Het verschil tussen Lucky Day, Keno en Bingo

Keno en Lucky Day en Bingo

Als je toch wil spelen: in een casino speel je geen Keno maar Bingo. Dat is hetzelfde kansspel. Speel je via de sporttotalisator dan speel je geen Bingo maar Lucky Day. Maar in de meeste landen heet dit spelletje gewoon Keno. Het aantal getallen die getrokken worden is ook weer verschillend van land tot land. Wat een gedoe om helemaal niets: je kan beter niet spelen want de kans op succes zijn belachelijk klein!

 

Geld verdienen

Er worden 20 getallen getrokken uit of 70 of 80 getallen. Bijvoorbeeld: Duitsland, Frankrijk en België werken met 70 getallen. Zelf moet je minstens 1 en maximaal 10 getallen aankruisen. Het aantal keuzes die je maakt, bepaalt uiteraard de prijs van je inleg en bij succes, ook je winst.

Bewogen geschiedenis!

  • Lucky Day heette vroeger Lucky Ten maar omdat Lucky Ten te veel op het roulettespel Golden Ten leek, heeft men de naam veranderd.
  • Van 2006 tot begin 2009 werd de naam nog eens gewijzigd in 'dagelijkse lotto'.
  • Sedert januari 2009 heet het weer Lucky Day!

Verschil met de gewone Lotto

  • De winstuitkering bij Lucky Day blijkt hoger te zijn dan 'normale' lotto's maar anderzijds: de kans op winst bij regelmatig spelen (meer winnen dan je inleg) is dan weer (belachelijk!) klein. Met andere woorden: de winstuitkering per trekking is dermate grillig te noemen dat je de ene keer veel meer kan winnen dan de andere.
  • Conclusie: door dit grillig uitbetalingsverloop is de gemiddelde uitkering niet om over de daken te schreeuwen en moet je gewoon heel veel geluk hebben met hetgeen je bij een specifieke trekking kan verdienen.

Winstkans

Gelukkig zijn er mensen in staat om je winstkansen uit te rekenen: de verschillende combinaties van 20 uit 80 getallen zijn goed voor maar liefst 3.535.316.142.212.174.320 verschillende mogelijkheden! Wanneer je meespeelt met 10 getallen is de kans op de hoogste prijs (alle 10 goed): 1 op 8.911.711!

Conclusie: onbegonnen werk!

Speeltips?

  1. Uit deze berekening blijkt: dat spelen met 10 getallen meestal niet de voordeligste keuze is! Waarom werd niet uitgelegd maar een betere keuze blijkt 3 getallen of zelfs slechts 1 getal te zijn!
  2. Wil je toch met 8, 9 of 10 getallen meedoen dan blijkt het spreiden van je inleg over meerdere loten (van Euro 1,25) een aanrader te zijn. Waarom? Om onnodige afdracht van kansspelbelasting te voorkomen bij prijzen van 200 x de inleg! De kansspeldrempel is immers Euro €454!

Besluit

Over winstkansen en dergelijke lees ook eens het artikel:

De winstkansen van Lotto!