Hoe kan je snel geld lenen

Inleiding

Snel een reisje boeken? Is de wasmachine stuk? Heeft de auto het begeven? En dan het ergste, heb je geen geld bij de hand om deze kosten te kunnen gaan dekken? Geen nood...je kan dan heel snel geld lenen. Maar hoe doe je precies?

Stappen

Bedenk dat overhaast een lening afsluiten altijd een slechte keus is. Er zijn een aantal criteria waar je rekening mee moet houden.

Stap 1 - Voorbereiding

Niet elke lening is hetzelfde. Ook zijn niet soortgelijke leningen even voordelig. Je zal dus voordat je gaat vergelijken je zelf goed moeten inlezen in de materie. Wil je een persoonlijke lening of wil je een doorlopend krediet? Er zitten nog wat verschillen tussen. Wil je geld achter de hand hebben of het bedrag ineens voor een specifiek doel (bijv. auto) Pas op dat je je niet vergist in de aantrekkelijkheid van een lening. Er bestaan fiscale verschillen tussen leningen, kredieten maar vooral ook met de hypotheek. Soms is het veel slimmer om een hypotheek te nemen, niet alleen vanwege de lagere rente maar ook vanwege het Bedenk vooral goed waarvoor je het geld nodig hebt en hoeveel je nodig hebt. Het is altijd beter om minder te lenen dan meer te lenen. Begrijp goed dat een rente van 18% ervoor kan zorgen dat je bijna 1000 euro rente moet terugbetalen als je 5000 euro hebt geleend. En dan heb je het ook nog niet eens afgelost! Wat ook belangrijk is dat je een lening tegen niet tegen een te hoge rente afsluit. Het zou zonde zijn om de duurste optie in de markt te nemen. Ga vooral goed vergelijken!

Stap 2 - Vergelijking

Ga naar verschillende sites en vergelijk de verschillende leningen. Let hierbij goed op het:

  • soort lening
  • looptijd
  • rente

Probeer zo veel mogelijk de lasten van de lening in te schatten en kijk niet blindelings naar de lage rente! Schat je niet rijk! Lenen is een noodzaak, geen kans.

Verschillende sites vergelijken leningen. Dit is zijn er 2 van:

  • www.independer.nl/lenen/intro.aspx
  • www.vergelijk.nl/lening

Stap 3 - Afsluiten

Bij veel banken kan je via de website afsluiten. Via een rekenmodule voor een lening ontvang je een overeenkomst. Deze onderteken je en stuur je op met de gevraagde kopieën van uw salarisstrook en rekeningafschrift. Na goedkeuring van bijvoorbeeld het BKR toetsing, ontvangt u uw pas. Zo beschikt u snel over uw krediet. Snel geld lenen is afhankelijk van het tempo waarmee de bank kan inschatten of je de lening aankan of niet. Als je al een klant bent van de bank of krediet verstrekker, kan dit over het algemeen een stuk sneller. Sommige instantie checken niet op BKR, maar let wel...de rente is hier dan wel een heel stuk hoger.

Stap 4 - Aflossing

De aflossing is het minst leuke gedeelte van een lening. Je zal harder moeten werken om het geld terug te betalen aan de krediet verstrekker. Er staat immers een rente tegenover. Mocht je diep in de problemen raken zijn er een aantal oplossingen voor handen (bijvoorbeeld hulpinstanties). Probeer te voorkomen dat je extra leningen afsluit.

Tips

  • Heb je al een lening in welke vorm dan ook, pas dan goed op dat je jezelf niet zonder nadenken in te hoge lasten drukt.
  • Weet je dat je binnenkort je werk gaat opzeggen? Bestaat er een risico dat je je baan kwijtraakt? Gaan dan vooral niet een te grote lening aan!
  • Te snel lenen is niet altijd goedkoop lenen!
  • Bezint eer ge begint!