Hoe werkt de taalcursus Les Express

Inleiding

Uiteraard bestaat dé beste taalcursus niet. Elke cursus heeft zijn voordelen en nadelen. Toch zijn vooral online cursussen begeerd op de markt. In de hedendaagse maatschappij is 'talen spreken' een must. Zowel op professioneel (job, studie,...) vlak, als op persoonlijk vlak (reizen, communicatie, hobby, contact,...) zijn talen niet weg te denken. Het grootste voordeel bij online cursussen is dat je meteen de uitspraak erbij oefent, zonder problemen met diskettes of CD's. Eén van de betere is uiteraard 'Les Expres', vooral dan omdat deze ook nog eens gratis is. In dit artikel leg ik je de werking uit van deze cursus.

Les Expres

Doel

'Les Expres' heeft één duidelijk doel: mensen op een aangename manier een taal bijleren. Dit lijkt logisch, maar veel andere online taalcursussen pakken het anders aan: zoveel mogelijk bijverdienen, mensen zo snel mogelijk wat bijleren, veel reclame maken, eer en roem,... Bij 'Les Expres' staat de klant zelf op de eerste plaats en dat is uniek binnen de online taalcursussen. Bovendien is deze cursus gratis, wat hem extra aantrekkelijk maakt.

Werking

Als nieuwe bezoeker krijg je twee lessen zomaar cadeau. Dit houdt in dat er eerst een brok theorie staat, met overal de uitspraak bij (wat het wel leuk maakt). Daarna krijg je de kans om oefeningen te maken. Eenmaal je goed hebt geoefend, kun je je wagen aan de tests. In tegenstelling tot andere taalcursussen zijn die wel degelijk nodig om verder te geraken. Je moet een bepaald percentage hebben vooraleer je naar de volgende les kan. Dit is zeer positief aan 'les Expres', want zo ga je niet te vroeg naar een volgende les. Hierdoor bouw je steeds verder op een basis. Het zorgt ervoor dat je de voorbije lessen zeer goed kent vooraleer je nieuwe dingen kan instuderen.

Bovendien krijg je af en toe een mail van Les Express. Die willen vaak je mening horen over wat je van de site vindt. Ook waarom je soms niet verder doet en of je moeilijkheden doormaakt. Hierdoor komt de cursus heel erg persoonlijk over.

Mogelijkheden

Misschien het enige nadeel van Les Express is dat je er niet naartoe moet om speciale talen te leren. Maar, de talen die ze hebben zijn wel volledig uitgewerkt. In tegenstelling tot andere cursussen is er dus een zeer beperkt aanbod, maar hetgeen ze aanbieden is wel uitstekend van kwaliteit. Les Express heeft gekozen voor volgende talen: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaan, Turks en Portugees. Voor ieder wat wils dus. 

Website

Ook over de website is nagedacht. Vaak zijn sites heel erg ingewikkeld en professioneel ontworpen. Deze van Les Express is bewust simpel gehouden. Hierdoor kunnen ook oudere mensen werken met de site. Hij is echt eenvoudig te gebruiken. Ook is het handig dat er steeds een linkje naast een woord staat. Als je op die link klikt, wordt het woord uitgesproken. Dit is ideaal om ook de uitspraak perfect in te oefenen. 

Conclusie

Kortom, 'Les Express' is eigenlijk voor elke doelgroep bedoeld. Zowel bejaarden als jongeren kunnen er aan de slag. Talen zijn onmisbaar in deze maatschappij en voor wie mee wil met zijn tijd is deze cursus zeer positief. Indien dit artikel je heeft geprikkeld verwijs ik je graag door naar http://www.lesexpres.nl/lesexpres_v2/index.php. Op deze link kun je meteen aan de slag. Good luck, bonne chance, boa sorte,... veel succes.