluiten op het onderwerp van uw website. Hou de resultaten in de gaten, levert u uw affiliatepartner grote aantallen bezoekers en levert het u niets op? Vraag uzelf dan af hoeveel de plaats die deze partner op uw website inneemt u waard is. Soms is het een kwestie van zoeken naar goede partners. Om u te helpen bij het maken van een keuze voor een progamma dat bij u past hebben wij een aantal programma's voor u in een overzicht geplaatst. Deze vindt u in het overzicht hieronder.

Kiezen van affiliateprogramma's

Kiezen voor een losse partner of voor een partner met gevarieerd aanbod? U kunt kiezen voor een bedrijf dat een affiliateprogramma aanbiedt maar u kunt ook kiezen voor een marketing bedrijf waar u zich als affiliatepartner aanmeldt en u de keus heeft uit diverse affiliateprogramma's. Deze laatste heeft vooral voordelen als u start met affiliatemarketing, omdat de programma's zijn ondergebracht bij één bedrijf bouwt u sneller inkomsten op. Wanneer u kiest voor een affiliateprogramma van één bedrijf dan kan het zijn dat het een tijd duurt voor u de uitbetalingsdrempel heeft bereikt.

Tips

Maak gebruik van gecombineerde aanbieders, dit zijn grote aanbieders die een compleet netwerk aan adverteerders aanbieden. Hiermee kunt u meerdere advertenties van verschillende adverteerders plaatsen en dat maakt u minder afhankelijk voor uw inkomsten.

Voorbeelden van affiliate netwerken zijn:

M4N

Tradedoubler

Daisycon

Links

Thuiswerkinfo

Thuiswerkvacaturesite