De beste tips om tweedehands spullen snel te verkopen

Een goede verkoper kan alles verkopen. Daarom zou iedereen wel een goede verkoper willen zijn. Er worden slechts weinig goede verkopers geboren. De meeste verkopers hebben veel getraind en geoefend om een goede verkoper te worden. Het vele trainen en oefenen heeft geleid tot makkelijk te onthouden tips en trucks. Deze hebben wij overzichtelijk op een rij gezet. Dat moet jou helpen om tweedehands spullen, zoals een fiets, motor, auto´s, kleding, boeken, cd´s, DVD´s en ook jouw huis, snel te verkopen

Verkopen

Verkopen lijkt zo eenvoudig. En toch is het sommige mensen erg lastig. Daarom vindt je hieronder enkele eenvoudige vuistregels die het verkoopproces voor jou gemakkelijker zullen maken. De voorbereiding is erg belangrijk. Leer jouw product kennen. Bij een tweedehands product wat jij zelf hebt gebruikt is dat meestal niet moeilijk. Je kent het immers goed.

Verschillende verkopers

Ieder mens is anders. Wees daarom vooral jezelf. Juist als verkoper. En probeer niet geforceerd iemand na te doen. De tips die je hier vind zijn te gebruiken als vuistregel of richtlijn, waarmee anderen veel verkoop succes hebben gehad.

Het verkoop gesprek

Ga er vanuit dat jouw product niet zichzelf kan verkopen, zoals een uniek schilderij. Dat betekent dat jouw rol als verkoper belangrijk is. Zorg er daarom voor dat jij er netjes uitziet. Draag schone kleding. Pas jouw kleding aan, aan de kleding van jouw klant. Draag geen zonnebril. Neem jouw documenten mee in een nette aktetas en zorg voor een pen om aantekeningen te maken.

Het eerste verkoop contact

Aan telefoon krijg je veelal een redelijk goede indruk van de kopende partij. Wees altijd aardig en beleefd.

Communicatie met jouw potentiële klant

Naast de telefoon is internet ook een belangrijk middel om contact te krijgen en te houden met jouw klant. Zorg ervoor dat jij telefoontjes altijd netjes opneemt en afsluit. Zorg ervoor dat emails binnen 24 uren beantwoord worden. Probeer zoveel mogelijk relevante informatie over de koper van jouw tweedehands spullen te verzamelen. Dus niet alleen welke tweedehands spullen deze persoon zoekt. Maar bijvoorbeeld,

  1. er is net een kindje geboren dus ze zoekt een kinderwagen
  2. ze gaan verhuizen dus hebben ze een tweedehands bankstel nodig

De eerste indruk

Op basis van jouw gedrag aan telefoon en per email heeft de klant al een beeld van jouw gekregen. Indien je de hierboven genoemde tips hebt opgevolgd heb je een betrouwbare eerste indruk achtergelaten. Dat zet jou op voorsprong voor de eerste volgende stap. Je wordt uitgenodigd bij mogelijke klant van jouw tweedehands goederen..

De opening

Als je vantevoren hebt achterhaald wat de reden is voor de aankop van tweedehands spullen, dan kan je allerlei vragen hieromtrent stellen in de eerste 60 seconden van het gesprek. Vervolgens is ´het ijs gebroken´ en kan je overgaan naar het tweedehands product dat jij wilt verkopen.

Wat wil de klant

Op basis van jouw eerste contact met de koper kan je proberen te achterhalen waar aan het tweedehands product moet voldoen. Bij een gezin met drie kinderen is een tweedehands auto met vier deuren handiger dan een tweedehands auto met twee deuren.

Luisteren

Probeer zo veel mogelijk vragen te stellen. Daarmee kan jij je focussen op datgene wat jouw koper belangrijk vindt. Bij een tweedehands motor hoef je bijvoorbeeld aan een motor liefhebber niet uitleggen hoeveel pk de motor heeft. In dat geval zal de motor liefhebber meer willen weten over de historie en het onderhoud. Op deze wijze kan jij Duidelijk maken dat jouw tweedehands spullen de beste zijn. Zo kan jij deze spullen Aantrekkelijk maken en kan je Weerstand overwinnen.

De prijs van de tweedehands spullen

Doe zo min mogelijk van de prijs af. Als vuistregel geldt: 10% maximaal.

En wat nou als de klant jouw tweede hands auto niet koopt?

Vraag dan Waarom jouw klant de tweede hands auto niet koopt. Van het antwoord kan jij veel leren. In een volgend gesprek met een klant kan jij er op letten dat jij juist dat onderdeel positief benadrukt

Tips en bronnen bij tweedehands spullen verkopen

Reacties (1)

Reageer
Linda reageerde 10 jaar geleden
19 Aug 01:19
Bedankt!