Kindertoeslag

Inleiding

Heeft u gehoord van de kindertoeslag? Dit is een nieuwe tegemoetkoming van de belastingdienst voor ouders van schoolgaande kinderen met een gezamenlijk inkomen lager dan €  46.700. Omdat op den duur de kinderbijslag verdwijnt en daarbij alle tegemoetkomingen zijn er overgangsmaatregelen bedacht, de kindertoeslag is er één van.

Stappen

Op de site van de belastingdienst, www.toeslagen.nl staat de uitgebreide informatie. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u wel een aanvraag indienen als u geen beschikking van de belastingdienst hiervan heeft ontvangen.

Tips

  • Op www.toeslagen.nl staat alle informatie. Ook al denkt u hiervoor niet in aanmerking te komen omdat u net boven de gestelde grens zit, is het verstandig deze aan te vragen met een miniem bedrag. De kindertoeslag is ook een voorlopige tegemoetkoming, en omdat het jaar nog niet om is, kan uw inkomen bijvoorbeeld nog sterk dalen! 
  • Op diezelfde site staan ook de huurtoeslag, de zorgtoeslag en wat dacht u van de kinderopvangtoeslag? Kijkt u daar dan meteen naar

Links