Waarom een studentenlening afsluiten

Inleiding

Wat extra financiële ruimte nodig tijdens de studie? Daarvoor is er een studentenlening. Een studentenlening is vaak goedkoper dan een andere soort lening.

Waarom een studentenlening afsluiten

Geld lenen kan op veel verschillende manieren, maar als student heb je het privilege om een studentenlening af te sluiten.

Een aantal redenen waarom het aantrekkelijk is om een studentenlening af te sluiten:

  • Veelal goedkoper dan andere vorm van lenen
  • Gunstige voorwaarden
  • Extra financiële ruimte

Veelal goedkoper dan andere vorm van lenen

De rentevergoeding die banken vragen voor een studentenlening zijn veelal lager dan andere soorten leningen.

Banken zijn graag bereid om een studentenlening aan te bieden. Studenten zijn de toekomst. Studenten zullen na afstuderen meestal een goede baan vinden en geld gaan verdienen. Logisch vervolg is een hypotheek en creditgelden. Banken willen studenten dus graag binden zodat ze daar later de vruchten van kunnen plukken.

N.B. het is soms voordeliger indien ouders mee tekenen. Informeer naar deze mogelijkheid.

Gunstige voorwaarden

Een studentenlening kent vaak gunstige voorwaarden. Zo is de rente veelal lager dan bij andere leningen. Daarnaast is er vaak geen aflosverplichting tijdens de looptijd van de lening. Hierdoor zijn de kosten van de studentenlening relatief laag wat natuurlijk goed uitkomt tijdens de studie.

Extra financiële ruimte

Tijdens de studie is wat extra financiële ruimte wel handig. Een bijbaan kan ook de nodige inkomsten opleveren, maar voor veel werken is als student geen tijd. Een studentenlening kan net even dat extra beetje financiële ruimte bieden.

Tips

  • Let op! Geld lenen kost geld!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden