Rij in 2010 wegenbelasting vrij

Wegenbelasting

De overheid wil de aankoop van schone en zuinige auto's stimuleren. Daarom is vanaf 1 januari 2010 de wegenbelasting afgeschaft voor de schoonste en zuinigste auto's die er op de markt zijn. Gaan we nu massaal aan de Prius? Of wordt het toch een Fiat 500? Zie hier welke auto's aan de eisen voldoen en waarvoor je per 1 januari geen wegenbelasting meer hoeft te betalen.

Geen wegenbelasting

Toyota IQ

Als eerste bespreken we de jongste telg uit de Toyota familie: De Toyota IQ. Niet voor niets heeft deze kleine tweezitter de naam IQ meegekregen. Het is verbazend dat het de makers gelukt is in zo'n kleine auto toch alles in te bouwen wat nodig is om de auto te kunnen laten rijden. Naast de scherpe aanschafprijs is het dus mooi meegenomen dat je geen wegenbelasting hoeft te betalen.

Toyota Prius

Toyota begon met de Prius als echte pionier in het hybride rijden. Doelstelling hierbij was zo comfortabel mogelijk zo 'groen' mogelijk rijden. Dat er nu dus als extra bonus geen wegenbelasting meer betaald hoeft te worden, is een bijkomend voordeel. Bij de eerste modellen die op de markt kwamen was vooral de bijzondere hybride techniek het selling point. Gelukkig heeft Toyota ingezien dat het oog ook wat wil en hebben ze het ontwerp drastisch aangepakt. Inmiddels is de Toyota Prius door velen omarmd en is deze hybride auto in sommige delen van de wereld uitgegroeid tot statussymbool van de milieubewuste autorijder.

Toyota Aygo

Dat Toyota het zuinige rijden serieus neemt, blijkt uit het feit dat ze het niet bij twee modellen hebben laten zitten. Toyota heeft nog een model dat aan de strenge Nederlandse milieu eisen voldoet, zodat ook deze auto vrijgesteld is van wegenbelasting. Dit is de Toyota Aygo die in samenwerking met Citroen en Peugeot is ontwikkeld. Dus ook de Citroen C1 en de Peugeot 107 zijn net als de Toyota Aygo vrijgesteld van wegenbelasting. Lekker voordelig.

Honda Civic hybrid

Ook Honda was snel met het ontwikkelen van hun hybride auto. De Honda Civic werd hiervoor uitverkoren. Deze Honda heeft naast het voordeel vrijgesteld te zijn van wegenbelasting ook het voordeel in het lage tarief van de bijtelling te vallen. Dit maakt het wel heel voordelig om aan het milieu te werken.

Honda Insight

Ook Honda heeft meer dan een troef. Na het succes van de Honda Civic hybrid, hebben ze ook de Honda Insight op de markt gebracht. Het snelle ontwerp doet vermoeden dat het om een hele zuinige auto gaat. Geen wonder dus dat dit beloond wordt met een vrijstelling voor de wegenbelasting.

Fiat 500 Dualogic

Dat de 'Japanners' uitblinken in technische snufjes zal je misschien niet verbazen. Maar is er nou geen leuke auto te vinden waarvoor je ook geen wegenbelasting hoeft te betalen? Gelukkig hebben de Italianen (wie anders) hier wat op gevonden: De Fiat 500 Dualogic. Een prachtig voorbeeld dat milieubewustheid ook gecombineerd kan worden met esthetische schoonheid.

Smart ForTwo diesel

Nog een auto die je toch vooral koopt voor de 'looks' is de Smart ForTwo. En natuurlijk ook omdat je hier het milieu een beetje mee helpt. En natuurlijk omdat het wel heel voordelig is nu de Smart is vrijgesteld van wegenbelasting. Hoewel we de Smart al kende als bijzonder zuinige auto, hebben ze er nog een schepje bovenop gedaan zodat de Smart voortaan ook zonder wegenbelasting gereden kan worden.

Volkswagen Polo Bluemotion

Wil je toch profiteren van de aantrekkelijke vrijstelling van de wegenbelasting, maar wil je hier absoluut niet mee opvallen? Koop dan de Volkswagen Polo Bluemotion. Een hele degelijke, normale auto voor zuinige mensen. Al sinds 1975 worden deze Polo's gemaakt. Nieuwsgierig naar de historie? Lees dan hier verder.

Wil je exact weten hoe je de wegenbelasting kunt berekenen? Lees dan hier verder.

Geen wegenbelasting betekent voordelig rijden. Maar door slim om te gaan met je no claim kan je nog meer besparen! Lees hier verder.

Óók heel voordelig zijn de Hyundai Blue modellen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden