Ikea webshop prijzen vergelijken loont!

Ikea en prijsvergelijk

Ikea heeft het weer voor mekaar: verkozen tot de meest populaire website 2010 in de categorie Huis. Je moet het maar doen met al die concurrentie. En de webshop Ikea 2011 is ook al geopend. Het hele assortiment behandelen is onbegonnen werk. Daarom een vergelijk tussen Ikea Nederland en België voor het komende jaar. Veel shopplezier!

Vergelijking Ikea NL en BE

  1. Openingstijden: zijn niet hetzelfde: zie verder;
  2. Catalogus 2011, keuken- en kleerkastbrochure: is ook gewoon te bestellen (elk jaar ongeveer vanaf augustus, wordt verzonden vanaf 15 september elk jaar).
  3. Zweedse cultuur die terug komt in de winkels: eenvoud, gelijkheid en een traditionele werkethiek. Op de website staat een ‘zelftest’ om voor jezelf te ontdekken of je als eventuele toekomstige werknemer bij de Ikea-cultuur zou passen: ze zijn (steeds) op zoek naar unieke, hardwerkende en enthousiaste teamplayers!
  4. Geen honden toegelaten behalve blindegeleidehonden en SOHO's mogen wel naar binnen.
  5. Het basis-assortiment is overal ter wereld hetzelfde. De ene vestiging is al groter dan de andere. In de grotere winkels kunnen tot 10.000 producten aanwezig zijn!
  6. Ruilen: terugbrengen en ruilen mag, wel binnen 90(!) dagen en in de originele verpakking, samen met de kassabon en in om het even welke winkel. Mooie service: je krijgt het aankoopbedrag gewoon terug. Uitzondering hierop: spullen uit de ‘’’koopjeshoek en matrassen’’’ kunnen in beginsel helaas niet worden geruild of geretourneerd. Is ook een beetje logisch niet?
  7. Montage: tegen een vergoeding kunnen aangekochte artikelen gemonteerd worden. Ikea staat nu eenmaal bekend om zijn 'vrij ingewikkelde' handleidingen...

Printscreen Ikea Nederland

Dit de catalogus voor 2011!

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 10 - 21 uur, Zaterdag van 9 - 20 uur. Zondag: in principe gesloten: voor speciale perioden zoals eindejaar enz…: kijk eerst op de website.

Aantal filialen: 13: Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Eindhoven (Son), Groningen, Haarlem, Heerlen, Hengelo, Leiden, Barendrecht en Utrecht.

Ikea België

Openingstijden: Maandag t/m donderdag: 10u-20u, Vrijdag: 10u-21u, Zaterdag: 9u-20u. Zondag: er zijn speciale koopzondagen; dan zijn ze open van 10u tot 18u. Kijk op de website.

Aantal filialen: op dit ogenblik 9, verdeeld over Vlaanderen en Wallonië: Limburg: Genk (2x?), Brabant: Zaventem en Anderlecht, Antwerpen: Wilrijk, Oost-Vlaanderen: Gent, Wallonië: Aarlen, Luik en Waterloo.

Prijsvergelijk: interessant!

Puur uit nieuwsgierigheid hebben we enkele prijzen vergeleken. Een beperkte selectie uit enkele categorieën:

 

Categorie

Product

België

Nederland

1

Eten

STARTBOX PLUS: 60-delig service

€ 69,95

€ 79

2

Bureaus

ALVE bureau

€ 299

€ 249

3

Kinderland

VYSSA SPELEVINK: matras voor babybed

€ 59

€ 59,95

4

Koken

Keukentextiel: ZITA RAND schort

€ 6,99

€ 4,99

5

Badkamer

Badkamer-accessoires BAREN: toiletpapierhouder

€ 11,95

€ 9,99

6

Bedden & matrassen

Logeerbedden: ODDA logeerbed met opbergruimte

€ 199

€ 199

7

Stoelen

Hoge kinderstoel: AGAM juniorstoel

€ 34,95

€ 29,95

8

Kledingopbergers

Schoenenkast HEMNES: 2 vakken

€ 129

€ 109

9

Decoratie & spiegels

BJOA spiegel

€ 34,95

€ 34,95

10

Elektro-apparaten

Inbouwapparatuur DÅTID HGA5K: gaskookplaat

€ 299

€ 269

Conclusie

Tot mijn niet geringe verbazing is er nogal wat (onverwacht) prijsverschil tussen beide landen. Nederland is het goedkoopst zo te zien! Dit betekent een meevaller voor Belgen in de grensstreek: kijk eerst online, plan een dagje uit en ga eventueel naar Nederland een Ikea filiaal opzoeken.