Fiscaal gunstig geld lenen voor een studie of opleiding

Studeren kost geld, veel geld. Gelukkig zijn er manieren om op bepaalde plekken nog geld te lenen hiervoor. Denk aan studiefinanciering, bijlenen maar ook door fiscale douceurtjes. Een kind laten studeren is iets wat veel ouders graag willen bekostigen. In dit artikel worden enkele mogelijkheden uitgelegd om de kosten van de studie of een opleiding voor zowel studenten als ouders zo laag mogelijk te maken.

Studenten en Studiefinanciering

Studiefinanciering ofwel 'stufi' in studenten taal is iets waar elke student recht op heeft. De term basisbeurs echter is misleidend. Het is eerder een gift die de IBG groep mogelijk maakt om je studie mogelijk te maken binnen bepaalde tijd. Het is dus in feite een geld lening die na voldoende resultaat een gift wordt. Als de opleiding niet met goed resultaat wordt afgesloten, wordt de studenten lening een 'echte' geld lening die moet worden terug betaald.

Studie financiering als geldlening voor studenten

Er zijn verschillende soorten studiefinanciering. Ten eerste heb je een thuiswonende of uitwonende beurs. Deze laatste is natuurlijk hoger dan de eerste omdat wanneer je op kamer woont, je meer kosten hebt. Ook is de hoogte van de ouders hun gezamenlijke inkomen bepalend voor de hoogte van de studiefinanciering. Het is verstandiger uw kind te laten lenen aangezien de rente over deze lening lager is dan die voor u. Het kind helpen bij de terugbetaling van deze lening is ook een slimme zet.

Aftrek studiekosten en Studenten lening

Wanneer de lening van uitwonende studenten niet definitief is geworden, hebben zij geen recht op aftrek over de studiefinanciering. Thuiswonende studenten zonder recht op studiefinanciering kunnen dit wél. Dit geldt wel voor hun (al dan niet toekomstige) inkomen, 'scholingskosten'. Deze aftrek gebeurt volgens de norm bedragen die te vinden zijn op de site van de belastingdienst, www. belastingdienst.nl.


Conclusie over Fiscaal gunstig geld lenen

Het zoeken naar de meest gunstige fiscale voordelen voor het lenen van geld voor de studie van uw kind blijft lastig. Er is veel rekenwerk en creativiteit voor nodig. Zo kan het kopen van een huisvesting voor uw kind teniet worden gedaan door het schenken van lijfrente termijnen. Rekenen, rekenen en nog eens rekenen is de enige manier. Advies krijgen van een belastingadviseur die dit voor u wilt uitpluizen kan dan ook erg van pas komen.

Bronnen en links over geld leningen voor studenten

http://www.financieel-adviseur.com/tips-bij-geld-lenen@@Geld lenen

http://www.slim-geld-lenen.info/Persoonlijke_lening@@Persoonlijke lening

http://www.geld-lenen-metbkr.nl/geld-lenen-zonder-bkr-toetsing@@Geld lenen zonder BKR toetsing


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden