Hoe direct geld lenen met een flitslening

Direct geld lenen met een flitslening of mini-lening in 2020 en 2021

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

Direct geld lenen? Met spoed een flitslening? Het is allemaal snel en eenvoudig geld lenen in 2020 en 2021. Geld in 10 minuten op je rekening gestort krijgen is dan wel optimaal. Zeker als het om wat kleinere bedragen gaat en als er spoed bij is. Een paar honderd euro lenen tot een maximum van 750 euro is bovendien erg eenvoudig. En denk dan aan een mini lening, bijvoorbeeld als je een weekendje uit bent of gewoon wat geld te kort komt. Lenen kan bijvoorbeeld via het uiterst bekende bedrijf voor flitsleningen Ferratum, Voorschotje of Betaaldag kan zo snel worden geleend voor een periode van 15 dagen of een maand. Bij Ferratum leen je tot 800 euro voor maximaal 45 dagen.

Ferratum, Saldodipje of Minilening bieden snelkrediet aan

Niet elke aanbieder van een flitslening leent even veel uit en voor even lang. Voor 45 dagen kun je terecht bij Ferratum, terwijl bij Voorschotje 21 dagen de norm is. Even checken en dan snel geld op je rekening. Je kunt ook meerdere leningen aanvragen. Bij dezelfde aanbieder of bij verschillende. Nieuw is Betaaldag. Zeker ook de moeite van het bekijken waard.

Een flitslening is een klein bedrag lenen, een minilening dus

Direct geld lenen kan eenvoudig met een flitslening of minilening. De naam geeft het al aan: in een flits beschik je weer over wat geld. Het gaat dan niet om heel grote bedragen. Bij een flitslening, ook wel mini lening genoemd, gaat het maximaal om een paar honderd euro. Cash en Handy en bovendien direct beschikbaar. Een groot voordeel van de flitslening is ook dat er geen toetsing bij het BKR in Tiel plaats vindt, omdat het hier om relatief kleine bedragen gaat. Geen BKR toetsing en razendsnel lenen?

 

Wat is een mini lening voor minikrediet

Deze vorm van direct lenen gaat via een sms. Je stuurt een sms met het verzoek om een klein bedrag te kunnen lenen en voordat je het weet heb je een sms terug met de voorwaarden. Lees de voorwaarden goed, druk op akkoord en hup daar is het geld binnen een minuut of 10. We noemen het een minilening, omdat de bedragen niet zo groot zijn en de duur van de lening ook betrekkelijk klein is. Het is dus niet vergelijkbaar met de looptijd van hypotheek die wel 30 jaar kan duren. Neen, dit is snel en van korte duur. Bovendien krijg je met spoed geld.

Wanneer zou je een flitslening afsluiten?

Bekende situaties voor het afsluiten van een flitslening zijn een onverwachte rekening voor auto of telefoon, een financiële tegenvaller, even geen geld hebben, een spontane aankoop willen doen of bijvoorbeeld een avondje stappen en daarbij wat geld tekort komen. Wat ook de reden is, let erop dat je de rekening ook weer tijdig moet kunnen terug betalen.

Wanneer moet je de lening terugbetalen?

Bij de meeste aanbieders, waarvan de bekendste Ferratum en Voorschotje zijn, betaal je binnen maximaal 45 dagen weer terug, maar het mag ook eerder. Het is dus echt een bedrag om voor korte tijd van rond te komen. Zorg wel dat je tijdig terugbetaalt, anders is de kans op een nieuwe lening later bij deze aanbieders ook heel klein geworden en ben je waarschijnlijk een geldverstrekker die zonder BKR toetsing snel geld aanbiedt, daarmee ook kwijt geraakt en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als de lening is afgelost, wil je eventueel daarna bij de onderneming weer kunnen lenen als dat nodig is.

Administratiekosten en afhandelingskosten lening

De aanbieders van dit krediet brengen afhandelingskosten van de lening in rekening. De AFM houdt ook hier sinds kort streng toezicht op. Daardoor kunnen de afhandelingskosten lening in verhouding tot het bedrag van de flitslening hoog zijn. Wil je een groot krediet opnemen, dan kun je altijd terecht bij andere banken. Alleen duurt dat vaak wat langer en is een sms niet voldoende. Waar je ook geen rente betaalt is de renteloze lening aan studenten of een renteloos krediet van vriend of familie. Maar als je niet studeert en je familie of vrienden niet wilt lastig vallen, is de flitslening gewoon de snelste oplossing geworden.