CheckMyStuff: ik wil het, ik heb het, ik had het

Check my stuff website

Je moet maar op het idee komen: leuke, spontane site: check my stuff. Nieuw sindsbegin april. Website met een sociaal karakter en hoog fungehalte. De een is op zoek naar iets, een ander heeft het al en nog een ander had het. En dat allemaal gelinkt aan elkaar. Of het een succes wordt?

Check my stuff: puur Nederlands

Niettegenstaande de Engelse titel is het idee op en top van de Nederlandse jongeman Tibo Diepenhorst. Amper 25 en aan de slag gegaan met zijn idee uit eigen ervaring. Hij bouwde een site over dingen die gezocht worden en tips daar rond. Een social shopping street noemt hij het zelf. Echter… er wordt niets verkocht: alles louter informatief.

Printscreen: Check my stuff

Klein nadeel: inloggen kan alleen maar via Facebook. Zaak is om je profiel in te stellen naar wens zoals bij elke social media site. Maar de site gewoon bekijken kan door het webadres gewoon te browsen (link onderaan).

Hoe gaat het verder? Bekijk het YouTube filmpje (link ook onderaan dit artikel). Daarin wordt onder andere uitgelegd hoe de belangrijke ‘add-stuff button’ werkt. Volgens de eerste reacties op de site kunnen er problemen met je browser (o.a. Firefox 4).

Er kan geklikt worden op 3 verschillende buttons: I want it, I have it, I had it. Varianten: Check My Loot of Now You Have It Now You Don’t.

Conclusie

Veel valt er over de site verder niet te vertellen: gewoon uitproberen. Leuk opgezet, goede informatief filmpje, wel erg Amerikaans 'minded' maar dit terzijde. Na nog maar een paar dagen staat er al van alles op! Gezochte spullen, gevonden spullen... de bedoeling van de site werkt wel! Veel plezier!

Links

Uitleg op YouTube

Check my stuff: bij een check schijnt de site 'tijdelijk niet online te zijn'. Sorry! Update april 2013.