Geld besparen met de groene autoverzekering

Inleiding

Je hoort het overal, autorijden wordt steeds duurder. De brandstofprijzen swingen nu al een tijd de pan uit, en niets laat vermoeden dat daar binnenkort verandering in komt. Er zijn niet alleen de fors duurdere brandstofprijzen. Jaarlijks neemt je autoverzekering een steeds grotere hab uit je gezinsbudget. Een verzekering waar je ongetwijfeld financieel voordeel uit haalt, is ongetwijfeld de groene autoverzekering. Wat is het principe van zo'n groene autoverzekering? Aan welke voorwaarden moet je voldoen om zo'n groene autoverzekering te kunnen afsluiten en welke voordelen biedt ze ons?

Autobestuurders denken groener

Steeds meer autobestuurders houden rekening met het leefmilieu. Dat is zowel het geval op het vlak van energiezuinigheid als bij het onderhoud van hun wagen. Zo bij zowel het onderhoud als bij eventuele herstellingen van hun auto, maken groene autobestuurders zoveel mogelijk gebruik van tweedehandsonderdelen en materialen. Op die manier hopen ze ook op hun dure autoverzekering te kunnen verzekeren. En precies voor deze categorie autobestuurs werd recent de groene autoverzekering ontworpen.

Milieuvriendelijk autorijden

Autorijden wordt door velen als een ernstige bedreiging van ons leefmilieu aanzien, en terecht. Toch komt ook hier langzaam maar zeker een mentaliteitsverandering tot stand. Ook autobestuurders denken steeds milieuvriendelijker. Velen ongetwijfeld om er financieel voordeel uit te halen, maar ons leefmilieu kan er maar zijn voordeel mee doen. Maar wat is milieuvriendelijk of groen autorijden dan precies? Groene autoverzekeringen belonen die autobestuurders die zich zo milieuvriendelijk mogelijk in het verkeer gedragen, en die deze groene lijn doortrekken tot in het onderhoud en de herstelling van hun wagen. Deze weggebruikers gebruiken zoveel mogelijk tweedehandsonderdelen en materialen, waarmee ze ook nog eens fors besparen.

Goedekope tweedehandsonderdelen

Wanneer je aan de vervanging van enkele auto onderdelen toe bent, weet je als bestuurder best hoe hoog die rekening wel kan oplopen. Op deze hoge herstellingskosten kan heel wat besparen door gebruik te maken van tweedehandswisselstukken bij herstellingswerken. Die handel in tweedehands autoonderdelen floreert als nooit tevoren. Niet te verwonderen, wanneer je het prijsverschil ziet tussen nieuwe en tweedehandsonderdelen. Dat verschil kan zelfs tot meer dan vijftig procent bedragen. Zelfs meer en meer verzekeringsmaatschappijen opteren in eerste instantie voor het gebruik van deze tweedehandsonderdelen, omdat deze stukken goedkoper zijn en zich in prima staat bevinden. Van het gebruik van tweedehands wisselstukken wordt niet alleen je bankrekening beter, maar sparen we tegelijkertijd ook ons leefmilieu. Op deze manier wordt immers ook de afvalberg kleiner.

Schadelijke co- 2 uitstoot beperken

Iedereen kent ondertussen de schadelijke gevolgen van de CO- 2 uitstoot op ons leefmilieu. Het wegverkeer is jaarlijks goed voor een belangrijk aandeel in deze CO- 2 uitstoot. Een groeiend aantal verzekeraars spelen daar met hun groene autoverzekering wat handig op in. Een dergelijke autoverzekering biedt zowel de verzekeringsnemer als het milieu vele voordelen. Verschillende verzekeringsmaatschappijen gingen reeds de verplichting aan om de CO- 2 uitstoot te compenseren met het aanplanten van bomen.

Voordelige groene autoverzekering

Deze groene autoverzekering is tegelijk ook een groene verzekering. Milieuvriendelijke autobestuurders die met een energiezuinige auto rondtoeren en zich houden aan de bepalingen van ee groene autoverzekering, krijgen een verzekering aangeboden die gemiddeld tot maar liefst twinti procent voordeliger uitvalt dan de klassieke autoverzekering.