Bezuinigen op je uitgaven, gratis levensmiddelen

Waarom een artikel over bezuinigen op je boodschappen, gratis artikelen?

Het levensonderhoud wordt duurder en we hebben minder te besteden. Je kunt bezuinigen op je boodschappen, zoals ook beschreven in dit artikel Besparen op je uitgaven en toch gezond eten . Het blijkt rendabel te zijn om koopzegels te sparen Is het slim om zegeltjes te kopen bij de supermarkt%3F . Maar als je dat beide gedaan hebt, is er dan nog een methode om te besparen op je uitgaven (en natuurlijk lekker blijven eten). Nou die is er. Gratis producten. Je kan er een paar honderd euro per jaar mee besparen.

Gratis producten leuk, maar waar vind ik die?

Nou kan ik me voorstellen dat je denkt, gratis producten leuk, maar waar vindt ik die. Gewoon in de supermarkt waar A-producten verkocht worden. De meeste goedgesorteerde supermarkten hebben de acties in hun assortiment.

En hoe vindt je deze acties dan? Daar zijn verschillende methodes voor. Natuurlijk kun je ze gewoon in de supermarkt vinden. Deze producten staan soms in een display, waarop staat Geld Terug Actie. Of ze hebben een sticker of andere aanwijzing. Maar om de hele supermarkt elke week door te moeten speuren, dat kost een hoop tijd. Dat kan natuurlijk simpeler: via het internet. Er zijn een aantal sites waar Geld Terug Acties op beschreven staan. Een hele goede is: gratis.punt.nl [http://gratis.punt.nl/]. Op deze site staat in één overzicht alle Geld Terug Acties (GTA) weergegeven, met voorwaarden en einddatum. Wanneer je actief wordt in het bijbehorende forum vind je nog meer acties.

Ook zijn er de sites van bekende merken die nieuwsbrieven uitgeven. Van deze nieuwsbrieven kun je lid worden en vaak zijn daar ook acties in beschreven.

Daarnaast zijn er ook een verzamelsites zoals Yunomi [http://www.yunomi.nl], try-now [http://www.try-now.nl/] en lekker in het leven [http://www.lekkerinhetleven.nl/]. Wanneer je actief bent op de site Yunomi kun je het kwartaalcadeau bij elkaar sparen. Elke keer weer een ander merk van de leverancier met verschillende lekkere producten om uit te proberen. Ook kun je aan acties meedoen en elke maand zijn er een aantal winnaars die een extra cadeau ontvangen. Bij lekker in het leven kun je diverse proefpakketten aanvragen, zodat je voordat je iets koopt het eerst uit kunt proberen. Dit geldt overigens ook voor de website van try-now. Ook via deze website kun je proefpakketjes aanvragen.

En de gratis magazines van de supermarkten willen nog wel eens bonnen bevatten om iets gratis uit te proberen.

Besparen en dan meer dan 100 Euro, dat lukt alleen bij iemand anders.

Het zijn altijd producten die ik niet nodig heb wordt vaak gedacht. Toch blijkt dat over het algemeen genomen niet zo te zijn. Er zijn natuurlijk Geld Terug Acties die niet van toepassing zijn, omdat je geen huisdier hebt (dan vallen alle kattenvoer acties etcetera af), of omdat je geen baby's in je huishouding hebt. Maar over het algemeen genomen gaat het om hele gangbare producten. Meestal zijn deze producten van A-merken. De ene keer gaat het om achterham van Linera, een volgende keer betreft het een nieuwe soort afwasmachinemiddel van Calgonit. Wanneer je de acties goed bijhoudt dan zou voor elke huishoudsamenstelling een teruggave van meer dan 100 euro per jaar haalbaar moeten zijn.

Wat moet ik er voor doen?

Als eerste weten welke acties er zijn, maar dat is in een voorgaande alinea al beschreven hoe je dat het beste kan doen. Daarna is het wel even opletten dat je de actievoorwaarden goed opvolgt. Bij een antwoordnummer hoef je geen postzegel op de envelop te doen. En er zijn een groot aantal leveranciers die via qnippos geld terug storten. Volledig elektronisch, dus geen postzegel meer nodig. Dit alles is in ieder geval bij de actievoorwaarden aangegeven. En een tip, maak een foto van het geheel, als bewijs van koop mocht er iets fout gaan.

Tot slot

Er zijn veel leuke Geld Terug Acties te ontdekken. Het hoeft, vooral als je gebruik maakt van een verzamelsite van acties, niet eens veel tijd te kosten. Maar vooral levert het een extra besparing op in je huishoudknip, waar je weer leuke andere dingen voor kunt gaan doen. Snel verdiend.