De gokchinees is weer aktief

Gokchinees en het voetal

In Belgie zijn er ernstige vermoedens dat de zogenaamde gokchinees weer aktief is. Meer bepaald de voetbalcompetitie trekt aan de bel. Maar daar blijft het niet bij: ook de duivensport blijkt nu onderwerp te zijn van de Chinese gokmaffia! Is dit fraude of handig gebruik maken van de mogelijkheden van internet?

 

Waar is de gokchinees actief?

Vermoeden 1: in alle Europese stadia?

Het is toch niet meer normaal te noemen dat een Chinees zich op de tribune bevindt bij een wedstrijd, in dit geval zelfs een oefenwedstrijd(!) tussen 2 voetbalploegen en de gehele wedstrijd ijverig zit te telefoneren? Dezelfde man werd ook reeds bij andere voetbalpartijtjes gespot! Hij wilde ook liever niet worden gefotografeerd! De politie bracht hem naar het plaatselijke secretariaat op beschuldiging van 'verdacht gedrag'! Uit goede bron werd vernomen dat de Chinese gokmaffia met pionnen in alle Europese stadia probeert om wedstrijden te manipuleren. Wat daarbij onder andere van belang zou kunnen zijn, is een speler die een rode kaart krijgt!? Waarom? Omdat een wedstrijd uitspelen met 10 spelers uiteraard je winstkansen doet dalen. De praktijk bewijst wel eens het tegendeel maar .. als je dit vliegensvlug doorgeeft, kan het resultaat op de Chinese goksites alsnog worden aangepast! Slim bedacht of fraude?

Vermoeden 2: de duivensport!

In augustus 2009 worden 14 Belgische prijsduiven door een wandelaar aangetroffen die allemaal één poot misten. Juist: de poot waaraan zich de ring bevond! Deze ring moet je zien als het paspoort van elke duif! Hoe gaat het verhaal verder? In China schuif je die ring aan de poot van een beloftevolle jonge duif zodat die van de ene dag op de andere een afstammeling wordt van een (Belgische) kwaliteitsduif en dus een hoop geld waard is! Op die superkampioenduif wordt vervolgens heel veel geld ingezet bij wedstrijden, doch niet door de gokchinees! Die weet immers wel beter en gaat zeker niet op deze duiven inzetten! Je moet maar op het idee komen maar dit valt in elk geval onder (internet)fraude!

Conclusie: welke sport is de volgende?

  • Uiteraard is dit niet goed voor het Chinese imago! De Chinezen blijven op hun manier kopiëren: een duivenring hier, een duifje daar ... wie bedenkt zoiets? Jammer voor die honderden duivenliefhebbers die het spel eerlijk spelen!
  • Gokken op voetbaluitslagen staat al lang ter discussie en kun je beter niet doen!
  • Er zijn nog steeds vermoedens dat er spelers zijn benaderd of benaderd worden! Niet alleen spelers, ook scheidsrechters blijken niet ongevoelig te zijn...
  • Zelfs in de tenniswereld zijn er verdachte uitslagen...

Jammer voor de gewone man in de straat die veel geld neertelt om een wedstrijd bij te wonen en denkt/hoopt dat alles sportief en eerlijk verloopt terwijl hij/zij misschien beduveld wordt tot en met!