Betaal nooit teveel voor je autoverzekering

Inleding

Koning auto neemt een steeds grotere hap uit je gezinsbudget. Zowel auto rijden en hem onderhouden is duur, voor velen zelfs veel té duur. Niets laat vermoeden dat daar spoedig verandering in komt, wel integendeel. De kans zit er zelfs dik in dat je volgend jaar weer een hogere verzekeringspremie mag ophoesten. Toch bestaat er nog altijd een groot verschil tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen en dit zowel op het vlak van hun premie, als van hun polisdekking en hun waarborgen. Blijf je lijdzaam toezien hoe je van jaar tot jaar meer moet betalen om je auto efficiênt te kunnen verzekeren? Zoek nu de goedkoopste autoverzekering en verlies daarbij de vervaldatum van je huidige autoverzekering niet uit het oog. Op die manier kun je op je autoverzekering veel besparen.

Bankencrisis beïnvloed andere sectoren

Met de banken gaat het de laatste maanden van kwaad naar erger, en dat heeft uiteraard ook gevolgen voor andere sectoren. Dat is zeker zo voor de verzekeringssector. Deze slagen er zelfs niet meer in zowel de kosten van hun schadegevallen, hun beheer- en werkingskosten te recupereren. In normale omstandigheden doen ze dat met de opbrengsten van allerlei beleggingen. De meerderheid der verzekeraars beleggen hun inkomsten grotendeels in obligaties. Die brengen nu te veel te weinig op. Een verhoging van de premies is dan de meest logsiche stap. Zorg er voor dat je nooit te veel moet betalen voor je autoverzekering. Je kan zowel verzekeraars als hun premies, dekking en waarborgen online met elkaar vergelijken.

Zoek tijdig goedkoopste autoverzekering

Wacht niet af tot je de vervaldag van je huidige autoverzekering nadert, dan is het immers té laat om nog van verzekeraar te veranderen. Je kan het zoeken naar een goedkope verzekeringsformule aan je verzekeringsmakelaar overlaten. Je doe je echter beter zélf, dat zal uiteindelijk je onderhandelingspositie met de betrokken verzekeraars sterk verbeteren.

Prijs vergelijken op vergelijkingssites

Prijzen vergelijken doe je gemakkelijk online. Daar zijn heel wat gespecialiseerde vergelijkingssites actief, ieder met hun eigen aanpak. Alle sites stellen je speciale modules ter beschikking, die je in staat stellen op een eenvoudig manier verzekeraars en hun premie, hun polisdekking en hun waarborgen naast mekaar te zetten. De meest populaire en veelgebruikte prijsvergelijkingssites van Nederland zijn Vergelijk, Beslist, Consumentenvergelijking, Reiswijs (ook voor verzekeringen), Heinsight.co.nl, en Snakewool. Om alle autoverzekeringen met mekaar te kunnen vergelijken, moet je enkel de meest noodzakelijke verzekeringsgegevens invullen. Aan de hand van deze simulatie, worden je dan de goedkoopste en meest geschikte verzekeringen voorgesteld. Zowel het bedrag van de premie als de dekking en de waarborgen verschillen sterk van verzekeraar tot verzekeraar.

Je huidige verzekering tijdig opzeggen

Vond je een goedkopere autoverzekering, dan kan je uiteraard niet zomaar van de ene op de andere dag van verzekeraar veranderen. Je moet daarbij rekening houden met de vervaldag van je huidige verzekering. Deze is jaarlijks opzegbaar met een aangetekend schrijven, dat minstens drie maanden voor het verstrijken van de vervaldag moet opgestuurd worden. Stuur daarbij zowel een aangetekend schrijven naar je verzekeringsmaatsdchappij als naar je verzekeringsmakelaar.