Wat is een persoonlijke lening

Inleiding Persoonlijke lening

Wat is een persoonlijke lening en hoe kan ik deze afsluiten. Hieronder vindt u meer informatie over wat een persoonlijke lening nou inhoudt.

Afsluiten persoonlijke lening

Als u een Persoonlijke Lening afsluit wordt de rente, de maandlast en de looptijd van deze persoonlijke geldlening vooraf vastgesteld. Een voordeel van dit geld krediet is dat u weet waar u aan toe bent, omdat de rente over uw geld lening niet kan fluctueren en de looptijd van uw geld lening niet langer of korter kan worden. Bij een persoonlijke lening wordt het geleende geld bedrag vaak direct op uw rekening gestort. U betaalt vervolgens maandelijks een vast geld bedrag aan rente en aflossing. In tijden van rentestijgingen is een persoonlijke lening ideaal, want deze stijging van de rente heeft geen enkele invloed op uw persoonlijke lening. De rente blijft voor u ongewijzigd.

Voorbeeld Persoonlijke lening

U wilt een auto kopen. Bij een persoonlijke lening spreekt u van tevoren af wat de looptijd van de geld lening is. U kunt deze geldlening bijvoorbeeld afstemmen op de levensduur van uw auto. Hierdoor voorkomt u dat de auto al is afgeschreven, maar u nog steeds geld moet betalen aan uw persoonlijke lening.

De kenmerken van een Persoonlijke lening

U leent een vast geldbedrag en betaalt dat in een vast aantal overeengekomen maandelijkse geld bedragen terug. De rente over uw geld lening is gedurende de gehele looptijd vast.

Voordelen Persoonlijke lening

  • Uitbetaling van de lening vaak direct op uw rekening
  • U heeft een vast rentepercentage
  • U heeft een vast maandbedrag
  • De lening heeft een vaste looptijd

Nadelen Persoonlijke lening

De rente van een persoonlijke lening staat voor de gehele looptijd vast, maar kan hoger zijn dan de vergelijkbare rente voor een doorlopend krediet. Bovendien is hierbij de flexibiliteit, ten opzichte van een doorlopend krediet, aanmerkelijk minder. Bij sommige banken moet u namelijk bij vervroegd aflossen een boete-rente betalen.

Wanneer is een persoonlijke lening handig?

Bent u van plan een nieuwe auto of misschien wel een mooie nieuwe caravan te kopen? Of wordt het tijd voor nieuwe meubels? Wellicht heeft u hiervoor gespaard, maar is het gespaarde geld wel genoeg? Wanneer u extra geld nodig heeft, maar graag overzicht houdt in uw financiën, is een persoonlijke lening voor u een oplossing!Lening Links

  • http://www.financieel-adviseur.com/persoonlijkelening@@Meer informatie over een persoonlijke lening
  • Wat is een doorlopend krediet?
  • http://www.bkr-geld-lenen.com/persoonlijke-lening@@Persoonlijke lening


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden