Hoe maandlasten hypotheek of lening verlagen

U wilt lagere maandlasten voor uw hypotheek of lening in 2020

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

Kom in actie en verlaag de maandlasten van uw hypotheek op een slimme manier. Lagere maandlasten voor de hypotheek kunnen vrij eenvoudig worden gerealiseerd. Hebt u een hypotheek of andere lening en krediet, bekijk dan hier eens de mogelijkheden om minder te hoeven betalen elke maand. Direct geld lenen en daarmee een oude lening oversluiten, kan veel geld opleveren. Met BKR of zonder een BKR registratie. Ook een aflossingsvrije hypotheek is veel goedkoper dan een annuïteit. Sluit af tegen een lage hypotheekrente.

Nieuwe hypotheek of lening afsluiten

Om uw maandlasten te verlagen kan een nieuwe hypotheek of lening een oplossing zijn. Misschien verbaast u dat in eerste instantie, maar nogal wat mensen hebben vele versnipperde leningen of een aantal jaren geleden een hypotheek afgesloten tegen een hoge rente. Toen misschien een goede keuze, maar momenteel te duur. Of men heeft meerdere hypotheken afgesloten, waarbij een tweede hypotheek vaak duurder is dan een eerste.

Goedkoop en snel lening oversluiten in 2020

Om hier wat aan te doen, kunt u uw leningen en hypotheek oversluiten. U zoekt een paar goede aanbieders van krediet en bekijkt wat u daar kunt lenen en hoeveel u dat gaat kosten. Vraag daarom vooral meerdere offertes aan en kijk wat u wordt aangeboden. Als uw inkomen dat toelaat, zullen drie leningen van 15.000 euro meestal als één gezamenlijke lening bij één aanbieder goedkoper kunnen worden afgesloten, dan de drie afzonderlijke leningen. Zeker bij een hypotheek is het zo dat een aanbieder liever de eerste hypotheek verleent dan een tweede of derde. Dit omdat hij dan als eerste aanspraken kan maken op het onderpand, mocht het ooit tot een verplichte verkoop komen. En een eerste hypotheek is vaak goedkoper dan een tweede hypotheek, wat weer in uw voordeel is.

Moet u altijd boeterente betalen?

Natuurlijk moet u altijd goede de voorwaarden lezen van uw leningen en krediet: soms is volledig de lening vervroegd aflossen gewoon toegestaan, maar soms moet u een boeterente betalen of is slechts een deel vervroegd aflossen toegestaan. Deze boeterente is weer afhankelijk van het verschil tussen de rente die destijds gold en de huidige marktrente, de resterende hypotheek plus de resterende looptijd van de lening. Nu is een boeterente niet fijn, maar hij is wel fiscaal aftrekbaar. Mede daardoor is het oversluiten naar een goedkopere lening of hypotheek met een boeterente, vaak toch goedkoper dan het niet oversluiten van de lening.

Aflossen van de lening of krediet - de aflossingsvrije hypotheek

Het nadenken over het oversluiten van een lening of hypotheek is ook een mooi moment om te bekijken hoeveel u jaarlijks boetevrij kunt aflossen. Hebt u geld op een spaarrekening, dan zijn de rentetarieven momenteel zodanig laag dat het goedkoper is om een lening gedeeltelijk af te lossen in plaats van ook een spaarrekening aan te houden. Bij een hypotheek geldt zeker dat vervroegd aflossen een goede optie is, als u nog maar een kleine hypotheek heeft. Via de Wet Hillen betaalt u zo minder aan het eigenwoningforfait, dat zeker bij duurdere woningen fors kan oplopen. Wie mog een aflossingsvrije hypotheek heeft, doet er misschien wel goed aan om toch af te lossen.

U wilt een andere goedkope lening

U kunt er ook aan denken om een andere vorm van lenen te nemen. Zo is rood staan een populaire vorm van lenen, maar ook heel duur. Daarom is het veel goedkoper om in de plaats van rood te staan een persoonlijk lening of doorlopend krediet te nemen. Hetzelfde zien we bij de hypotheken. Als uw inkomen dat mogelijk maakt, is een aflossingsvrije hypotheek goedkoper dan wanneer u maandelijks moet aflossen. Ook is het soms mogelijk om de rente bij te schrijven tot aan uw maximum krediet. U betaalt dan geen rente, totdat uw kredietlimiet bereikt is. Vindt zo via het internet een goedkopere lening voor uzelf.

Langere looptijd van mijn leningen

Een langere looptijd betekent dat de lening of hypotheek over meer jaren wordt uitgesmeerd. Dat betekent dat de aflossingen lager zullen zijn. Voordeel is dat dan ook de maandlasten dalen, maar het nadeel is wel dat u langer over uw lening doet. Maar als de bank daartoe bereid is, waarom zou u het dan niet doen. Zeker als u de eventuele schommelingen in rente in de toekomst gemakkelijk kunt opvangen. Bekijk de situatie eens en ga na wat de banken u willen aanbieden. Bereken op de verschillende sites eens hoe veel lager uw maandlasten zullen zijn. Daar is namelijk nog niemand armer van geworden.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden