Hoeveel lening of krediet maximaal

Hoeveel geld u maximaal kunt lenen? Gebruik de online toets in 2021

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

U wilt maximaal lenen, maar hoeveel geld is dat dan. Welke lening en welke kredietverstrekker of bank het wordt, hangt dan vooral af van de hoogte van de lening en de betaalbaarheid van het krediet. Voor wie extra geld nodig heeft voor een huis of anderszins is het belangrijk om ook vooraf te weten hoeveel extra krediet maximaal mogelijk is. Het inkomen van de partner voor 90% meegenomen in 2021. Voorheen viste een tweeverdiener nog volledig achter het net, omdat maar naar één inkomen werd gekeken. Dat is in 2021 gelukkig anders.

Hypotheek afsluiten voor een maximaal bedrag

Hoeveel u maximaal kunt lenen als hypotheek is bovendien in zeer belangrijke mate bepalend of u wel of niet uw droomhuis kunt kopen. Kiest u voor een aflossingsvrije hypotheek of lening of voor een ander krediet. Online een krediet aanvragen is zo geregeld.

Lening, inkomen en krediet

Een belangrijke factor is uw inkomen. Hoe hoog is uw inkomen en hoeveel kunt u daarvan afstaan zonder in betaal problemen te komen. Lenen betekent immers dat er rente betaald moet worden en dat er op enig moment volgens de afspraken kan worden afgelost. Aflossen van de lening kan maandelijks of in één keer aan het einde van de looptijd. Met de bank of verlener van het krediet kunt u hierover van te voren afspraken maken. De behoefte bij lener en bank, om snel te beginnen met aflossen is groter naarmate er geen huis als onderpand is.

Niet aflossen van de lening of hypotheek - de aflossingsvrije hypotheek

Soms wordt een krediet verleend, waarbij de eerste tijd niet hoeft worden afgelost. Het voordeel is, dat er maandelijks minder betaald hoeft te worden, waardoor de lening beter betaalbaar is. Het risico bestaat echter, dat er dan meer wordt geleend dan eigenlijk verantwoord is. Bij de hypotheken kennen we zelfs de aflossingsvrije hypotheek. Deze hypotheek heeft als groot voordeel dat uw maandlasten een stuk lager zijn dan wanneer er wel moet worden afgelost.

Wat is mijn kredietlimiet als ik extra geld wil lenen?

Veel veiliger is het, om vooraf een kredietlimiet af te spreken, die goed betaalbaar is. Rekening houdend met het inkomen nu, maar ook met de verwachtingen voor de toekomst. Doe dat vooral op realistische wijze. Als u bijvoorbeeld weet, dat een bepaald inkomen slechts tijdelijk zal zijn, moet u zich niet rijk gaan rekenen. Zet deze inkomsten even tussen haken en zie ze als extra buffer, maar baseer hierop niet de hoogte van de lening die u maximaal zult kunnen krijgen.

Wat is rood staan voor krediet

Rood staan bij de bank is een kortlopend krediet dat na enkele weken weer moet zijn aangevuld. Rood staan is duur, maar kan als het om enkele dagen in een maand gaat, toch een aanvaardbare oplossing zijn. Het krediet, dat een bank op een betaalrekening verstrekt, is immers vaak niet groot en te overzien. U kunt niet onbeperkt rood staan. Ook hier geldt een maximaal bedrag als kredietlimiet.

Flitslening als aanvullend krediet

Wie voor een korte tijd en voor snel wat geld wil lenen, kan kiezen voor de flitslening of mini krediet. Met een flitslening of mini-lening kunt u zelfs binnen 10 minuten een paar honderd euro krediet krijgen. U moet deze flitslening in het algemeen binnen 15 dagen of een maand terugbetalen. Er zijn meerdere aanbieders van flitsleningen te vinden op het internet.

Hoeveel kan ik nog maximaal lenen?

Nogal wat krediet verstrekkers hebben op hun site een reken module, waarmee u kunt berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen. Het is heel eenvoudig: u vult uw netto inkomen in en de huidige kosten van huur, hypotheek of inwoning. Automatisch volgt dan een eerste indicatie voor de maximale lening. Deze maximale lening kan per bank verschillen.

Tip: voldoende offertes aanvragen voor een lening

Vraag altijd bij voldoende banken en krediet verstrekkers offertes aan. De verschillen in rente en voorwaarden kunnen onderling namelijk behoorlijk groot zijn. En dat is niet onbelangrijk, immers lenen kost geld. Door de offertes goed te vergelijken kunt u zichzelf veel geld besparen.