Lekker shoppen en winkelen in Brussel

Inleiding

Winkelen in Brussel is een ware belevenis. Het gaat gepaard met veel gezelligheid, en u komt met allerlei leuke spullen thuis. Maar waar begint u de verkenningstocht? Hieronder vindt u een overzicht van de leukste winkelstraten, winkels, markten en meer in de enige echte Brussel!

De leukste wijken en winkelstraten van Brussel

Rue Antoine Dansaert

De buurt rondom de Antoine Dansaertstraat is één van de belangrijkste shoppingbuurten van Brussel. Deze straat staat bekend om haar designers, modehuizen, stylisten en juweliers. Hier vindt u vooral kleinere zaken van vaak beginnende ontwerpers. Naast shoppen kunt u hier ook heerlijk eten in de gezellige restaurants.

Nieuwstraat

De bekendste winkelstraat van Brussel is ongetwijfeld de autovrije Nieuwstraat. Deze straat heeft een grote variëteit aan winkels en boetieks. Allerlei grotere winkelketens, zoals Zara, H&M, Diesel, Kruidvat, Hema etc. zijn hier wel vertegenwoordigd. Ook zijn hier City 2, het grootste stedelijke shopping center van België, en Inno gevestigd.

Louizalaan en Waterloolaan

Parijs heeft de Champs Elysées, Amsterdam de P.C. Hoofstraat, en Brussel heeft de Louizalaan en de Waterloolaan! In de Louizalaan vind u de wat exclusievere en jongere merken, zoals Riverwoods, Bellerose en Max Mara. Voor de duurdere merken, zoals Armani, Dior, Louis Vuitton, Chanel, Versace en Prada hoort u de elegante Waterloolaan te bezoeken.

St.Géry

Het Sint-Goriksplein is wellicht wel het meest geliefde deel van de stad en in élk geval de beste plek om te shoppen. Er bevinden zich hier geen grote winkelketens, maar wel leuk voor excentrieke spulletjes, mooie kledingzaken en chique designwinkels. Daarnaast kunt u gezellig wandelen of genieten op een van de vele terrasjes.

De leukste winkels, boetieks en warenhuizen van Brussel

Belles Chaussures de Mademoiselle François

Heeft u een schoenenverslaving? Dan bent u niet uit deze winkel weg te krijgen! De Belles Chaussures is een prachtige schoenenwinkel, waarbij de etalage de aandacht van iedereen trekt. De assortiment veranderd regelmatig en de schoenen worden steeds in kleine hoeveelheden ingekocht. De Belles Chaussures is de hotspot voor shoe-aholics!

Chocolade shoppen

Tijdens uw bezoekje aan Brussel mag u uiteraard de Belgische chocolade niet vergeten te kopen of te proeven. België staat namelijk over de hele wereld bekend om zijn heerlijke chocolade. Laat u betoveren door de chocolade in de volgende winkels: Planète Chocolat, De Côte d'Or Boetiek, Mary Chocolaterie, Op de Grote Markt bij Godiva en Galler, Op de Grote Zavel bij Wittamer, Neuhaus en Marcolini. Uiteraard zijn er nog veel meer chocolatiers waar u zeker een bezoekje moet nemen.

Galeria Inno

In Galeria Inno kunt u gerust een hele middag uzelf hier vermaken. Alle grote merken zijn hier vertegenwoordigd. U vindt hier de leukste kleding, accessoires, schoenen, tassen en juwelen. Daarnaast vindt u hier ook boeken, huishoudelijke artikelen, elektronica en een gezellige café. In totaal zijn er vier Inno warenhuizen in Brussel gevestigd; aan de Nieuwstraat, Louizalaan, Waterloosesteenweg en de Hymanslaan.

Galerie Royales de Saint-Hubert

De Sint-Hubertusgalerijen zijn drie overdekte winkelgalerijen die vol zitten met luxe winkels en boetieks voor kleding, design en accessoires. Daarnaast zijn er ook cafés en andere eetgelegenheden bevestigd. Het winkelcentrum is één van de mooiste winkelcentra van heel Europa! De Sint-Hubertusgalerijen zijn dus al een prachtige bezienswaardigheid op zich.

De leukste markten van Brussel

Sablon

Liefhebbers van antiquiteiten kunnen bij het gebied van de Grand Sablon heerlijk rondstruinen. Er staan vele kraampjes die oude munten, postzegels, Chinese kunst e.d. verkopen. Rond dit marktplein zitten nog talrijk winkeltjes, gevuld met antieke beuzelarijen.

Vlooienmarkt Marolles

Een dagje markt kan tijdens uw stedentrip Brussel niet ontbreken. Neem eens een bezoekje aan de vlooienmarkt op de Vossenplein. Deze bekende vlooienmarkt bestaat uit ongeveer 500 kraampjes en winkels. Er is werkelijk van alles te koop, als u maar lang genoeg speurt.

Zuidmarkt

De Zuidmarkt, ook wel 'Marche du Midi' genoemd, is één van de grootste markten van Europa. Het is een drukke markt waar vele nationaliteiten hun kraampjes hebben. De Zuidmarkt heeft een groot aanbod aan Noord-Afrikaanse kruiden en specerijen, verse groenten en fruit, olijven, kaas en vis. Daarnaast kunt u er nog terecht voor planten, kleding en schoenen.

Conclusie

Het gevarieerde winkelaanbod in Brussel biedt voor ieder wat wils. U kijkt er uw ogen uit. Er zijn tal van leuke straten waar u kunt winkelen, en door de hele stad zitten de leukste winkels, boetieks en warenhuizen die zeker een bezoekje waard zijn. Brussel is een heerlijke winkelstad!