5 Krachtige succesvolle mind strategische tips

5 Krachtige succesvolle mind strategische tips

Het starten van een bedrijf is fantastische ervaring maar vooral ook een heel uitdagende taak. Je kan vol goede moed, vol van enthousiasme en vooral gemotiveerd het bed uitspringen om er dan ’s avonds gefrustreerd tot en met terug je bed in te kruipen. Hier is de sleutel tot succes om er een positieve gedachte op nahouden, de “Ja Ik Kan Het” mentaliteit dus. Gemakkelijker gezegd dan gedaan  zegt men, hier zijn 5 sleutels die je kunnen helpen om er een positieve ingesteldheid op na te houden zodat je succesvol kunt worden.

De 5 sleutels die helpen om er een positieve ingesteldheid op na te houden

1. Omring jezelf met succesvolle en positief ingestelde mensen. 

De invloed die deze mensen hebben op je gemoedstoestand en energie is op zijn minst verbazend te noemen. Stemmingen en houdingen werken aanstekelijk op de mens, denk daarbij eens aan het gevoel die een glimlach van een vreemde teweeg brengt bij jezelf. Zulke zaken kunnen zelfs je dag kleuren. Als je mensen om je heen hebt die je inspireren dan is je wil om te slagen heel groot, in feite heb je dan geen ruimte voor twijfels. Steken twijfels dan toch de kop op dan zijn ze even snel weer weg geveegd.

2. Het creëren van een mantra van bevestiging.

Het is aangetoond dat door het herhalen van positieve bevestiging ook de moeilijke momenten overwonnen worden en de wil om te slagen groter worden. Bijvoorbeeld: "Ik bouw aan een sterk en winstgevend bedrijf. " Veel van de gevestigde ondernemers hebben van deze affirmatie strategie gebruik gemaakt op de weg naar hun succes. Nu, om de juiste affirmaties voor jezelf uit te zoeken zou je een lijstje kunnen opstellen met je twijfels, onzekerheden en klachten. Deze kunnen dan snel worden omgezet in affirmaties. Bijvoorbeeld: wanneer je zou schrijven dat je steeds ongeorganiseerd bent dan zou je bevestiging moeten zijn: "Ik ben georganiseerd en heb alles onder controle." Het regelmatig herhalen van je affirmatie brengt je naar een positieve gedachte.

3. Vermijden van negatieve gedachten.

Van tijd tot tijd hebben we allemaal wel eens negatieve gedachten, maar het zijn juist deze negatieve gedachten en emoties die een belemmering kunnen zijn op onze weg naar succes. Dus moeten we deze negatieve gedachten als het ware gaan vangen, dit vraagt natuurlijk wel enige inspanning en oefening. Merk je dat er een negatieve gedachte of een negatieve emotie op komst is probeer er dan omheen te sluipen. De in nummer 2 beschreven affirmatie techniek is hier de uitkomst om van negatief positief te maken. Men kan ook de gedachte overschakelen naar je favoriete song of even een frisse neus halen, of een oefening die je gemoedstoestand verbeteren.

4. Doelen stellen en de bereidheid hebben om los te laten.

De wet van de aantrekkingskracht zegt dat we het meest aantrekken waar we ons het meest op richten. Maar wanhopen en piekeren hoe je bedrijf een succes kan worden stuurt veel negatieve emoties in het universum. Stel je doelen en intenties en laat ze dan los. Vertrouwen in jezelf en aantrekkingskracht zijn noodzakelijk op de weg naar succes, geef het een kans en probeer het eens.

5. Wees dankbaar.

Dankbaarheid is misschien wel de meest krachtige en positieve affirmatie voor succes. Wanneer je dankbaar bent voor al die prachtige zaken, mensen  en uitdagingen in je omgeving waarbij jezelf minder belangrijk lijkt dan zal ook alles makkelijker verlopen. Je kan overwegen om een soort van dankbaarheidsdagboek te maken en er dagelijks iets in te schrijven waar je dankbaar voor bent. Met een snelle blik op je dankbaarheidsdagboek zal je het gevoel hebben elke uitdaging makkelijk aan te kunnen. Bovendien, door een houding van dankbaarheid en positief zijn worden uitdaging gezien als een kans en niet als een obstakel.

 Tot slot: Succes

Succes ligt binnen je eigen bereik, met de juiste houding kan je alles bereiken waar je je zinnen opgezet hebt. Omarm deze 5 succesvolle mind strategische tips en je zal meer succes hebben om je bedrijf uit te bouwen.