Bij welke internetspaarrekening krijg je de hoogste rente

Inleiding

Bij de meeste banken is het mogelijk om een internetspaarrekening te openen. Bij een internetspaarrekening regel je al je bankzaken online. De overschrijvingen regel je online. Ook krijg je geen papieren afschriften meer, maar gaat alles digitaal. In veel gevallen kun je zelfs je internetspaarrekening online openen. Hiervoor hoef je niet meer langs de bank. Een internetspaarrekening is voor jezelf gemakkelijk omdat je 24 uur per dag je bankzaken kunt regelen en inzien. Maar een internetspaarrekening heeft ook voor banken voordelen. Zo maken ze minder kosten! Als klant wordt je hiervoor bedankt met een hogere spaarrente! Bij welke internetspaarrekening krijg je de hoogste rente?

Spaarrente vergelijken

Op een spaarrekening ontvang je spaarrente. Er zijn verschillende soorten spaarrekeningen. Het belangrijkste verschil tussen de verschillende rekeningen is een spaarrekening waarbij je het geld vrij kan opnemen of juist voor een bepaalde tijd vastzet. De meeste internetspaarrekeningen kennen geen beperkingen of voorwaarden. Zo kun je vrij geld storten en opnemen. Ook geldt er geen minimum inleg. Het kan lonen om verschillende internetspaarrekeningen te vergelijken. Er zit namelijk aardig wat verschil tussen de verschillende rentepercentages. Des te hoger de rente, des te meer geld ontvang je! Zeker bij veel spaargeld kunnen een paar tienden van een procent al een groot verschil maken!

Bij welke internetspaarrekening krijg je de hoogste rente?

Er zijn verschillende aanbieders van spaarrekeningen. Dit kunnen banken zijn, maar ook andere financiële instellingen. De meeste internetspaarrekeningen hebben een variabele rente. Dit houdt in dat ieder moment de rente verhoogd of verlaagd kan worden. Maar goed nieuws, de afgelopen maanden laat de rente een stijgende lijn zien. Bij welke internetspaarrekening krijg je de hoogste rente?

Internetspaarrekening met de hoogste rente

WestlandUtrecht Bank. De hoogste spaarrente op een internetspaarrekening krijg je bij WestlandUtrecht bank. De rente is namelijk 2,80 procent. Op een klein bedrag maken de verschillen in rente niet zoveel uit, maar bij een flink bedrag kan het verschil in rente aardig oplopen! Houd dus altijd in de gaten waar de de hoogste rente krijgt!

Spaarrekening openen bij WestlandUtrecht Bank

Moneyou. Bij Moneyou krijg je op dit moment de 1 na hoogste rente op een internetspaarrekening. De rente is namelijk 2,75 procent. De rente is weer langzaam aan het dalen, dus voor spaarders is het dus opletten of je je geld niet op een spaarrekening hebt staan met een lage spaarrente.

Spaarrekening openen bij Moneyou

Bank of Scotland. Bank of Scotland is een bekende en betrouwbare instelling. Je kunt via internet heel gemakkelijk een internetspaarrekening aanvragen. Dit is vaak binnen enkele dagen geregeld. De rente is op dit moment 2,60 procent.

GarantiBank. Iets minder bekend is de GarantiBank. Ook deze bank biedt een internetspaarrekening aan met 2,40 procent rente. Er zijn echter wel een paar voorwaarden. Zo moet je je geld minimaal een jaar vast laten staan en moet je minimaal 2000 euro inleggen. Maar je wordt bij deze bank beloond als je je geld langer laat staan. Dit kan oplopen tot 5,50 procent in vijf jaar!

Leaseplan Bank. Het is een beetje vreemd percentage, maar bij deze bank ontvang je 2,69 procent aan rente.

Andere rentepercentage zijn:

  • SNS bank (2,5 procent)
  • AEGON (2.4 procent)
  • Westland Utrecht en
  • NIBC direct (2,5 procent)

Bij de overige banken en instellingen ligt de rente tussen de 1,00 en 2,60 procent. Dit is voor een internetspaarrekening niet hoog. Het is over het algemeen wel zo dat je meer rente krijgt als je je geld langer laat vast staan of als je minimaal een bepaald bedrag inlegd.

Tip

Open meerdere internetspaarrekeningen en houd regelmatig in de gaten hoeveel rente je op iedere spaarrekening krijgt. Zet je grootste deel van je spaargeld op de internetspaarrekening waar je de hoogste rente ontvangt. Wordt de rente gewijzigd? Bekijk dan opnieuw waar je de hoogste rente krijgt en zet je spaargeld op die rekening.

Conclusie

Bij de Bank of Scotland krijg je de hoogste spaarrente. Ze proberen er ook naar te streven om de rente vergeleken bij de andere aanbieders het hoogst te houden. De GarantiBank is een goede optie als je er vanuit gaat dat je je spaargeld niet op korte termijn nodig hebt. Verder valt het op dat de meeste bekende banken achterblijven met de spaarrente op een internetspaarekening. Aan de andere kant is het ook belangrijk om een bank of instelling te kiezen waar je jezelf prettig bijvoelt!