Gezellig shoppen en winkelen in Amsterdam

Inleiding

Amsterdam is een bruisende stad stad vol met allerlei winkels, winkelstraten, restaurants, musea en uitgaansgelegenheden. Wat voor interesse u ook heeft, u zult u hier niet snel vervelen. Hieronder volgen de leukste wijken, winkelstraten, winkels, boetieks, warenhuizen en markten van Amsterdam!

De leukste wijken en winkelstraten van Amsterdam

Beethovenstraat

De Beethovenstraat is een chique winkelstraat in Amsterdam-Zuid. Er bevinden zich verschillende luxe modezaken en dure speciaalzaken, maar u kunt er ook prima terecht voor de dagelijkse boodschappen bij de slager, supermarkt of groentewinkel.

Cornelis Schuytstraat

De Cornelis Schuytstraat is een leuke straat in Amsterdam-Zuid. U vindt hier een mix van luxe en stijlvolle modewinkels, patisserieën en delicatessenzaken.

De 9 straatjes

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de negen straatjes kleine en gezellige zijstraatjes van de Keizersgracht, Herengracht, Prinsengracht en het Singel in Amsterdam-Centrum. Hier vindt u gespecialiseerde themawinkeltjes, designer boetieks, vintage tweedehands- en modewinkels. Tussen de winkels bevinden zich ook een aantal gezellige restaurants en cafés waar u heerlijk kunt eten, drinken en ontspannen. In de negen straatjes kunt u als modeliefhebber enorm goed shoppen!

Haarlemmerdijk en Haarlemmerstraat

De Haarlemmerstraat vormt samen met de Haarlemmerdijk een levendige slenterstraat. Er bevinden zich een grote verscheidenheid aan winkels, boetieks en restaurants. De Haarlemmerstraat loopt over in de levendige straat Haarlemmerdijk waar nog meer leuke winkels, eet-, drink- en uitgaansgelegenheden te vinden zijn.

Nieuwendijk en Kalverstraat

Nieuwendijk is één van de oudste straten van de stad, er zijn hier heel wat winkels bevestigd. Voor de echte winkelfestijn hoort u de Dam over te steken richting de Kalverstraat. Het is één van de drukste winkelstraat van Amsterdam, waar u bekende nationale ketens en warenhuizen kunt vinden.

P.C. Hooftstraat

De beroemdste winkelstraat van Amsterdam is zonder enige twijfel de P.C. Hooftstraat. Het is een fenomeen onder de welvarenden van Nederland. Hier bevinden zich de crème de la crème onder de (inter)nationale winkelketens. De chique en dure straat herbergt tal van stijlvolle winkels en boetieks, die uitpuilen van luxe juwelen, kledij en accessoires van onder andere Louis Vuitton, Cartier, Gucci en Chanel. De laatste jaren heeft de P.C. Hooftstraat zich dan ook ontwikkeld tot de duurste winkelstraat van Nederland.

Spiegelkwartier

Al tachtig jaar is het Spiegelkwartier het hart van de kunst- en antiekcentra. Liefhebbers en verzamelaars van kunst kunnen hier dan ook op zoek gaan naar dat ene unieke schilderij, sieraad, meubel of boek. Het Spiegelkwartier heeft de grootste antiquairsdichtheid ter wereld.

Prinsenstraat en Herenstraat

De Prinsenstraat en de Herenstraat liggen in het verloop van elkaar en construeren de verbinding tussen de Prinsengracht, de Herengracht en de Keizersgracht. Het zijn twee gezellige, authentieke winkelstraten waar vooral exclusieve, stijlvolle en trendy speciaalzaken zijn bevestigd.

Utrechtsestraat

De Utrechtsestraat is een gezellige en drukke winkelstraat in Amsterdam, die vernoemd is naar de stad Utrecht. Hier vindt u leuke en aparte winkels en boetieks met kleding, delicatessen, lifestyle, interieur artikelen en geschenken.

De leukste winkels, boetieks en warenhuizen van Amsterdam

&Klevering

Klevering is een inspirerende cadeau- en interieurwinkel in Amsterdam. Bent u opzoek naar een leuk, bijzonder meubelstuk of een creatief cadeau? Dan is dit de juiste plek! Hier zijn verschillende spullen verkrijgbaar, zoals woonaccessoires, verlichting, stoelen, tafels, servies, bestek en diverse kasten.

Atelier 't Sieraad

In dit atelier worden gouden en zilveren sieraden verkocht. U kunt ook zelf een sieraad laten ontwerpen of een al door u gecreëerde sieraad laten maken. Atelier 't Sieraad ligt dichtbij de Spiegelgracht midden in de Weteringenbuurt.

Blond

Blond is bedacht door twee blonde dames die beiden een passie hebben voor tekenen en schilderen. Naast hun bekende kleurrijke en vrolijke servies, heeft Blond ook kookboeken, bodycare, beddengoed, badspullen, schoolspullen, wenskaarten en kleding.

Maison de Bonneterie

Maison de Bonneterie is één van de oudste winkels in zijn soort en is daarbij een begrip in Amsterdam. De winkel is niet alleen ongelooflijk groot, maar ook buitengewoon prachtig. Daarnaast hangen er topmerken in de rekken, zoals Hugo Boss, D&G, Burberry, Cavali, Pinko, Tommy Hilfiger en Ralph Lauren. Naast kleding vindt u ook een ruime schoenen afdeling.

Magna Plaza

In het voormalige postkantoor van Amsterdam is de winkelcentrum Magna Plaza gevestigd. Het schitterende shoppingcenter heeft diverse luxe winkels die de meest uitmuntende merken aanbieden van Nederland. Naast kleding vindt u ook giftshops, cafés, juweliers- en beautyzaken

De leukste markten van Amsterdam

Albert Cuypmarkt

Struin eens over de Albert Cuypmarkt, midden in de gezellige en sfeervolle wijk de Pijp. Een dagje Amsterdam is niet compleet zonder een bezoek aan de drukbezochtste dagmarkt van Nederland! Het aanbod van de markt varieert van de versgeperste smoothies, vers vissen, traditionele groenten tot bloemen en planten. Naast kraampjes zijn er ook winkels te vinden die rondom de markt zijn gevestigd.

Bloemenmarkt

Sinds 1862 is de drijvende bloemenmarkt in Amsterdam, uitgegroeid tot de beroemdste bloemen­markt van Nederland. U kunt hier allerlei soorten bloemen, planten en aanverwante producten aanschaffen. De markt is iedere dag in de week geopend aan het Singel.

Dappermarkt

De Dappermarkt is één van de drukstbezochtste markten in Amsterdam. De markt trekt bezoekers uit heel Nederland en is allesbehalve een toeristenmarkt. De Dappermarkt is met ruim 250 kramen een multiculturele markt in de Dapperstraat in Amsterdam-Oost. Het aanbod van de markt varieert dagelijks en bevat een wereldwijd assortiment in food en non-food.

Waterloopplein

De vlooienmarkt op het Waterlooplein in Amsterdam is een gezellige en sfeervolle markt met tweedehands goederen en aparte leuke hebbedingetjes van over de hele wereld!

Conclusie

Amsterdam is één van de leukste steden van Nederland om een dagje te gaan winkelen. Shopaholics zijn in Amsterdam zeker niet weg te slaan. U vindt hier van alles: Luxe modewinkels, hippe vintagekleding, antieke speelgoed, creatieve giftshops en leuke funshops. Ontdek de gezelligste winkels, boetieks en markten in Amsterdam!