Goud kopen voor beginners: tips

Goud kopen voor beginners

Beleggen in goud en het kopen van goud is populair in iedere economische crisis. Zo ook in de huidige economische crisis. In een economische crisis zoeken mensen financiele veiligheid en zekerheid in goud. De goudstaven zijn niet aan te slepen omdat hier veel vraag naar is. Is goud kopen alleen voor mensen die hier verstand van hebben? Nee, goud kopen kan ook de 'gewone man'. Informeer altijd nauwkeurig naar de actuele goudprijzen, vergelijk de goudprijzen met elkaar en bepaal of u staven goud (baren), munten of sieraden koopt. Goud kopen is niet moeilijk, alleen moet je even weten hóe je te werk gaat bij het kopen van goud. Na het lezen van onderstaande tips, zult u zien dat ook u op eenvoudige wijze goud kunt kopen.

Goud kopen, waar let je op?

Tips

  • Bepaal wat je wilt kopen in goud: zijn dit goudstaven, munten of sieraden. Stel voor jezelf vast hoeveel je wilt uitgeven.
  • Informeer naar de goudprijzen bij de bank, een goudhandelaar of het internet.
  • Plaats vervolgens een bestelling.

De goudprijs

De goudprijs schommelt sterk van dag tot dag. Het is dus zeker belangrijk dat u informeert naar de actuele prijs van goud. Informatie over actuele goudprijzen vindt u op Internet. Als u goud gaat kopen, wilt u dit natuurlijk tegen een zo laag mogelijke prijs doen. Experts kunnen voorspellingen doen betreffende de prijs van goud in de nabije toekomst. Meestal gaan de goudprijzen omlaag wanneer er sprake is van deflatie. Wanneer er sprake is van inflatie zal de prijs van goud stijgen.

Zoek dus informatie over de prijsbeweging van goud, op internet vindt u overzichten van ontwikkelingen op dit gebied. De verkoop gaat per ounce goud, wat 31.1034768 gram is en de prijs wordt aangegeven in dollar of euro. Munten zijn duurder dan goudstaven.

Koopt u staven (of baren), sieraden of munten?

  • Gouden munten zijn verkrijgbaar in diverse coupures: 1/10 ounce, een kwart ounce een halve ounce of een hele ounce. Een bekende munt is de Krugerrand die een goudgehalte heeft van ruim 91%. Maar andere gouden munten die geschikt zijn om te beleggen zijn de chinese Panda (ruim 99%) en de oostenrijkse Wiener Philharmoniker (ook ruim 99%).
  • Staven goud (baren)zijn er ook in verschillende gewichten, vanaf een gram tot een kilo. Het percentage aan fijn goud in een goudstaaf is 99,5%.
  • Ook bij sieraden is het gewicht en goudgehalte van belang. Maar ook de kunstvaardigheid van een sieraad is een belangrijke factor met betrekking tot de waarde. Zorg ervoor dat u een certificaat bij het gekochte gouden sieraad ontvangt. Sieraden koopt u onder meer bij een veiling.

Waar koopt u goud?

Goud koopt u bij de bank of via internet. Om goud te kopen bij de bank, moet men meestal een klant van de bank zijn om goud te kunnen bestellen. Niet altijd heeft een bank goud op voorraad. Het is mogelijk om goud online te bestellen bij de grotere banken. Maar ook bij diverse goudhandelaren kunt u via internet goud bestellen. Overige manieren waar u goud kunt kopen zijn beurzen, e-bay en veilingen. Het risico van vals goud kopen via beurzen, veilingen en e-bay is helaas reëel.

Betrouwbare webwinkel om online goud te kopen

Goud via internet kopen middels een betrouwbare webwinkel is wel zo fijn. 'Amsterdamgold' is zo'n betrouwbare webwinkel om online goud te kopen. U betaalt en krijgt het bestelde goud in een pakketje thuisbezorgd.