Minder geld uitgeven

Minder geld uitgeven door simpele acties

Wil je graag minder geld uitgeven?

In dit artikel zal ik jullie beschrijven hoe je in simpele stappen een doel kunt bereiken dat ieder van jullie Nederlanders goed in de oren zal klinken: hoe je minder geld kunt uitgeven. In eerste instantie klinkt het wellicht niet zo eenvoudig, maar het feit dat je op dit artikel hebt geklikt betekent waarschijnlijk al dat je ervoor open staat. Dit is eigenlijk de belangrijkste stap. Het moeilijkste is vaak om daadwerkelijk iets te doen met de gedachte. Ik zal jullie hiermee op weg helpen.

Meer inspirerende artikelen

Mondjesmaat schrijf ik artikelen over lifehacking : alles wat ten goede komt om jouw leven te verbeteren! Je kunt dit alles lezen in mijn artikelendatabase of door naar http://www.b-basic.com te gaan.

Doelen bereiken door Simpele acties

Simpele acties zijn de basis voor verandering in je leven. Alle grote dingen hebben immers een klein en simpel begin. Zo is dit ook bij het uitgeven van geld.

Als we geld willen besparen denken we al snel aan grote sommen geld. We beginnen enthousiast, maar houden niet vol. Het gevolg is dat we teleurgesteld raken en opgeven.

Mijn filosofie

Door kleine stappen te zetten omzeil je langzaam maar zeker de grote obstakels in het leven op een langzame, maar vriendelijke en pijnloze manier. Als je hieraan begint zal de reden om hiermee door te gaan des te groter voor je worden en gaandeweg zul je een verlangen creëren naar deze vernieuwende lifestyle simpelweg omdat je merkt dat het werkt!

Je doel : met kleine stappen naar het grote toewerken

Begin klein. Bespaar iedere dag één euro in je dagelijkse uitgavenpatroon. Kijk bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen naar de dingen die je koopt. Stel jezelf daarbij de volgende vragen:

  • Welke dingen kun je in de schappen laten liggen door die euro goedkoper uit te kunnen zijn?
  • Zijn er producten in de aanbieding die vergelijkbaar zijn met je wensen? Kunnen die producten er ook voor zorgen dat je je behoeften min of meer kan bevredigen?
  • Is de dure chips wel zo noodzakelijk? Kan de ketchup vervangen worden door een ander merk?
  • Hoe lang verschaft het product dat ik koop mij plezier? Is dit het waard als ik dit afweeg tegen een groter doel?

Een andere manier is om vooraf na te denken over je acties zodat je rekening kunt houden met je uiteindelijke doel

  • Welke primaire levensbehoeften horen op mijn boodschappenlijstje te staan?
  • Wat heb ik nu echt nodig om gezond te eten en te drinken?

Motiveer jezelf : het rendement bijhouden!

Jezelf inzicht verschaffen in de manier waarop je naar je doel toewerkt kan erg motiveren omdat je je gedrag naar jezelf toe meetbaarder maakt. Hier volgen ideeën hoe je dit kunt doen:

  • Houd in een Word of Excel bestand bij hoeveel geld je iedere dag je hebt kunnen besparen en tel alle besparingen aan het einde van de maand bij elkaar op.
  • Probeer zoveel mogelijk met je pin pas te betalen als je betaalt. Bekijk vervolgens regelmatig je bankrekening saldo via internet en zie de verschillen in je uitgavenpatroon.

Timmeren aan de weg

Hoe meer je richting je doel toewerkt......

Lees meer op http://www.b-basic.com