Hoe betaal je een SMS lening of flitslening terug

Zo betaal je sms-lening, sms-krediet of flitslening terug in 2020

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

Binnen 10 minuten 300 euro lenen of meer is zeer eenvoudig te doen. Een snelle manier om direct geld te krijgen is de sms-lening, ook wel flitslening. Andere benamingen zijn flitskrediet of mini lening. Deze lening wordt veel aangeboden. Deze manier van lenen is zo geregeld met sms of via de site van de aanbieder. Maar hoe betaal je hem terug als bekende aanbieders als Ferratum, Betaaldag, Voorschotje of Saldodipje akkoord gaan met de nieuwe lening.

Kenmerken van een flitslening, minilening en sms lening

De belangrijkste kenmerken van een flitslening zijn:

  1. Dat het razendsnel kan worden geregeld via een sms op je mobieltje of de website van de aanbieder van de minilening. Zeker als je eerder bij het bedrijf hebt geleend en netjes alles op tijd hebt terug betaald kun je de lening in 10 minuten op je rekening hebben staan. Handig als je direct geld nodig hebt.
  2. Een ander kenmerk is dat je meestal maar 1 lening tegelijk kunt afsluiten. Heb je nog een lening openstaan, dan kun je nog niet een nieuw flitskrediet afsluiten. Dat kan vervelend zijn, maar is ook wel slim, want zo voorkom je zeker dat je te veel leent en straks moeite zult hebben om terug te betalen.
  3. Een derde kenmerk dat essentieel is dat het bij een voor een flitslening om relatief kleine bedragen gaat. Daarom spreken we vaak ook wel over een mini lening. Soms gaat het maar om 100 euro en bij bijvoorbeeld een bedrijf als Ferratum kan dat oplopen naar 750 euro.

Bekijk de kredietvoorwaarden bij een flitslening

Zoals altijd bij een lening vragen de bedrijven die een flitslening geven of je akkoord gaat met de kredietvoorwaarden. En daarin staat dat je aangeeft dat je de lening op tijd terugbetaalt en dat je, als je te laat bent met betalen, een boete krijgt. Bovendien sturen deze bedrijven je van te voren de rekening met de betaalgegevens waar de afbetaling van de lening heen moet. Op tijd terug betalen zou, omdat het om kleine bedragen gaat en je van te voren op de voorwaarden wordt gewezen, geen probleem moeten zijn, maar toch. Het is bekend dat men de rekening nog wel eens over het hoofd ziet. Ook dat is nergens voor nodig. Eigenlijk is een flitslening niets anders dan een andere lening die vele Nederlanders afsluiten en zonder problemen kunnen betalen.

Geen afhandelingskosten meer voor een flitskrediet?

Te veel afhandelingskosten in rekening brengen mag sinds kort niet meer. Zo is een flitslening goedkoper geworden dan rood staan bij een bank. En dat scheelt natuurlijk. Zorg wel dat je geen lening op lening stapelt. Als je al meerdere leningen hebt, loont het vaak de moeite om met de bank of een krediet verstrekker de mogelijkheid te bespreken of een aantal leningen kunnen worden samengevoegd tegen een lagere rente.

Lening vervroegd aflossen is mogelijk

Het is altijd verstandig om leningen met een hoge rente als eerste af te lossen. Rood staan is zoals gezegd duur, maar vooral ook de flitslening voorziet in een grote behoefte. Nergens anders kun je zo snel geld lenen. Wil je de flitslening vervroegd aflossen, dan is dat toegestaan. Wil je maar 100 euro lenen, dan is ook dat geen probleem. Vaak gaat het immers om een klein bedrag dat je tekort komt, een vergeten telefoonrekening, een rondje in de bar of een spontane aankoop. Handig dus.

Conclusie snel geld lenen met flitslening

Doordat er minder afhandelingskosten worden berekend is de flitslening eigenlijk een gewone lening geworden, maar wel eentje die veel sneller is dan al die andere leningen. Bekijk altijd de voorwaarden.

Meer info op de WIKI4YOU homepage